Fira Hàbitat València 2022 dedicarà una mostra monogràfica a l’històric dissenyador Vicent Martínez

L’exposició ‘Vicent Martínez, un present continu. La memòria, el recent i l’inèdit’ se situarà en el Nivell 3 de Fira València durant la celebració d’Hàbitat i recorrerà les fites de l’obra del cofundador de Punt Mobles i creador de la icònica prestatgeria Literatura.

València, 21 juny 2022.- Fira Hàbitat València dedicarà, en la seua pròxima cita del 20 al 23 de setembre en Fira València, una exposició al dissenyador Vicent Martínez en una mostra que estarà comissariada per C. Rafael Martínez-Martínez, historiador de l’art i del disseny, així com editor de la revista de l’Arxiu Valencià del Disseny.

L’exposició, titulada ‘Vicent Martínez, un present continu. La memòria, el recent i l’inèdit’, té per objecte indagar en alguns de les fites de la carrera com a dissenyador de producte del cofundador de Punt Mobles, la primera empresa valenciana a ser guardonada amb el Premi Nacional de Disseny en 1997.

Per a això, s’han establit tres grans blocs que conformaran, al seu torn, el gruix de l’exposició:

• La memòria: Aquest apartat, que va cronològicament de 1982 a 1997, abasta dissenys de taules com Halley, Anaconda o Màgic (totes elles per a Punt Mobles); prestatgeries com La Torre de… (Grup T), la butaca Montjüic (Arflex Martínez Medina), o La Literatura, un dels grans clàssics de la història del disseny espanyol.

• El recent: Aquest altre apartat abasta el període comprés entre 2012 i 2022. Inclou entre altres treballs, el redissenye de la Literatura en 2014 (La Literatura Open, per a Punt Mobles), la gandula amb reposapeus de la col·lecció «Weave» per a Point o la cadira Isa i les taules Libris (Capdell) o el sofà Ilius (per a Ofifran). També s’inclou el treball que Vicent Martínez ha realitzat recentment entorn del ventall, objecte que remet als seus orígens familiars: el ventall Senzu (per a Mad Lab) i la mostra ‘Dissenyar l’Aire’ (Museu de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí de València), el comissariat de les quals ha assumit Vicent Martínez.

• L’inèdit: En aquest últim apartat es donaran a conéixer alguns dels dissenys, elaboracions i projectes en els quals Vicent Martínez ha estat treballant últimament.

En el seu afany per continuar divulgant la pràctica del disseny, Vicent Martínez i C. Rafael Martínez-Martínez han confiat el disseny expositiu de la mostra a Cosín Estudi. Per part seua, el disseny gràfic serà a càrrec d’un altre estudi valencià: Gimeno Gràfic.

Pioner del disseny valencià

Vicent Martínez (Burjassot, 1949) és dissenyador. En 1980 va fundar, amb la també dissenyadora Lola Castelló, l’empresa Punt Mobles. Aquesta signatura va ser guardonada en 1997 amb el Premi Nacional de Disseny. En Punt Mobles, s’han editat, entre altres, dissenys de professionals com Vicente Blasco, Bañó Associats, Manuel Lecuona, Rafael Moneo, Carme Pinós, Pedro Miralles, Jorge Pensi o Terence Woodgate al costat dels de Lola Castelló i Vicent Martínez; En l’actualitat, Vicent Martínez compagina el seu treball com a dissenyador independent, amb l’activitat en la promoció del disseny en diferents àmbits institucionals, socials i docents.

Fira Hàbitat València és la principal fira de l’hàbitat ‘made in Spain’ i s’ha posicionat ja com el certamen més representatiu, internacional i influent del sector al nostre país, amb un ampli aparador de moble, il·luminació, decoració, entapissat i descans. En la seua última edició, va acollir un total 32.796 visitants professionals, un 15% dels quals procedents de 70 països.

  • info
    https://www.feriahabitatvalencia.com/
Scroll to Top