Mediterrània Gastrònoma tindrà el millor programa de vins de la seua història

Mediterrània Gastrònoma, que se celebra del 13 al 15 de novembre en Feria Valencia, comptarà amb grans sommeliers i tastos d’excel·lència. Un espai pensat per a l’aprenentatge a través de grans figures del món del vi, que situen al certamen com un referents en el sector vinícola.
Es podran degustar els millors vins de denominació d’origen, vermuts, sakes i whiskys japonesos, així com catar productes exquisits com els salaons o xocolate.
València, 9 de novembre de 2022.- La zona de Wine Experience creix i tanca per a 2022 el millor programa de tota la seua història. Desenes de vins blancs, negres, rosats o espumosos, dos tastos amb sabor al Japó, un taller magistral de Fondillón o un maridatge de Jerez amb salaons seran algun dels exemples en els quals el visitant podrà participar.
Especialment interessant serà el tast a cegues de Jonatan Armengol, una experiència sensorial en la qual el participant serà cec, com el tastador, des del moment que trepitge la sala o la de Xesc Reina, conegut com el rei de la sobrassada, que portarà el nou concepte dels llards amb diferents elaboracions: podran beure’s, menjar-se o usar-se com a crema hidratant. Un tast de producte que serà única i divertida.
D’aquesta manera, Mediterrània Gastrònoma, la fira de referència del sector que se celebrarà en Feria Valencia del 13 al 15 de novembre, comptarà amb més de trenta tastos de prestigi que se celebraran en dues sales diferents: la Sala Excel·lència i la Sala Màster-Aliments d’Espanya.
Tastos de vi, de productes, maridatge, els millors vins d’Espanya, vermut, Jerez… Els professionals podran gaudir catant i aprendre guiats pels experts de vins que participaran en els diferents tallers: des de les Denominacions d’Origen de València, DO Utiel-Requena, DOP Alacant, DOP Jumella, de la IGP de Castelló fins a experts de la Comunitat Autònoma convidada enguany: Castella i Lleó.
Una experiència gastronòmica a través del vi
Així, la fira gastronòmica de referència del sector gastronòmic comptarà en aquesta experiència amb professionals tan importants com Custodi Zamarra, sommelier del Zalacatín fins a 2013, Agustí Peris, sommelier adobat a la sales d’elBulli, Etxebarri, Mugaritz o Martín Berasategui, Miguel Angel de Gregorio, cellerer i propietari de Finca Allèn, Jesús Flores, Premi Nacional de Gastronomia, Cristina Tierno, experta en espumosos, Pepe Ferrer, ambaixador del vi de Jerez o Toni Perez, així com amb enòlegs, cellerers i sommeliers com Javier Gandia, Pepe Mendoza, Rafa Cambra, Javi Revert, Rafa Poveda, Pepe Hidalgo, Silvano Garcia, Marilú Martí, David Remolar, Guillermo Llopis, Pascual Tejada o María Jose Ayala.
Cal destacar la participació de Proava, que proposarà tastos de microcellers i de cellers ecològics i artesans i la col·laboració de dos guanyadors del Nas d’Or: Pedro Martínez, que repassarà les varietats mediterrànies o Maxi Bao, amb un tast de Vicente Gandia. El conjunt d’experiències que se celebraran al voltant del vi serà d’un nivell no aconseguit fins hui. “Mediterrània Gastrònoma es compromet amb el vi i amb una clara vocació de continuar creixent i fer d’aquesta fira epicentre dels vins del Mediterrani”, asseguren des de Mediterrània Gastrònoma.
Tot aquest programa estarà acompanyat d’una zona d’exposició i del ja clàssic túnel del vi, un espai únic per a conéixer de prop més de 200 referències de vins blancs, rosats, negres, dolços, inclosos els vermuts.
El certamen que compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través de la seua marca Aliments d’Espanya, de les diputacions d’Alacant i València i de Visit València. Mediterrània Gastrònoma està organitzada per Fira València, amb el suport de les principals associacions sectorials i l’ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.

Scroll to Top