El sector químic mostra els seus avanços mediambientals en el nou saló ‘Eco Chemical Solutions by Quimacova’ de Fira València

Aquest nou espai naix amb l’impuls de la patronal del sector Quimacova i se celebrarà del 4 al 6 del pròxim mes d’octubre en Fira València al costat d’Ecofira, Efiaqua, Eurobrico i Iberflora.

València, 10 maig 2022.- Fira València acollirà del 4 al 6 del pròxim mes d’octubre el nou saló Eco Chemical Solutions by Quimacova (EChS) , un nou espai expositiu en el qual el sector químic mostrarà les seues últimes estratègies entorn del medi ambient. De fet, el nou ‘Saló del Sector Químic per a la Sostenibilitat i Economia Circular’, com així es denomina EChS, se celebrarà sota el paraigua d’Ecofira, el certamen de solucions mediambientals de Fira València i amb evidents sinergies al voltant les estratègies de transició ecològica i economia circular.

En aquest sentit, Eco Chemical Solutions naix impulsada per la patronal del sector Quimacova, Associació Química i Mediambiental del Sector Químic de la Comunitat Valenciana i amb el ferm objectiu de visibilitzar el que la indústria química aporta per l’economia circular i identificar els actors de la indústria química que lideren el denominat ‘Pacte Verd Europeu’ a través de les seues diferents estratègies d’innovació i polítiques mediambientals.

Quimacova, com l’associació que aglutina els interessos del sector, aposta per EChS per a dinamitzar i cohesionar tots els agents que participen en aquesta orientació entorn de l’economia circular. Per a això, impulsa aquest nou saló en el marc d’Ecofira a causa de l’orientació del certamen cap a un perfil tècnic que busca solucions en l’àmbit químic per a incorporar al seu producte o procés.

Més de l’11% del PIB autonòmic

El sector químic té un pes específic en l’economia de la Comunitat Valenciana. Amb una xifra de negoci de més de 5.300 milions d’euros anuals, aquest sector aporta en l’actualitat el 11’6% del PIB autonòmic a través de l’activitat generada per les seues més de 600 empreses censades i les seues més de 15.000 ocupacions directes.

A més, les empreses químiques de la Comunitat Valenciana van exportar productes i serveis per valor de 3.100 milions d’euros i destina un 24% de les seues inversions a estratègies d’I+D+i. En l’actualitat, el sector químic se situa al capdavant en generació de riquesa en la Comunitat Valenciana tan sols per darrere del sector de l’automoció quant als índexs de Valor Agregrado Brut (VAB) per ocupat.

Zona expositiva, formativa i informativa

El Saló Eco Chemical Solutions by Quimacova 2022 s’estructurarà dins del pavelló destinat a Ecofira i tindrà una identitat pròpia entre el conglomerat de certàmens que confluiran del 4 al 6 d’octubre en Fira València i que comprendran, al costat del propi saló EChS i Ecofira, la celebració d’Efiaqua, Eurobrico i Iberflora.

En aquest sentit, el saló químic comptarà amb un espai expositiu en el qual formaran part les empreses del sector participants de sectors com el de les matèries primeres, medi ambient, transporte / logística, I+D+i, seguretat industrial, formació i serveis (programari, enginyeria, informació legal o laboratoris).

A més, de la mà de Quimacova s’articularan un programa d’activitats formatives i conferències que se celebraran en aquest espai i que dotaran de contingut propi a aquest nou saló.

Organitzen: Fira València i Quimicova

Desplaça cap amunt