L’energia i les oportunitats d’inversió a Castelló protagonitzaran la Jornada de clausura de Forinvest 2023 en la capital de la Plana

Forinvest 2023 finalitza el seu recorregut per les tres capitals valencianes aquest divendres 24 de març en una Jornada empresarial que se celebrarà en la seu de la Cambra de Comerç de Castelló.

La trobada abordarà la situació energètica, els projectes d’inversió a Castelló i les perspectives econòmiques per a aquest any de la mà d’analistes del sector financer, representants empresarials i dirigents de la Comissió Europea, entre altres.

València, 21 de març 2023.- Després de tancar amb èxit la jornada inaugural a Alacant i els tres dies de fòrums a València, Forinvest aterra aquest divendres 24 de març a Castelló per a clausurar oficialment la seua edició de 2023 i la seua obertura, per primera vegada en les seues 16 edicions, a les tres capitals de la Comunitat Valenciana.

En la capital de la Plana, Forinvest abordarà qüestions de gran transcendència per al teixit industrial de la província com la problemàtica de l’energia, els seus costos o les seues derivades logístiques i competitives. A més, també està prevista la celebració d’una taula de debat sobre perspectives econòmiques, així com la presentació de la nova plataforma ‘Invest in Castelló’, dirigida a posar en valor l’economia de Castelló als inversors. La Jornada també té previst abordar les ajudes i finançament a la indústria ceràmica de la mà de l’IVF.

Diàleg en clau europea

La Jornada se celebrarà en la seu de la Cambra de Comerç de Castelló, entitat que secunda i impulsa aquesta iniciativa al costat de Forinvest, i s’iniciarà amb un diàleg en clau europea i entorn de les variables energètiques del futur i la seua implicació en el desenvolupament industrial i empresarial.

Es tracta d’una taula de treball que comptarà amb la participació de Yolanda García, membre de la Direcció de l’Energia de la Comissió Europea i encarregada de les compres gasísticas entre els estats membres i tercers països i la parlamentària europea Inmaculada Rodríguez-Piñero, coordinadora socialista de la Comissió de Comerç Internacional. Ambdues desgranaran algunes de les claus de futur d’una qüestió que la conjuntura actual ha posat d’especial rellevància.

Posada de llarg de ‘Invest in Castelló’ i reptes logístics

A continuació, la Jornada entrarà de ple en una anàlisi més detallada de la realitat econòmica de Castelló i acollirà la presentació oficial de la nova plataforma ‘Invest in Castelló’, una eina que compta amb la participació de Cambra Castelló i CaixaBank i que està dirigida a posar en valor l’economia de Castelló davant possibles inversors. El ‘International Business Manager’ de Cambra Castelló, Joaquín Andrés, serà l’encarregat de la seua presentació al costat de David Ripollés, director del Centre d’Empreses de CaixaBank a Vila-real.

Aquesta posada de llarg s’emmarcarà en una taula de treball més àmplia entorn dels reptes logístics factors de competitivitat i projectes d’inversió a Castelló, en la qual es mostraran els casos de la multinacional del sector del ‘embalatge’ Huhtamaki, amb seu a Nules, de la mà del ‘Supply Chain Manager’, Carlos Taús, i de la coneguda empresa química Zschimmer & Schwarz, establida a Vila-real i molt vinculada a la potent indústria ceràmica. El seu gerent, Pedro Hernández, serà l’encarregat d’explicar la seua estratègia d’innovació.

Forinvest també aprofundirà en les perspectives econòmiques globals i locals per a aquest 2023, i ho farà de la mà de Juan Pérez, de Mapfre Economics, i Adrià Morrón, responsable del Servei d’Estudis de CaixaBank Research. Finalment, està prevista la participació del director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, que mostrarà alguns casos d’èxit en el marc de les diferents alternatives que existeixen en l’actualitat de finançament per a la indústria ceràmica.

Presència institucional del conseller Espanya

La jornada, a més, comptarà amb la presència del conseller d’Hisenda i Model Econòmic i president del certamen, Arcadi España, així com de la presidenta de Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón, qui es mostra “convençuda que les ponències i taules redones que es duran a terme en aquest fòrum permetran a tots els participants ampliar els seus coneixements, adquirir noves idees, establir aliances i, en definitiva, contribuir al creixement i enfortiment del sector en el seu conjunt i de tota la província de Castelló”.

La trobada finalitzarà amb un cocktail – networking entre ponents i assistents a la Jornada.

Què és Forinvest

Al llarg de les seues 16 edicions, Forinvest s’ha consolidat com el fòrum de networking i coneixement més rellevant en el qual traslladar a la societat la cultura financera, a través de les grans empreses i entitats financeres i asseguradores d’Espanya, així com els CEOs de moltes startups que van aconseguir llançar el seu negoci en Forinvest i convertir-se en grans empreses. En aquest sentit, Forinvest ha reunit al llarg d’aquests 16 anys a més de 3.000 ponents i convocar a més de 80.000 visitants i prop de 2.000 expositors amb presència en alguna de les edicions celebrades de Forinvest.

Forinvest Castelló compta com ‘event partners’ amb Santander, CaixaBank, Sabadell, Ibercaja i la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF), així com l’impuls de Cambra Castelló i el suport de Mapfre com a asseguradora oficial.

  • info i horaris Jornada
    https://forinvest.feriavalencia.com/registro-jornada-castellon/
Desplaça cap amunt