Fira València treballa en deu nous certàmens per a la seua posada en marxa entre 2022 i 2023

Fira València treballa en la posada en marxa d’una desena de noves fires, la celebració de les quals estaria prevista per a l’any vinent i mitjà, segons ha explicat hui el director general de la institució, Enrique Soto, durant la celebració del Comité Executiu de Fira València

València, 11 maig 2022.- Aquestes noves fires s’estan desenvolupant de diferents formes. Hi ha algunes que s’acceleraran al costat d’unes altres ja existents. És el cas d’Univers Tech, que naix en el si d’Expojove com un espai d’oci digital i que té vocació de convertir-se en una fira independent. El mateix ocorre amb Eco Chemical Solutions, que arranca amb identitat pròpia i que se celebrarà al costat d’Ecofira.

En la mateixa línia, s’està preparant el Saló de l’Equipament i Disseny Urbà que tindrà lloc al setembre dins d’Iberflora. Unes altres d’aquestes fires naixen ja com a esdeveniments independents, com és el cas de la Fira dels Esports d’Aventura, la celebració de la qual està prevista per al mes de desembre i Ecofood, Saló Professional de la Producció Agroalimentària Ecològica, que se celebrarà al març de 2023.

Hi ha altres cinc projectes en desenvolupament amb diferent grau de maduresa amb diverses temàtiques: gastronomia, artesania, turisme i patrimoni cultural, promoció de productes agrícoles, solucions tecnològiques per a les empreses i formació.

El director general de Fira València ha comentat que a més del llançament de noves fires, Fira València realitzarà una reflexió estratègica sobre els seus certàmens fonamentals per a orientar aquests de la forma més adequada a les necessitats d’expositors i visitants. Unes necessitats, ha dit, “que clarament han canviat amb la pandèmia”.

Soto també ha anunciat que es treballarà per a augmentar la captació d’esdeveniments externs i en la diversificació de les fonts d’ingressos a través de la comercialització de serveis de producció i muntatge per a les administracions públiques, per a altres recintes i per a organitzadors privats que operen tant en Fira València com fora d’ella.

Per a completar l’acció comercial, Soto ha explicat que Fira València reforçarà la seua aposta per la transformació digital i l’anàlisi de dades com a motors de canvi i d’aportació de valor als clients.

D’altra banda, Soto ha anunciat que s’està treballant en un conveni amb Visit València amb la finalitat que els visitants professionals de Fira València puguen obtindre avantatges en serveis d’ús habitual com el transport públic, la restauració, allotjament, compres, teatres, museus… Tot això orientat a millorar l’experiència del visitant professional de Fira València i promoure, alhora, el turisme MICE a la ciutat.

D’altra banda, el comité executiu ha acordat la signatura d’un acord amb l’Associació Valenciana de Startups amb la finalitat d’acostar l’ecosistema emprenedor a l’activitat firal. L’objectiu és posar a la disposició de la indústria valenciana solucions innovadores que augmenten la seua competitivitat.

Finalment, el director general de Fira València ha recordat que l’empresa manté una línia de compromís amb la societat i ha dit que amb el convenciment que s’ha d’aprofundir el treball en aqueix terreny, s’ha encarregat un diagnòstic que permeta conéixer i contrastar el grau d’acompliment de la Fira en les dimensions social, ambiental i econòmica, i proposar accions específiques que ho milloren. Tot això orientat al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

  • info https://www.feriavalencia.com/
Desplaça cap amunt