Laboralia renova continguts i torna en 2023 del 15 al 16 de febrer amb una part expositiva i una altra congressual i formativa

La cita de prevenció, benestar i seguretat laboral aconseguirà en 2023 la seua 15a edició després de la seua celebració aquest any sol en format congressual.

Laboralia està presidida per la directora general de Treball i Benestar Laboral de la Generalitat Valenciana, Elvira Ródenas, i compta amb l’impuls organitzatiu de l’INVASSAT.

València, 14 novembre 2022.- Torna Laboralia. La cita per excel·lència dels sectors relacionats amb la prevenció, benestar i seguretat en el treball celebrarà la seua pròxima edició del 15 al 16 de febrer de 2023 en Feria Valencia després de celebrar aquest mateix any una edició especial denominada ‘Trobada by Laboralia’ i en un format congressual.

De fet, Laboralia, una vegada superat el període de pandèmia i amb la plena normalització del calendari firal, torna al seu format habitual híbrid amb una part comercial i 100% firal en la qual empreses i institucions exposen les últimes novetats i innovacions en el sector de la prevenció al costat d’una potent part congressual altament especialitzat i dirigit als professionals tant de l’àmbit empresarial com de les administracions públiques.

Laboralia, en aquest sentit, compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, i l’impuls organitzatiu, especialment en aquesta àrea congressual, de l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).

Primera reunió del Comité Organitzador

En aquest sentit i amb l’objectiu d’iniciar els treballs preparatoris de la pròxima edició de Laboralia, el passat 27 d’octubre es va reunir el Comité Organitzador del certamen, presidit per la directora general de Treball i Benestar Laboral de la Generalitat Valenciana, Elvira Ródenas. A més, conformen el Comité una àmplia representació del món empresarial, associatiu, sindical i institucional així com empreses molt significatives en l’àmbit de la prevenció.

Així, al costat de Ródenas conforma el Comité Fernando Sáez (INVASSAT), Jaume Mayor (CCOO PV), Marisa Baena (UGT PV), Arturo Cerveró (CEV), Antonio Díaz (AESPLA), Nuria Pastor (Serprecova), Fernando Martínez (AMAT), Mercedes Sanchis, Raquel Ruiz i Javier Sánchez (IBV), David Rodríguez (Ford), Ángel González (Iberdrola), José Luis Martínez (SGS), Agustín López (Mercadona) i Rafael Paredes (Parets Seguretat).

A més, en aquesta edició s’incorporen al Comité Organitzador de Laboralia Pilar Fuentes (Inspecció de Treball i Seguretat Social), Andrés Castañeda (Prima Protection Europe), José Guillem (Medi Protecció i Innovació), José Luis Palau (Bioinicia), Marcel Cerveró (FEMEVAL) i Amparo Leyva (Autoritat Portuària). Laboralia està dirigida per Esteban Cuesta (Feria Valencia).

En aquesta primera trobada, el Comité va constatar la necessitat que el sector torne a comptar amb una Laboralia “al complet”, és a dir, amb una part comercial expositiva potent així com amb una part de Congrés i Jornades Tècniques en les quals els professionals puguen adquirir els últims coneixements i experiències del sector. En aquest sentit, des del Comité es va apostar per ampliar l’oferta expositiva amb una major presència del sector dels EPI’s així com dels diferents sistemes d’avaluació de riscos o serveis de benestar laboral, per exemple.

Quant als diferents àmbits sobre els quals es focalitzarà el Congrés i les diferents Jornades Tècniques previstes, el Comité va posar sobre la taula temes d’interés i d’actualitat per al sector com el problema dels nanomaterials com la sílice respirable, la higiene en el treball, l’accidentalitat i bones pràctiques en l’àmbit de la integració o la nova normativa en matèria de seguretat laboral i la seua aplicació en sectors com el de les sabates de seguretat.

A més, també es va apostar perquè aquesta part formativa de Laboralia abordara aspectes com els ODS i les repercussions del canvi climàtic quant a la prevenció laboral o una variable que el sector considera fonamental com l’el de la formació, el seu contingut, metodologia i finançament.

Canvi d’imatge

En aquest retorn de Laboralia, el certamen també ha aprofitat per a renovar la seua imatge de campanya i el seu logotip, realitzat íntegrament per l’equip de Disseny de Feria Valencia, així com la web oficial www.laboralia.es, que ofereix ara un aspecte més modern, adaptable a les diferents plataformes digitals i que permet una navegació més ràpida i intuïtiva.

+info
https://www.laboralia.es/

Scroll to Top