Més sostenibles, tecnològiques i de disseny: així seran les cuines del futur en Espacio Cocina SICI 2022

La fira mostrarà un innovador projecte impulsat per l’AMC que reflexiona al voltant com serà la cuina en un futur més immediat.

El projecte s’emmarca a la València World Design Capital 2022 i compta amb la participació de les signatures Mobalco, Hitalo i el conglomerat Home Design Hub (Antalia, Latorre, Cosentino i Pando).

València, 12 setembre 2022.- La pròxima edició de Espacio Cocina SICI, que obrirà les seues portes la setmana vinent del dimarts 20 al divendres 23 de setembre, revelarà com serà la cuina del futur, a través d’un innovador projecte impulsat per l’Associació Moble de Cuina AMC, entitat que al costat de Feria Valencia organitza Espacio Cocina SICI.

Sota el títol ‘Trilogia by AMC: Visió prospectiva de la cuina futura’, l’AMC, en el marc de València World Design Capital 2022, planteja una prospectiva sobre com seran els nostres entorns domèstics en el futur immediat. Aquests projectes defineixen els nous conceptes de l’hàbitat en els nostres habitatges, posen de rellevància la importància de la cuina dins de l’espai general de la casa, i ressalten la necessitat d’incorporar el disseny per a millorar la funcionalitat i vida dels seus habitants.

Tres propostes, tres estils, un concepte

Aquest projecte es materialitzarà durant els quatre dies de fira en una exposició situada en la Plaça Central del Pavelló de Espacio Cocina SICI (N3P4) de Feria Valencia, en el qual es presentaran tres projectes diferents, tres propostes amb estils diferents, englobades per un concepte únic: la cuina com a lloc social de trobada en les nostres llars, que s’integra gradualment en les estades principals de la casa; la cuina com el cor de la llar.

En aquesta iniciativa han participat amb les seues propostes més innovadores les signatures Mobalco, Hitalo i el conglomerat Home Design Hub format per Antalia, Pando, Cosentino i Latorre.

Com serà la cuina del futur i com evolucionarà en les pròximes dècades?

Les tres propostes apunten quatre grans tendències sobre com seran les futures en les nostres llars:

• Multifuncional, habitable i humanitzada

La cuina és l’espai de la casa en el qual més tasques es realitzen; des de preparar el menjar, fins a reunir-se amb els familiars i amics, xarrar, jugar, treballar, llegir… Les cuines són espais multifuncionals plens de vida. La cuina és un lloc que convida a ser viscut i gaudit, tant si cuines molt com a poc. Es concebrà com a punt de trobada i de gaudi amb família i amics, de treball i també de descans, de joc i diversió.

• De disseny i integral

El disseny aplicat a la cuina busca dotar-la de personalitat i funcionalitat, facilitant les tasques d’organització, emmagatzematge i neteja. Cerca crear zones de treball i zones de descans concordes per a conviure i gaudir en família. El disseny busca generar entorns ordenats que proporcionen confort. La cuina integral estarà dissenyada i equipada per a satisfer per complet totes les necessitats dels seus usuaris.

Les cuines del futur seran un dels punts centrals de l’habitatge. La integració d’electrodomèstics i l’ocultació d’elements ajudaran a l’obertura de la cuina a altres estades de la casa generant espais amplis, visualment connectats i coordinats amb la resta de la llar.

• Més sostenible

Cada vegada som més conscients de la importància de cuidar el planeta. La cuina del futur reflectirà el compromís dels seus habitants amb la sostenibilitat i el respecte mediambiental. Des de l’interés per matèries primeres i materials certificats i respectuosos amb el medi ambient, fins a la cerca de fabricants de mobiliari de cuina amb Certificat de Sostenibilitat que acredite l’ús de sistemes de producció més sostenibles. Tot, amb l’objectiu de reduir en la mesura que siga possible impactes negatius sobre el medi ambient.

• Tecnològica

La tecnologia jugarà un rol determinant en les cuines de les pròximes dècades generant un entorn més intel·ligent, pensat per a assistir-nos. Pensant en la sostenibilitat s’imposaran els electrodomèstics amb alta eficiència energètica que reduïsquen el consum energètic. La intel·ligència artificial ajudarà a aconseguir que generem menys residus i puguem aprofitar millor els aliments. L’evolució de les neveres ha donat com a resultat la creació d’ambients de conservació adaptats per a cada producte, i sistemes que ens avisen de la caducitat dels aliments. Els nous electrodomèstics ens ajudaran amb el cuinat. Disposarem de sistemes de reciclatge pràctics, que faciliten les tasques de separació de residus.

La cuina cada vegada serà més interactiva i connectada i oferirà solucions intel·ligents. Els dispositius de connectivitat permetran obtindre propostes de receptes sobre la base dels ingredients que tinguem a mà. El cuinat es podrà transformar en una experiència social, i podrem connectar amb coneguts per a compartir receptes, preparar el menjar al costat d’un amic o familiar, encara que estiguen lluny, o comptar amb l’ajuda d’un xef canviat de nom per a preparar una de les seues receptes.

  • info
    https://espaciococina.feriavalencia.com/
Scroll to Top