Efiaqua convoca un ‘Hackaton’ entre els estudiants per a fomentar la innovació i digitalització en el sector

Els tres equips guanyadors accediran a una beca de pràctiques retribuïdes en Facsa, Global Omnium, Damm, Acciona Aigua i SAV, empreses expositores que organitzen el ‘Hackaton’.

València, 8 setembre 2022.- La sisena edició de la Fira de la Digitalització i Descarbonització de l’Aigua, Efiaqua, que se celebrarà del 4 al 6 del pròxim mes d’octubre en Fira València prepara una edició amb grans novetats entre les quals destacarà la celebració, per primera vegada, d’un ‘Hackaton’. Es tracta d’una innovadora proposta per a trobar idees innovadores i solucions per a millorar la gestió eficient de l’aigua de manera que es fomente la sostenibilitat apostant per la digitalització, la descarbonització del servei i neutralitat de carboni.

Què és un ‘Hackaton’? A l’origen, es tracta d’una mena d’esdeveniment en el qual diversos desenvolupadors de programari col·laboren entre si per a afrontar diferents reptes, compartir coneixements i establir contactes. Encara que el terme sorgeix de la combinació de ‘hacker’ i ‘marató’, no és un esdeveniment dirigit a ‘hackers’ sinó a equips col·laboratius a la recerca d’un objectiu comú.

Per primera vegada en un certamen de les seues característiques, Efiaqua aposta per aquesta fórmula per a incentivar la participació de les noves generacions en el negoci, i el fa de la mà d’empreses expositores de referència en el sector com Facsa, Global Omnium, Damm, Acciona Aigua i SAV.

Com s’estructura el ‘Hackaton’ Efiaqua 2022?

El ‘Hackaton’ està dirigit a estudiants de Batxiller, Formació professional i Universitaris que podran inscriure’s en grups de tres persones en un formulari habilitat en línia. La competició donarà inici dimarts que ve 4 d’octubre a partir de les 11.00 hores i es desenvoluparà en un espai especial habilitat en el pavelló d’Efiaqua del Nivell 2 equipat amb taules, cadires, sofàs, endolls per a carregar dispositius electrònics, connectors de xarxa ethernet i xarxa wifi.

La xarxa troncal estarà dimensionada perquè tots els participants puguen desenvolupar les seues aplicacions còmodament al mateix temps. Les característiques d’aquesta xarxa suporten la majoria de tecnologies.

Els equips participants desenvoluparan durant els tres dies de fira els seus treballs i investigacions amb l’ajuda de les empreses organitzadores, que establiran diferents ‘punts de control’ amb l’objectiu que tots els participants vagen al ritme requerit per l’esdeveniment.

Beques de formació renumerades

El grup guanyador rebrà una beca de formació i renumerada en les empreses patrocinadores. La beca serà individual per a cadascun dels tres participants del grup guanyador i consistirà en la possibilitat d’incorporar-se a les empreses durant un període de sis mesos a definir entre el participant i l’empresa, amb contracte de pràctiques retribuïdes.

Tota la informació està disponible en: https://efiaqua.feriavalencia.com/formulario-hackathon/

  • info
    https://efiaqua.feriavalencia.com/
Desplaça cap amunt