Optimisme i alegria en la primera jornada de Dia Màgic by FIMI, que celebra l’edició del retrobament

La moda dels Bridgerton, els teixits reciclats, el folklore flamenc i la màgia de les fades es colen des de hui en la fira de comunió Dia Màgic by FIMI, que ha obert hui les seues portes.

L’única fira professional especialitzada en moda de comunió i cerimònia se celebrarà fins el pròxim dia 15 de maig i impulsarà la reactivació del sector, que enguany ja han vist com tornaven les comunions en gran. S’ha celebrat també l’esperada passarel·la Passeig Màgic, en la qual sis signatures de tota Espanya han mostrat les seues novetats.

València, 13 de maig 2022.- Les ganes de veure’s de nou eren evidents. Es notava alegria i optimisme en els corredors i en els estands. Expositors i visitants portaven dos anys sense celebrar una fira com les d’abans i hui s’ha obert una nova etapa per al sector. Amb aquesta panoràmica/estampa/ ha obert hui les seues portes Dia Magico by FIMI, que se celebrarà des de hui fins al pròxim 15 de maig. És, sens dubte, una de les edicions més esperades: la del retrobament.
Les més de 60 signes participants han pogut mostrar als professionals totes les novetats en les quals han estat treballant en els últims mesos. Brodats, batista perforada, tul, flors, pedres semipreciosas, niu d’abella, encaix de bolillos… i una volta als orígens. Les signatures han coincidit i, en general, tornen a apostar pels blancs i els tons crus.
“Estem molt contents. Ha vingut molt de comprador, tant internacional procente d’EE. UU i Republica Dominicaba com a nacional. Hem trobat client nou de botiga nova i a més ens han fet comandes”, ha declarat Inma Lorente, CEO i cofundadora de la marca Eve Children.
Per part seua, els compradors s’han bolcat amb la fira. Han pogut conéixer de primera mà les tendències i han reservat les creacions i peces per a presentar a les seues botigues la pròxima temporada. “Dona gust vindre a fira i retrobar-se amb la gent. La sensació amb la qual em quede és molt bona. La veritat és que es tirava molt de menys”, assegura Valdomero Santander de la botiga Valdo.
“Hem tingut una molt bona arrancada en la primera jornada de Dia Màgic by FIMI”, ha reconegut Alicia Gimeno, directora del certamen, que ha afegit que està “tothom molt satisfet amb els resultats del dia”.
La inauguració de la fira ha estat a càrrec del conseller d’Economia Rafael Climent que, acompanyat per Gimeno, ha visitat els estands. Climent ha sigut rebut aquest matí per les ambaixadores de Dia Màgic by FIMI, que enguany han vestit una col·lecció de l’empresa valenciana Amaya Fashion For Kids.
Climent ha destacat la col·laboració de Fira València i ASEPRI amb l’IVACE i Cambra de València, gràcies a la seua campanya de compradors internacionals procedents de huit països d’Europa i Amèrica del Nord. Concretament, les empreses convidades procedeixen d’Irlanda, Països Baixos, Itàlia, Portugal, Malta, Bèlgica, Mèxic i els Estats Units.
Passeig Màgic, una passarel·la per a somiar
Hui ha tingut lloc també l’esperada passarel·la de Dia Màgic by FIMI. Passeig Màgic ha comptat amb sis signatures procedents de tota Espanya, que han mostrat les seues novetats a mitjans de comunicació i compradors nacionals i internacionals, procedents de quasi 10 països.
“Estàvem desitjant tornar a Dia Màgic by FIMI, però, sobretot, teníem moltes ganes de tornar a veure la desfilada. Veure la posada en escena. La passarel·la és molt important. És on pots veure bé els vestits, el vol, el moviment de la tela”, ha assegurat Montse Navarro, de la botiga MOMO.
La màgia en aquesta passarel·la estava servida, però també la reivindicació. Hortensia Maeso ha desfilat amb vestits fets amb teixits reciclats, una aposta per la sostenibilitat, amb uns xicotets models que han reclamat la pau. Amb frases escrites en els seus rostres han llegit un manifest en el qual exigien un món sense guerra, més verda, un món millor per a ells.
Però també ha tingut cabuda el món de les fades, gràcies a la col·lecció de Mercedes d’Alba, una vertadera maga artesana del disseny i la confecció. Per part seua, la signatura Amaya Fashion For Kids ha posat la nota d’actualitat amb una desfilada inspirada en la famosa sèrie de Netflix els Bridgerton.
El folklore sevillà de la dissenyadora Beatriz Montero que uneix tradició i modernitat ha sorprés el públic mentre que Crisby’s ha mostrat la seua col·lecció romàntica i exquisida, amb tonalitats mediterrànies.
Finalment, Mon Air ha participat en la desfilada inspirada per l’arbre de la vida. Una visió filosòfica de la seua història, de la seua manera de treballar i del seu producte, que combina elegància i frescor amb materials d’altíssima qualitat.

Desplaça cap amunt