El “València Boat Show” reuneix nàutica, disseny, sostenibilitat, música i esports nàutics

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre, el certamen proposa cinc dies per a viure la mar en La Marina de València, amb activitats per a tots els públics.

• Passejar en veler, escoltar especialistes en interiorisme nàutic, practicar rem o windsurf en sec o visitar un patruller, entre la propostes.

València, 26 d’octubre de 2022. –
Fer una passejada en veler, veure una bicicleta solcant l’aigua, visitar un patruller de l’Armada Espanyola, participar en una trobada sobre interiorisme nàutic, aprendre a remar en sec, o gaudir de la música en directe, són només algunes de les activitats que ofereix la 14a edició del “València Boat Show”.
Durant cinc dies, del 28 d’octubre a l’1 de novembre, i coincidint amb el Pont de Tots els Sants, el saló nàutic valencià acostarà la mar i els seus esports a la ciutadania, i serà de nou l’epicentre del sector nàutic i un potent generador de negoci.
L’exposició i venda d’embarcacions noves, motors, accessoris, serveis i activitats nàutiques, que és la raó de ser d’aquest certamen, es combina un any més amb una atractiva programació relacionada amb la mar, en la qual enguany conviuran la innovació, la sostenibilitat, el disseny i la música, entre altres.
Els qui vulguen gaudir de l’experiència de la navegació podran realitzar d’una eixida en veler de la mà de QuickSail; fer una passejada gratuït de 20 minutos a bord d’un dels vaixell de vela de l’escola del Real Club Nàutic de València; visitar el saló des d’una embarcació de motor amb Freedom Boat Club o llogar una moto d’aigua a preu reduït amb Fun&Quads. Tot això en la Zona de xàrter i esport nàutic, la làmina d’aigua situada al costat de l’Embull 2.
Un dels productes més sorprenents del “València Boat Show” serà sens dubte la neozelandesa Manta 5, una bicicleta amb hidrofoils capaç de circular sobre l’aigua, que oferirà exhibicions tots els dies, al matí i a la vesprada, de la mà del seu distribuïdor, Salty Cycling.
Com cada any, l’Armada Espanyola comptarà amb una participació destacada en l’esdeveniment, amb la presència de dues de les seues embarcacions, el patruller Formentor i el cazaminas Segura, que es podran visitar de manera gratuïta de divendres a dilluns. Les embarcacions de l’Armada estaran amarrades en la zona de Marina Sud.

A més, els dies 28, 29 i 30 d’octubre, la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana (FVCV), que un any més col·labora amb el certamen, traslladarà allí part de la seua activitat nàutica per a crear ambient esportiu i acostar la vela a tots els visitants.
Esdeveniment de llançament dels nous Beneteau
Els que desitgen conéixer de primera mà les últimes novetats del sector, no podran perdre’s el llançament de dues noves unitats de la drassana Beneteau, el First 44 i l’Excess 14, en un esdeveniment que se celebrarà el dissabte 29 d’octubre a la vesprada.
Disseny, música, i sostenibilitat en Espai La Marina de València
L’escenari principal del València Boat Xou, situat en l’Espai La Marina de València, zona d’exposició de la dàrsena valenciana, que organitza el certamen al costat de Fira València i amb l’impuls de la Unió d’Empreses Nàutiques, oferirà una programació contínua i totalment gratuïta al costat de World Design Capital València 2022, que combinarà trobades, concerts i tallers.
El divendres 28 d’octubre, el programa estarà centrat en el disseny, i comptarà amb trobades sobre interiorisme nàutic amb la participació de destacats professionals com Alejandra Gandia-Blasco, directora de màrqueting i disseny de Gandia Blasco, Pepe Cosín, interiorista i degà del Col·legi d’Interioristas de la Comunitat, o Arturo Català, especialista en disseny i interiorisme nàutic i ex director de l’EASD València.
El dissabte 29 el tema central serà la sostenibilitat i el reciclatge, i comptarà amb una trobada amb els artistes Carmen Baselga i Hector Serrano sobre l’exposició ‘Beyond the plastic Wave’, que pot visitar-se en Les Naus, i un taller de reciclatge de residus marins.
El diumenge 30, Espai La Marina de València viurà una nova trobada de World Design Generation, una iniciativa impulsada per València Capital Mundial del Disseny 2022 i La Marina de València amb la finalitat de donar veu i visibilitat a joves talents en tots els camps de l’art i el disseny. En aquesta ocasió la trobada tractarà sobre innovació, disseny i nàutica, i comptarà amb la participació de Santi Corell, CEO de SEArch, i Miguel Ángel Sánchez Díaz, CEO de Proteus, dues empreses que han desenvolupat solucions nàutiques innovadores.
El dilluns 31 a la vesprada, la Federació de Ciri de la Comunitat Valenciana, celebrarà una taula redona sobre Alacant, port d’eixida de The Ocean Race, amb la participació de Rufino Selva, director adjunt de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) i el periodista nàutic Sergio Smith. Posteriorment, tindrà lloc el lliurament del Gallardete Blau a totes les Escoles de Vela Homologades que, durant aquesta temporada, han complit amb la metodologia del Projecte Escola Blava apostant i impulsant la cura del medi ambient, així com la presentació de la Lliga de Creuers. Trofeu Generalitat Valenciana, que inclou la Regata Costa Azahar, Trofeu SM La Reina, i Trofeu Tabarca Vela.

El divendres, dissabte i diumenge, la música en directe omplirà l’escenari d’Espai La Marina de València a partir de les 18 hores, amb les actuacions de The New Classics (divendres), Lulú i els Tigretones (dissabte) i The Cod Encaminadors (diumenge). A més, tots els dies de 14.00 a 16.00 hores es projectaran vídeos de concerts de la Pèrgola de Cerveses Alhambra.
Una altra de les propostes musicals vindrà de la mà de Saudade Sailing Club, que el dissabte 29 d’octubre celebrarà un recital de música clàssica des de la seua nova embarcació Pepolo, situada en la Zona de xàrter i esport nàutic.

De nou en Espai La Marina de València, el Club de Rem Ciudad de València i SUP Skull oferiran tallers de rem i de windsurf en sec, que permetran conéixer una mica més aquests esports abans de llançar-se a provar-los en l’aigua. La programació es completa amb les projeccions de curtmetratges amb posterior col·loqui amb els directors el dissabte, dilluns i dimarts al matí.
El “València Boat Show” està obert al públic des del 28 d’octubre a l’1 de novembre, en horari de 10.00 a 19.00 hores.
Consultar el programa complet d’activitats ací.
Més informació i compra d’entrades per a la zona “Passió per la nàutica” en www.valenciaboat.com

Scroll to Top