Les estreles internacionals del disseny se citen a València

Dissenyadors de la talla de Phillipe Starck, Patricia Urquiola, Mónica Armani, Jaime Hayón, Juan Carlos Baumgartner, Juli Capella o Benedetta Tagliabue participaran la setmana vinent en la gran convocatòria del disseny de Feria Hábitat Valencia i la World Design Street Festival.

València, 12 de setembre 2022.- València ha entrat de ple en el seu mes més intens de celebració com a Capital Mundial de Disseny. Setembre és la cita amb la celebració del 20 al 23 de setembre en Feria Valencia de la 56a edició de Feria Hábitat Valencia i el desenvolupament durant totes aqueixes setmanes de múltiples activitats culturals englobades entorn de la iniciativa World Design Street Festival impulsat per l’organització de la València World Design Capital.

Esdeveniments que situen a València en l’epicentre mundial del disseny i que ningú vol perdre’s. Ni tan sols els actuals ‘top’ del disseny mundial, que ja han confirmat que estaran a València durant aqueixos dies per a participar tant en les diferents jornades i exposicions previstes com en les activitats organitzades per les empreses expositores de la Feria Hábitat Valencia, que aprofiten l’organització de la fira per a convocar als seus dissenyadors estrela.

És el cas de la signatura valenciana Andreu World, vertader referent del disseny internacional, i que ha confirmat la presència a València de dos ‘gegants’ del disseny com el francés Phillipe Starck i l’asturiana establida a Milà Patricia Urquiola. Starck, reconegut mundialment pels seus dissenys emocionals i que treballa amb les principals marques del moment, presentarà en la vesprada del dilluns 19 de setembre en el showroom d’Andreu World a Chiva les seues noves col·leccions. Per part seua, Feria Hábitat Valencia rebrà en Feria Valencia a Patricia Urquiola, que serà l’estrela convidada d’Andreu World en la presentació de les seues noves col·leccions, prevista el divendres 23 de setembre a les 15.00 hores en l’estand de signatura valenciana en la fira.

També en el marc de Fira Hàbitat València se celebrarà el seu cicle de conferències Fòrum WDC, amb quatre dies de jornades, xarrades i taules redones entorn del disseny. Allí estarà dimecres que ve 21 de setembre, Mónica Armani, la interiorista del moment que recentment ha estrenat una de les cases més luxoses de la Costa Blanca. La italiana, que signa una col·laboració amb la signatura de matalassos Gomarco -expositor d’Hàbitat- i realitzarà una ponència entorn de la tendència del disseny molecular.

També en el Fòrum WDC donarà una conferència el reconegut arquitecte mexicà amb estudi a Chicago, Juan Carlos Baumgartner, amb obres tan reconegudes com les oficines de Google, i que pronunciarà una conferència davant els professionals visitants d’Hàbitat entorn de “una visió més humana de l’espai públic”.

Paral·lelament a la celebració d’Hàbitat i a escassos metres dels pavellons de la fira del moble se celebrarà el dijous 22 de setembre en el Centre d’Esdeveniments de Feria Valencia el Fòrum Internacional de Disseny Interior (FIDI), que amb l’organització del Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana i València Capital Mundial del Disseny abordarà la relació entre el disseny i salut.

Entre els ponents destaquen professionals de la salut com el psiquiatre Luis Rojas Marcos, el palentólogo Juan Luis Arsuaga o la doctora Ana Lluch, però també primeres espases en l’àmbit del disseny com l’arquitecta italiana Benedetta Tagliabue que participarà en una taula redona el dijous o l’icònic arquitecte i dissenyador català Juli Capella, un dels històrics del disseny europeu, i que estarà en la taula redona d’aquest Fòrum.

Seran innombrables els professionals del disseny que seran protagonistes durant les pròximes setmanes però una de les figures que més transcendeixen en aquest àmbit és Jaime Hayón, dissenyador madrileny que ha establit la seua residència i taller de treball des de fa anys en la pròpia ciutat de València. Ací, inaugurarà el pròxim 22 de setembre en el Centre del Carme Cultura Contemporània la mostra ‘Jaime Hayon: Infinitament’, la primera exposició retrospectiva de gran format sobre l’obra de Jaime Hayon que se celebra a Espanya. La mostra és un dels plats forts del World Design Street Festival.

Programació completa deFeria Hábitat Valencia
Programació completa del World Design Street Festival

La millor Hàbitat de la dècada

Tot això serà el complement perfecte per a una històrica edició de Feria Hábitat Valencia, del 20 al 23 de setembre en Fira València. La cita se celebrarà per primera vegada al costat dels certàmens especialitzats Espai Cuina SICI i Home Tèxtils Premium by Textilhogar per a conformar una oferta de prop d’un miler de signatures i marques en una superfície expositiva prevista de 90.000 metres quadrats de Fira València.

  • info
    https://www.feriahabitatvalencia.com/
    https://www.wdcvalencia2022.com/es/
Scroll to Top