Fira València transforma el seu negoci de la mà d’EDEM i Llançadora

EDEM, amb formació, i Llançadora, amb sessions de mentorización, acompanyaran a treballadors de Fira València en el desenvolupament de productes digitals que milloren l’experiència d’expositor i visitant

València, 22 de juny de 2022.- Buscar productes digitals que milloren l’experiència i el negoci d’expositor i visitant i augmenten el valor que Fira València els entrega. Aqueix és l’objectiu que s’ha proposat Fira València i per al qual comptarà amb la col·laboració de l’escola de negocis EDEM i de Llançadora, acceleradora d’empreses impulsada per Juan Roig.
Les tres entitats han signat un acord pel qual 20 treballadors de Fira València estaran dedicats durant huit mesos al projecte. Aquest grup d’intraemprendimiento s’organitzarà en quatre grups que aniran treballant diferents projectes al mateix temps que rebran formació en EDEM per al seu correcte desenvolupament.
En paral·lel, i de la mà de Llançadora i la seua experiència impulsant a empreses, s’aniran creant uns mínims productes viables que siguen susceptibles d’acabar sent comercialitzats als clients de Fira València.
Transformació del negoci firal
La iniciativa naix del convenciment per part de Fira València que el negoci firal està vivint una transformació durant els últims anys. Una transformació que amb la pandèmia s’ha accelerat.
Aquesta transformació està provocant un clar canvi d’interessos per part d’expositors i visitants de les fires i una necessitat per part dels mateixos de maximitzar el retorn de la inversió que suposa participar en elles. A més, els clients també requereixen una millora general en l’experiència d’acudir a les fires. I per a això és important tindre aqueixos nous productes digitals.
La iniciativa s’inscriu en la clara aposta per la innovació que ha realitzat Fira València des que va ser posada en marxa fa ja 105 anys. A través d’aquest nou procés (la formació de 20 treballadors en EDEM i la mentorización dels projectes per Llançadora), es pretén iniciar un canvi de cultura empresarial.
Enrique Soto, director general de Fira València, ressalta que és la primera iniciativa en aquesta línia llançada per un organitzador de fires a Espanya. “Poder comptar amb uns socis com EDEM i Llançadora per a aquest projecte és una garantia d’èxit”, ha explicat.
Javier Jiménez, director general de Llançadora, creu que aquesta iniciativa permetrà que Fira València puga “absorbir les metodologies de treball i d’innovació amb les quals solem treballar amb els emprenedors”. “Igual que fan amb les startups, els nostres experts mentorizarán, acompanyaran i assessoraran els treballadors de Fira València en la transformació del model de negoci de l’entitat”, ha afegit.
Per part seua, Elena Fernández, directora general d’EDEM, ha subratllat: “És molt important que una entitat de referència en l’economia valenciana com és Fira València haja confiat en nosaltres per a formar al seu equip. Es tracta d’un acord que posa en valor la nostra línia Incompany de formació a mesura per a empreses”.
Sobre Fira València
Fira València és el principal dinamitzador del turisme de negocis en la Comunitat Valenciana. Al llarg de l’any, el recinte que gestiona Fira València alberga prop d’un centenar de fires pròpies i esdeveniments externs i rep la visita de més de mig milió de compradors, dels quals al voltant de 30.000 són d’origen estranger.
Fira València valguda la seua acció per dos criteris clarament diferenciats. El primer d’ells està vinculat amb la rendibilitat del seu propi negoci. El segon, l’impacte econòmic que la seua activitat suposa per al seu entorn més immediat. Un impacte que l’IVIE ha xifrat en el 0,66% de l’ocupació i el 0,63% del PIB de la Comunitat Valenciana. A més, l’activitat de Fira València suposa un impacte fiscal per a les arques públiques de 273,2 milions, segons certifica l’IVIE.


Sobre EDEM / Llançadora / Marina d’Empreses
EDEM Escola d’Empresaris i l’acceleradora i incubadora Llançadora forma part, al costat de la societat d’inversió Angels, del pol d’emprenedoria Marina d’Empreses. Es tracta d’una iniciativa de Juan Roig situada en la Marina de València que té la missió de formar, assessorar i finançar als emprenedors de hui i del futur i que constitueix una aposta per la creació de riquesa, l’ocupació i el foment de la cultura de l’emprenedoria.
EDEM és una fundació sense ànim de lucre de caràcter privat la missió del qual és la formació d’empresaris, directius i emprenedors i el foment del lideratge, l’esperit emprenedor i la cultura de l’esforç, convertint-se així en font de talent per a la societat.
Des de la seua creació en 2013, Llançadora ha donat suport a més de 900 empreses, aportant més de 20M€ de finançament en préstecs de Llançadora. Entre totes han aconseguit generar 8.000 llocs de treball directes, així com una inversió externa de més de 615M€.

Desplaça cap amunt