Negoci i internacionalització, així ha sigut la segona jornada de Dia Màgic by FIMI

Els expositors de l’única fira professional especialitzada en moda de comunió i cerimònia declaren que estan “molt satisfets”. “Hem tancat comandes i hem fet molt networking”, ha afirmat un dels participants.
Demà 15 de maig a les 15 hores, Dia Màgic by FIMI posarà fi a la novena edició del seu certamen, que ha congregat durant tres dies als i les professionals del sector de la moda de cerimònia i comunió.
València, 14 maig 2022.- Satisfacció, bons resultats, networking i, sobretot, molt de negoci. Els expositors que han participat en la novena edició de Dia Màgic by FIMI han coincidit en l’èxit que està tenint la fira, que és l’única de moda de comunió i cerimònia dirigida als professionals, que venen al certamen a la recerca de tendències i novetats per a la pròxima temporada.
Molts han destacat, a més, que han notat un increment important en la internacionalització, un element important per al certamen i que és possible gràcies al treball de Fira València i ASEPRI amb IVACE i la Cambra de Comerç de València.
“Estem rebent molt comprador internacional. De moment han passat per l’estand potencials clients procedents de Veneçuela, d’EE. UU, d’Irlanda, d’Itàlia i de Puerto Rico”, ha revelat Antonio García, director comercial de Creacions Charo. A això, Amaya Sánchez, CEO i directora creativa d’Amaya Fashion For Kids ha afegit que són compradors de qualitat. “Hem fet una comanda molt interessant a un punt de venda de Miami”, ha explicat, al mateix temps que deia que obrir el mercat a l’estranger és fonamental per a créixer.
La internacionalització és clau. Així ho afirmaven des de la marca Homes, que també ha detectat un creixement gradual de comprador internacional. “Estem notant un major interés de països estrangers per la cerimònia”, ha compartit la seua CEO, Pedro Varón.
Per part seua, Esperanza Bertran, creadora de la signatura de complements que porta el seu nom, ha recalcat que han fet clients nous i molt potents. “També hem aconseguit obrir-nos mercat en un punt de venda a Malta i un altre a Portugal”, ha dit.
Networking i molt negoci
Tots els expositors han coincidit: en la fira s’estava movent molt negoci. De fet, algunes marques s’han quedat sense fulles de comanda. “Feia molt de temps que no véiem tant de moviment, el trobàvem a faltar”. Així reflexionava Manuela Montero, directora de la marca, que ha afegit que han tancat tants encàrrecs que se’ls han acabat les fulles de comandes i els detallitos que regalen als seus clients. “Enguany els compradors han vingut amb ganes de comprar en gran”, ha conclòs.
“Ens han faltat buits per a atendre a tots els clients”, ha assegurat Hortensia Maeso, creadora de la marca que porta el seu nom i que es caracteritza per ser trencadora i actual. “La sensació és que el sector s’està reactivant d’una manera molt positiva”, ha afegit.
Chelo Martínez, directora comercial de RAPIFE ha destacat que el comprador ha vingut a comprar. “Hem fet moltes comandes en fira”, ha explicat. Chiqui Navarro, ànima de Mon Air també estava molt contenta amb els resultats. “És importantíssim vindre a aquesta fira. Concentrem en dos dies i mig un treball impressionant”, ha declarat. “No és el mateix treballar en línia, que veure’s, abraçar-se, poder tocar els teixits. La complicitat que es genera en fira és única”, ha continuat, mentre revelava que no donaven proveïment amb les comandes.
Els nous expositors també es declaraven satisfets. Marques com la de complements Josephine Lucca o les de moda Amabela i Grup Taberner asseguraven que tornaran a participar en Dia Màgic by FIMI. “És la primera vegada que venim a Dia Màgic i estem super contents. L’acceptació ha sigut molt bona”, ha remarcat Michel Farjas, gerent del Grup Taberner, que inclou les marques My Bella Moon i Carmen Taberner.
La passarel·la, un valor afegit
En aquesta segona jornada s’ha celebrat l’última desfilada de Dia Màgic by FIMI. Les marques participants (Mon Air, Beatriz Montero, Crisby’s, Hortensia Maeso, Amaya i Mercedes d’Alba) han tornat a desfilar davant els compradors nacionals i internacionals, que han pogut veure i sentir les noves col·leccions d’aquestes dissenyadores.
“No concebo vindre a Dia Màgic sense participar en passarel·la. És el que ens acosta als clients, que després de veure’ns desfilar, ens busquen i ens compren. És una vertadera passada”, assegura Beatriz Montero, ànima de la marca que porta el seu nom. El mateix pensen en Amaya Fashion for Kids, que destaca la teatralitat, la posada en escena i l’expectació. “La desfilada no suposa una despesa, sinó una inversió. Ens serveix per a posicionar-nos”, assegura la CEO de la marca. “És aqueix moment en el qual mostres tot el que has fet. És, sens dubte, una part essencial en el món de la moda”, ha finalitzat Hortensia Maeso.
Dia Màgic by FIMI tancarà demà les seues portes després d’una edició d’èxit, que tornarà en 2023 per a celebrar el seu aniversari: la desena edició de la fira.

Scroll to Top