El sector nàutic mostra solucions innovadores i sostenibles al “València Boat Show”

• Embarcacions i motors elèctrics i híbrids, panells solars flexibles, llençols i tovalloles d’un sol ús, entre les propostes del saló nàutic valencià
• Xarrades de conscienciació ciutadana i tallers de reciclatge per a tota la família omplin una jornada dedicada al medi ambient en Espai La Marina de València

Fes clic en les imatges per a descarregar-les.

València, 29 d’octubre de 2022.

La 14a edició del “València Boat Show” , saló nàutic de València, ha donat protagonisme a la sostenibilitat i la innovació en la seua segona jornada. Un any més augmenta el nombre de propostes i iniciatives vinculades a cura del medi ambient, que al costat del programa de ponències i activitats posen en relleu la preocupació i el compromís del sector per reduir l’impacte mediambiental.

Aposta per la navegació elèctrica
Les embarcacions ja han fet el salt a la navegació elèctrica, i al “València Boat Show” es poden trobar i visitar bons exemples d’això, com el Menorquí Tauró amb motor elèctric presentat per SportNautic. Es tracta d’una embarcació tradicional de l’illa de Menorca, que es presenta al València Boat Xou amb motorització completament elèctrica, oferint una navegació silenciosa i sostenible.

Aquesta unitat està acompanyada per un llaüt mallorquí que s’ha convertit, de la mà de l’empresa Medivolt, especialitzada en ‘retrofit’ o conversió d’embarcacions antigues a motorització elèctrica i híbrida, en el primer del país a fer aquest canvi.

La drassana danesa X-Yachts, present en el saló valencià, compta també amb el model X4.9E, una versió elèctrica del model X4.9, especialment adaptada en col·laboració amb el propietari del vaixell, conscienciat per la navegació silenciosa i sostenible, de la mà de la finlandesa Oceanvolt, líder en sistemes de propulsió elèctrica per a iots. Per part seua, Hanse Yachts ofereix el model 315 amb opció de motorització elèctrica, de la mateixa manera que el model 51, catamarà de la casa francesa Fountaine Pajot, tots dos distribuïts per Marina Estrella.

Els visitants del “València Boat Show” podran trobar també en el certamen el nou veler de construcció holandesa, Aira 22, que incorpora un motor elèctric que facilitarà entrades i eixides de port silencioses.

La gamma de multibucs Excess Catamarans, línia més jove de la casa Beneteau, ofereix la possibilitat d’incorporar panells solars per a un menor consum d’energia a bord, així com bateries de liti, hèlices hidrogeneradoras, entre altres opcions de navegar cap a un consum més respectuós amb el medi ambient.

Les drassanes nacionals tampoc es queden arrere en la motorització elèctrica, com D’Antonio Yachts, que acaba de presentar juntament amb Cupra el seu primer model híbrid, el nou D28 Formentor e-HYBRID o NUVA Yachts, que ofereix l’opció d’entregar-se amb motor elèctric, una configuració que ja és obligatòria en països com Àustria.

En la línia de motorització elèctrica destaca també la marca Torqeedo, pionera en aquesta mena de propostes, que és present una edició més en el saló de la mà de Navaltec.

Altres propostes que s’emmarquen en la línia de la innovació i la sostenibilitat són la col·lecció de llençols i tovalloles d’un sol ús i biodegradables de la línia Sail & Clean de Wear and Tear, els panells solars flexibles d’Ecobat Battery, les primeres ECO Torretes Intel·ligents de servei per a embarcacions de Viltec; la barrera de bambolles O2Marine i Collec’Thor per a recollida de residus en els ports, i el dron aquàtic teledirigit per a recol·lecció de residus i neteja d’hidrocarburs Jellyfishbot, tot això presentat per Equiport, així com les solucions de la multinacional Vulkan.

Conscienciació mediambiental i innovació en Espai La Marina de València
Espai La Marina de València s’ha convertit hui en l’escenari de xarrades, ponències i tallers vinculats a cura del medi ambient. La jornada ha comptat amb una xarrada de Voluntaris de la mar, una trobada amb Carmen Baselga i Hector Serrano sobre l’exposició ‘Beyond the plastic Wave’, que pot visitar-se en Les Naus, i un taller de reciclatge de residus marins i una exposició de peces artístiques elaborades amb fem de Plastic Oceans Europe.

Demà diumenge, Espai La Marina de València viurà una nova trobada de World Design Generation, una iniciativa impulsada per València Capital Mundial del Disseny 2022 i La Marina de València amb la finalitat de donar veu i visibilitat a joves talents en tots els camps de l’art i el disseny. En aquesta ocasió la trobada tractarà sobre innovació, disseny i nàutica, i comptarà amb la participació de Santi Corell, CEO de SEArch, i Miguel Ángel Sánchez Díaz, CEO de Proteus, dues empreses que han desenvolupat solucions nàutiques innovadores.

El “València Boat Show” celebra la seua catorzena edició del 28 d’octubre a l’1 de novembre en La Marina de València, presentant de nou una selecció d’embarcacions noves, motors, accessoris i serveis nàutics de les principals marques del sector.

El saló nàutic, creat i impulsat per la Unió d’Empreses Nàutiques (UEN), està organitzat per “Feria Valencia”, i La Marina de València i compta amb MAPFRE com a asseguradora oficial, Renfe com a transport oficial, i el patrocini de València Mar, Helly Hansen i Nautical Channel. També agraeix el suport institucional de Turisme Comunitat Valenciana, València Turisme (Diputació de València), i Ajuntament de València mitjançant la Regidoria de Turisme i Visit València.

Desplaça cap amunt