Startup València i Fira València conjuminen forces per a millorar la competitivitat de la indústria valenciana

Totes dues entitats han signat un acord de col·laboració per a acostar al teixit empresarial les solucions innovadores de l’ecosistema emprenedor.

València, 31 maig 2022.- Startup València i Fira València sumen forces per a millorar la competitivitat de la indústria valenciana. Amb aquest objectiu, totes dues entitats han signat un acord de col·laboració que acostarà al teixit empresarial les solucions innovadores desenvolupades pels agents de l’ecosistema emprenedor valencià.

Com apunta Juan Luis Hortelano, President de Startup València, l’aportació de valor als sectors productius de la nostra regió és una dels senyals d’identitat de Fira València: “Crear un marc de col·laboració amb aquesta institució, brinda l’oportunitat a l’ecosistema emprenedor valencià de donar a conéixer les seues propostes i presentar-les de manera més directa i efectiva al seu públic objectiu, així com facilitar a les empreses l’espai d’innovació oberta que necessiten per a ser més competitives”.

A més, aquesta aliança busca facilitar un contacte directe entre les startups i el mercat al qual dirigeixen els seus productes i serveis en funció de l’etapa de desenvolupament en la qual es troben. D’aquesta manera, les empreses innovadores i tecnològiques podran testar els seus productes, conéixer potencials clients, trobar inversors o donar visibilitat a les seues propostes. Totes aquestes accions, aniran dirigides a consolidar la seua presència i model de negoci.

Els emprenedors valencians també tindran accés i condicions preferents en els espais de Fira València per a participar en els certàmens propis de la institució firal. Així mateix, es contempla el desenvolupament d’activitats i continguts complementaris a la participació comercial.

Des de Startup València es posaran en marxa els mecanismes necessaris per a difondre les accions i oportunitats que Fira València brinda a tot l’ecosistema emprenedor.

Per al director general de Fira València, Enrique Soto, aquest és un “gran acord que permetrà que els expositors de totes les nostres fires tinguen accés preferent al treball de les startups”. Soto considera que les iniciatives que faciliten la innovació en l’empresa són clau per a afrontar un moment com l’actual, en el qual els canvis se succeeixen a gran velocitat.

Sobre Startup València

Startup València és una organització privada sense ànim de lucre que, des de 2017, representa a les startups de la Comunitat Valenciana i és referent de l’ecosistema d’empreses innovadores i tecnològiques. L’entitat continua consolidant-se com un dels clústers més importants del país, compta ja amb 300 associats del sector digital i tecnològic amb base en la Comunitat Valenciana i compta amb la col·laboració de Jeff, GoHub (Global Omnium), BStartup (Banc Sabadell) i Google for Startups com a Global Partners; Dekalabs, Wayra (Telefónica), Elewit (Xarxa Elèctrica), Zeus Smart Vision Data, Decathlon Open Innovation, Plug and Play, BigTranslation (BigBuy) i Opentop Valenciaport Innovation Hub (Port de València) com Corporate Partners; i Transparent Edge Services, Sales Layer, DWF-RCD, SpeedOut, Damm, Aktion Legal, Fresh People, Voicemod, Sesame, Glovo, Zubi Labs, GeeksHubs, Itera i OVHcloud com Partners.

Sobre Fira València

Fira València és el principal dinamitzador del turisme de negocis a la Comunitat Valenciana. Al llarg de l’any, el recinte que gestiona Fira València alberga prop d’un centenar de fires pròpies i esdeveniments externs i rep la visita de més de mig milió de compradors, dels quals al voltant de 30.000 són d’origen estranger.

Fira València valguda la seua acció per dos criteris clarament diferenciats. El primer d’ells està vinculat amb la rendibilitat del seu propi negoci. El segon, l’impacte econòmic que la seua activitat suposa per al seu entorn més immediat. Un impacte que l’IVIE ha xifrat en el 0,66% de l’ocupació i el 0,63% del PIB de la Comunitat Valenciana. A més, l’activitat de Fira València suposa un impacte fiscal per a les arques públiques de 273,2 milions, segons certifica l’IVIE.

Desplaça cap amunt