Mediterrània Gastrònoma tanca l’edició més multitudinària de la seua història

El públic professional ha inundat durant tres dies Mediterrània Gastrònoma, la fira gastronòmica líder del sector, que ha acollit durant tres dies xarres, showcookings i demostracions amb els grans referents davant milers de visitants. “Tots els objectius s’han complit en aquesta edició: més superfície, més expositors, més ponents i més visitants”.
Hui s’ha celebrat el dia de Costa Blanca, una jornada en la qual el professional ha pogut fer un viatge sensorial a Alacant gràcies a la participació i showcookings dels seus grans xefs. Quique Dacosta, Alberto Ferruz, Susi Díaz, José Manuel Miguel o José Manuel López han sigut alguns dels participants en aquesta edició de Mediterrània Gastrònoma.
València, 15 de novembre 2022.- Mediterrània Gastrònoma ha tancat hui les portes d’una edició única, la més multitudinària de la seua història. El certamen, que ha crescut un 30% i que ha passat d’un pavelló a dos, ha acollit a milers de visitants professionals que han omplit els corredors de Fira València i que han pogut assistir a les ponències dels seus 16 espais.
A més, hui s’ha celebrat el dia Costa Blanca, una jornada que ha permés als professionals viatjar a la província d’Alacant gràcies a la participació i showcookings dels seus grans xefs. Quique Dacosta, Alberto Ferruz, Susi Díaz, José Manuel Miguel o José Manuel López han sigut algun dels participants en aquesta edició de Mediterrània Gastrònoma. El dia de Costa Blanca ha estat presidit pel president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón.
Talents emergents i un ronqueo de tonyina roja
Polpet a la brasa amb crema d’all i kale, ceviche de llagostins amb llet de tigre de nyora, blanquet de magret d’ànec, bolets de temporada i foie escabetxat… Els grans talents emergents de la província d’Alacant Miquel Gilabert (Mare, Benidoleig), Aina Serra (Casa Pepa, Ondara 1*- 2 Sols) i Jorge Amores (Ñam, Guardamar del Segura) han preparat un menú únic creat amb productes alacantins.
A més, la Cuina Central – L’Exquisit Mediterrani ha sigut l’escenari de l’espectacular ronqueo de la tonyina roja. Grans professionals de Cominport han fet una demostració única d’especejament de tall i fisonomia de la tonyina de la mà de Cristian Taché i, com a punt culminant, el públic ha pogut gaudir de la ponència “Japó i el Mediterrani units per la tonyina roja” amb la participació de José Manuel Pérez, del restaurant Peix i brases, Dénia (✻, 2✺), que ha posat exemples pràctics del paper de la tonyina en la cuina mediterrània. Per la seua part Masayuki Narumi, de Daikichi, Alacant li ha donat el toc japonés al cuinat d’aquest gran peix.
Un cos humà per a menjar-s’ho
Un bust de dona, i elements que recorden a la naturalesa. Aqueixa ha sigut la peça que ha mostrat la Selecció Espanyola de Fleca en l’escenari #pandeverdad. Una rèplica del qual van presentar (i amb el qual van guanyar) en el Premi Especial del President del Jurat, el Director de l’Escola Central dels Forners Alemanys de Weinheim. Ha sigut un dels moments que ha causat major expectació entre els assistents de l’espai #pandeverdad, ja que ha comptat amb una posada en escena amb música i efectes, així com gel sec, que ha emulat la boirina que recorre els boscos humits.
Per part seua, l’espai #besweet ha presentat postres sostenibles de la mà d’Eliseo Valls, cap de la Pastisseria Aixa i director del Gremi de Mestres Confiters de València, un carbó artesà i un panettone que han creat els germans Rubén Medina i Bryan Medina, de la Pastisseria Zulay de la Palma, entre altres moltes creacions.
El fermall final de la jornada l’han posat el mestre Pedro Coy, del Gremi de Mestres Sucrers de València i Carito Lourenço, restaurant Fierro, i única xef argentina amb estrela Michelin. Durant el showcooking “De la vitrina al plat” han presentat diferents tipus de bombons amb rics matisos que s’aprecien en boca de principi a fi. “No m’agrada que un bombó sàpia molt a sucre, o sal, és important que es noten tots els seus matisos”.
El certamen que compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través de la seua marca Aliments d’Espanya, de les diputacions d’Alacant i València i de Visit València. Mediterrània Gastrònoma està organitzada per Fira València, amb el suport de les principals associacions sectorials i l’ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.

Scroll to Top