La cuina sostenible de Manu Buffara: de l’Amazones a Mediterrània Gastrònoma

Mediterrània Gastrònoma comptarà amb la presència de la cuinera brasilera Manu Buffara, premiada pel World ‘s 50 Best. La xef i propietària del restaurant Manu (Curitiba, Brasil) parlarà en l’escenari de la Cuina Central – L’Espai Exquisit sobre sostenibilitat des d’un angle de 360 ​​graus: des de la cuina a la comunitat, passant per l’economia local.

Aquest any, la fira gastronòmica referent de la Mediterrània, que se celebra de el 7 a el 9 de novembre, es compromet amb la sostenibilitat i rendeix tribut als i les professionals de sector, que trobaran en Fira València el lloc per trobar-se de nou.

València, 10 de setembre de 2021.- Mediterrània Gastrònoma es compromet a amb la sostenibilitat i la converteix en línia argumental d’aquesta edició 2021. De el 7 a el 9 de novembre la fira gastronòmica de la Mediterrània rendirà tribut a la gastronomia sostenible i als i les professionals que la fan possible, abastant sempre tota la cadena de valor: des del territori a l’producte, passant pel productor i, per descomptat, el xef.

Una de les ponències en què la sostenibilitat agafarà força serà la de la xef brasilera Manu Buffara, propietària del restaurant Manu a Curitiba (Brasil) i recentment premiada per la World ‘s 50 Best com talent emergent per la seva tasca sostenible al seu restaurant, aplaudint la seva menú degustació i el treball que realitza cada dia en l’economia local i en la seva comunitat.

Aquesta activista xef rural és una figura molt potent en el món de la gastronomia llatinoamericana i apunta seguir escalant en el sector. Porta a terme el ser una professional 360 graus, convertint-se en xef, propietària i productora, apostant així per una forma alternativa en la gestió del seu restaurant.

Buffara, que ha confirmat recentment que estarà a Fira València de el 7 a el 9 de novembre, cuinarà a l’escenari Cuina Central – L’Espai Exquisit i parlarà dels productes únics de la seva regió, del seu compromís amb les comunitats locals i amb el producte de proximitat. La acompanyarà a l’escenari un dels xefs amfitrions de la Comunitat Valenciana.

Camí a una gastronomia sostenible

La devoció de Buffara per la sostenibilitat i els ingredients de qualitat es deriva de l’compromís amb la seva terra, Curitiba, a sud est de país. De fet, és famosa internacionalment pel seu treball amb les comunitats locals i per haver aconseguit transformar llocs abandonats en horts urbans, que tenen cura i fan servir els propis vilatans. En xifres, ha aconseguit crear 89 horts urbans i tenir a més de 5.000 famílies involucrades, amb les que s’ha implicat directament, educant-los en matèria d’alimentació saludable i formant-los per a ser autosuficients.

“Necessitem preocupar no només pels nostres restaurants i el menjar que servim sinó també pensar en la quantitat d’escombraries que estem produint, la quantitat d’aigua que fem servir, la quantitat de menjar que malbaratem, què passarà en el futur?”, Es pregunta Buffara. En la seva opinió és important que aquells que, com ella, tenen reconeixement internacional, visibilitat i una veu, la facin servir per transmetre el discurs sostenible. Això és el que la xef brasilera farà a Mediterrània Gastrònoma on explicarà la seva experiència i motivarà a altres professionals a seguir aquest camí.

Mediterrània Gastrònoma compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència climàtica i Transició Ecològica, de les diputacions d’Alacant, Castelló i València i de Visit València i està organitzada per Fira València, amb el suport de les principals associacions sectorials i l’ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.

Desplaça cap amunt