Teixits hidròfugs, vestits de bany d’assecat ràpid i sabates que canvien de color, la moda més innovadora i sostenible participa en FIMI summer experience

La fira internacional de moda infantil i juvenil està celebrant-se aquest cap de setmana en Fira València. Més 120 marques presenten les seues noves tendències i mostren múscul en I+D+i, sense perdre de vista el disseny, la sostenibilitat i el respecte per medi ambient.

FIMI actua de catalitzador de la moda, especialment de la que té segell ‘Made in Spain’, però sense perdre de vista les marques internacionals, que veuen en el certamen un trampolí per a donar-se a conéixer.

València, 18 juny 2022.- Un vestit de bany que s’asseca en minuts, un vestit que repel·leix els líquids o una jaqueta que evita els bacteris. Aquests són cap solo dels exemples dels productes que poden veure’s aquest cap de setmana en FIMI summer experience, la fira internacional de moda infantil i juvenil que se celebra fins demà 19 de juny en Fira València.
Productes innovadors, que porten una gran faena d’I+D+i i que busquen donar-li un gir al món de la moda i aportar valor a la vida diària dels xiquets i les xiquetes. Marques com A l’aigua ànecs, Moi Noi, Wear Bear o Uzturre busquen contribuir al canvi de paradigma i ser sostenibles gràcies a unes col·leccions elaborades amb materials naturals i teixits orgànics.
Tecnologia i teixits intel·ligents
La signatura valenciana Probe Balloon és també un exemple d’això. Els seus productes estan fets amb materials reciclats: des dels botons a les cremalleres. El que crida l’atenció d’aquesta marca és que tria teles que s’utilitzen per a esports extrems i outdoor. Això significa que són hidròfugs i repel·leixen per complet l’aigua sense arribar mai a banyar la peça i que són molt més duradors i resistents a l’abrasió. “Usem teixits intel·ligents. Per exemple, aquest mico està elaborat amb nilitheat, un teixit tecnològic que aporta calor al cos. A més, la tela interior prové de pòsits de café i té un efecte antibacterià. I és super suau!”, assegura Begoña Martínez, ànima máter d’aquesta marca. Martínez afig que també tenen vestits amb l’efecte contrari. “Es diuen nilitbreeze i arriben a reduir fins a dos graus la temperatura del cos”, diu.
Sostenible i innovadora és també Lässig, la marca alemanya que distribueix Olmitos. La seua col·lecció de bany feta de polièster reciclat a partir de botelles de plàstic cuida la pell del bebé, ja que té un factor de protecció solar de fins a UPF 80, un grau molt difícil d’aconseguir, ja que l’habitual és 50+. “Estem particularment orgullosos del disseny innovador dels bolquers de bany per a bebés”, revelen. “Gràcies a un sistema d’inserció i folre, absorbeixen la humitat i l’interior del bolquer sempre se sent agradable i sec”, afigen. Una revolució. Un vestit de bany que et fa sentir sec en minuts. Un producte innovador que es pot trobar ara en FIMI.
La sostenibilitat com a filosofia
Per part seua, Ana Queirós, responsable del departament de sostenibilitat de la marca portuguesa Play Up, explica que enguany presenten la col·lecció Organic Care elaborades amb fibres sostenibles i naturals i materials orgànics i reciclats. Destaca que les seues peces, fetes amb tints naturals, compten amb les certificacions GOTS i GRS, segells que proven que tota la seua cadena de producció compleix els requisits orgànics i de reciclatge. És a dir, que compleix el que ells diuen el mètode slow making: crear moda sense danyar al medi ambient i amb el màxim nivell de creativitat.
La marca polonesa Look by Luks també segueix aquesta filosofia. Fabrica turbants i twistbands i ho fa amb una missió: promoure l’ecologia, la igualtat i la llibertat. “Són els valors que defensem i amb els quals conviu la nostra empresa”, declara Magda Cieszewska-Kabat, representant de vendes de la signatura, que afig que cada producte té un estampat original creat en col·laboració d’artistes excepcionals.
La innovació, clau en FIMI
També el calçat ha arribat per a innovar a FIMI. La marca BigToes ha presentat enguany uns zapatitos per a bebé que canvien de color amb la llum del sol. “Volíem despertar la seua curiositat. Veure el canvi de color els sorprén i els motiva per a moure’s de l’ombra al sol. Aquesta estimulació visual és molt terapèutica i fomenta la intel·ligència i el desenvolupament cognitiu del xiquet”, apunta Moisés García, director de Dream4you, que ha vingut a FIMI amb la marca BigToes i que es declara satisfet amb l’acolliment que està tenint el producte.
I és que FIMI actua de catalitzador de la moda, especialment de la que té segell ‘Made in Spain’, sense perdre de vista les marques internacionals, que veuen en el certamen un trampolí per a donar-se a conéixer. “FIMI és l’aparador perfecte per a presentar les novetats en moda infantil i juvenil. És el lloc en el qual llançar-se, ja que venen centenars de visitants de tota Espanya i cada vegada més internacionals”, declara Alicia Gimeno, directora del certamen.
Per a posar-li la guinda a la fira internacional de moda infantil i juvenil, l’EASD de Castelló (Escola d’Art i Superior de Disseny) ha fet una performance amb models infantils que van vestir prengues denim fetes amb materials reciclats i que van portar com a leitmotiv la moda conscient i verda. Han desfilat pel pavelló amb pancartes on podia llegir-se “Salvem el planeta”. Una acció que dona continuïtat i força a la tendència sostenible de FIMI summer experience.

Desplaça cap amunt