Feria Valencia celebrarà 36 fires pròpies en 2022, 22 més que en 2021

El recinte té confirmats 31 esdeveniments externs i gestiona l’arribada d’altres 20 per a aquest exercici.
València, 14 juliol 2022.- Feria Valencia celebrarà 36 fires pròpies enguany, 22 més que l’any passat. Així ho ha explicat hui el director general de la institució, Enrique Soto, durant la reunió ordinària del patronat de l’entitat.
En el que als esdeveniments externs es refereix, la institució té confirmats 31 mentre que manté 20 més en gestió per a enguany.
La reunió del patronat de hui ha servit per a fer un repàs de l’activitat de Fira València durant el primer semestre de l’any i veure les previsions del segon semestre. Soto ha destacat la celebració d’una reeixida edició de FIMI i BabyKid Spain, així com una potent edició del Saló del Còmic de València, que es consolida com una oferta cultural de gran rellevància per a la Comunitat Valenciana.
Pel seu costat, Fimma Maderalia es va convertir al març en la primera fira industrial que se celebrava a Espanya després de la pandèmia. Forinvest, Vehicle Selecció Ocasió i Dia Màgic van acudir puntuals a la seua cita. Mentrestant, a Barcelona, Fira València organitzava una molt reeixida edició de Nutraceuticals. I un de les fites ja del mes de juliol va ser la celebració de Dreamhack que aconseguia la seua desena edició.
També en el primer semestre, l’activitat d’esdeveniments ha mostrat gran fortalesa. Rodatges, congressos mèdics i, sobretot, Kube Amb -el congrés mundial de Linux-, que va portar a la ciutat a 7.000 visitants estrangers que van provocar un impacte de nou milions d’euros a València.
Per al segon semestre, Soto ha recordat que al setembre se celebraran conjuntament tres fires. Fira Hàbitat València, Home Tèxtils Premium i Espai Cuina SICI, que ocuparan 100.000 metres quadrats d’exposició i que ja tenen confirmada la presència de 650 marques. En les seues últimes edicions, aquests tres certàmens van atraure a més de 30.000 visitants, entorn del 15% dels mateixos d’origen estranger.
A l’octubre, Iberflora, Eurobrico, Ecofira, Efiaqua i Eco Chemical Solutions se celebren de manera simultània per a aprofitar sinergies, mentre que ja al novembre i desembre Mediterranea Gastronoma, Induferias, Hinchalia, la Fira de l’Automòbil i Expojove, entre altres, vindran a tancar l’any. Al desembre, a més, hi haurà una nova edició de Dreamhack.
En total, ha explicat Enrique Soto, 36 fires i 31 esdeveniments ja confirmats que venen a confirmar que l’activitat firal s’està recuperant.
Aprovació de comptes
D’altra banda, el Patronat de Fira València ha aprovat hui els comptes de la institució formulades pel comité executiu per a l’any 2021.
El director general de Fira València ha explicat que durant els dos primers anys de la pandèmia l’activitat firal s’ha vist pràcticament paralitzada en tot el planeta. En el cas de Fira València, aquesta es va mantindre durant els dos primers mesos de 2020 i en l’últim trimestre de 2021.
En aquesta situació, Feria Valencia va fer quants esforços van ser possibles per a adaptar les seues despeses a la forta caiguda d’ingressos que s’estava registrant. Així, mentre els ingressos per fires pròpies queien un 78,9%, les despeses en aquest capítol es reduïen un 76,2%. En el cas dels esdeveniments externs, mentre els ingressos es reduïen en un 43,3%, les despeses baixaven un 47,1. En el capítol de personal, i gràcies a la figura dels ERTES associats a la COVID, els costos laborals es van reduir en un 34%.
En aquest punt, Soto ha destacat que l’auxili de la Generalitat que ha aportat una ajuda de 7,6 milions d’euros ha fet factible que al final dels dos anys la fira haja presentat unes pèrdues acumulades de 278.000 euros. Aquest és el resultat de compensar les pèrdues de 3.075.117 euros de 2020, amb el benefici de 2.796.774 euros de 2021. Aquesta disparitat de resultat en els dos anys del COVID es deu al fet que l’ajuda per a reparar els danys provocats per la pandèmia es va ingressar en 2021, però estava destinada a cobrir les pèrdues dels dos anys.

Desplaça cap amunt