FIMMA + Maderalia celebrarà la seua pròxima edició del 14 al 17 de maig de 2024

La biennal fixa les dates del seu retorn l’any vinent consolidant la seua aposta en el primer semestre de l’any i reforça el seu posicionament com la gran fira europea del sector durant els anys pareixes.

Serà una edició molt especial de FIMMA + Maderalia ja que en 2024 celebrarà les seues 40 edicions.

València, 23 març 2023.- Ja hi ha dates per a FIMMA + Maderalia 2024. La biennal de tecnologia, components i materials per al moble, interiorisme i projectes contract ha fixat ja les dates per al seu esperat retorn l’any vinent. Serà finalment del dimarts 14 al divendres 17 de maig de 2024 quan Fira València torne a acollir una edició molt especial de FIMMA + Maderalia i en la qual celebrarà les seues 40 edicions.

Serà una edició especial i històrica després dels grans resultats collits en l’última cita del passat any i la bona predisposició del sector, tal com s’ha posat en evidència en les dues últimes reunions dels Comités Organitzadors tant de FIMMA com de Maderalia.

La biennal, d’aquesta manera, torna a apostar per posicionar-se com a fira europea de referència en el primer semestre dels anys pares, en cadència amb el calendari mundial de fires. Maig és el mes per excel·lència per als grans certàmens del sector, com s’evidencia amb la imminent celebració en tot just dos mesos de les cites globals alemanyes Ligna i Interzum, referència en els anys imparells.

40 edicions i una aposta per la internacionalització

Ja en 2024, FIMMA + Maderalia prendrà el relleu d’aquests certàmens per a convocar una edició que es preveu històrica i en la qual, a la calor de l’avançada primavera valenciana, citar als professionals del sector de la instal·lació, fusteria, fabricació de mobles, interiorisme i prescripció en general tant nacionals com internacionals, com així es va requerir en les últimes reunions dels respectius Comités.

I és que FIMMA + Maderalia s’ha fixat com un dels seus principals objectius la internacionalització tant del seu aparador, amb la presència de signatures internacionals de referència, com per la seua capacitat de convocatòria de professionals, sobretot, dels països de la conca mediterrània i Llatinoamèrica. “Tenint clar el nostre compromís per convocar a tot el mercat de la península ibèrica, FIMMA + Maderalia 2024 també tindrà un fort caràcter internacional”, explica el director de la biennal, Alejandro Roda, qui avança que la fira està treballant amb les organitzacions empresarials i institucions de referència per a localitzar i convidar aquells grups de compradors internacionals més interessants per als nostres expositors.

D’altra banda, un altre dels objectius globals de FIMMA + Maderalia 2024 serà ampliar els perfils de professionals assistents, amb especial incidència en el perfil de prescriptor (arquitecte, interiorista o ‘project manager’ del canal contract) així com el dels estudiants procedents de centres de formació.

En aquest sentit, ja en l’última edició es va constatar un gran interés per part dels professionals de la prescripció, especialment, per descobrir aquells sòls, revestiments o nous materials més innovadors per als seus projectes d’hotels, botigues o restaurants. Per a la pròxima cita, els expositors de FIMMA + Maderalia, especialment els relacionats amb la maquinària i tecnologia, han traslladat la necessitat de comptar amb els centres de formació i els que seran els professionals del futur com a perfil de visitant de la fira.

Molt més que fusta

D’altra banda, l’edició del pròxim any seguirà la senda traçada en les últimes edicions mitjançant les quals FIMMA + Maderalia ha ampliat el seu aparador no sols cap als productes derivats de la fusta sinó cap a l’ampli ventall de nous materials cada vegada més usats en l’àmbit de l’interiorisme.

Compòsits, panells sostenibles, revestiments, materials acrílics, postformados… tot un univers de materials que cada vegada són més demandats pel sector i que trobaran en FIMMA + Maderalia 2024 l’aparador idoni per a arribar al mercat. No obstant això, “la fusta continuarà estant en el ‘core’ de la nostra fira, i no sols en els seus usos habituals sinó especialment en sectors com el cada vegada més demandat segment de fusta per a ús estructural”, apunta Roda.

Què és FIMMA + Maderalia?

FIMMA + Maderalia és la Fira Internacional de Materials, Tecnologia i Components per al Moble, Interiorisme i Projectes Contract, que celebrarà en 2024 la seua 40 edició en Fira València. En la seua última convocatòria va acollir una oferta de 396 expositors directes i 844 signatures i marques representades i va rebre la visita de 35.942 professionals de 60 països, la qual cosa va suposar un increment del 10% respecte a l’anterior edició

Desplaça cap amunt