El Saló nude celebra els seus 20 anys amb una retrospectiva de les seues peces més emblemàtiques en el Centre del Carme

L’exposició, coproduïda pel Centre del Carme i Fira Hàbitat València, forma part de la programació oficial de World Design Capital València 2022 i obrirà les seues portes aquest mes de juny en el CCCC, en ple centre de la ciutat de València.

València, 8 juny 2022.- Fira Hàbitat València, Fira València, el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i València Capital Mundial del Disseny 2022, celebren el rellevant paper del Saló nude dins de la indústria del disseny al llarg dels últims vint anys amb una exposició que recorre les dues dècades d’aquest autèntic viver del disseny espanyol.

La mostra, coproduïda per Fira València i el Centre del Carme i patrocinada per la pròpia Fira Hàbitat València al costat de la signatura de pintures Axalta, pretén destacar el rol del nude com la més important pedrera del talent emergent al nostre país i un pont cap a les empreses productores de disseny i els mitjans de comunicació.

En aquest sentit se celebrarà el seu vinté aniversari a través d’una selecció de peces que són només una xicoteta mostra dels milers de projectes que han passat pel saló des de l’any 2002, en un espai expositiu dissenyat per Odosdesign.

El comité de selecció, integrat per Pepe Cosín, Alejandro Benavent, Silvia Flórez i María Fontes, ha tingut en compte la qualitat, el nivell d’innovació i la diversitat dels dissenys, com a criteris de base. No s’ha realitzat la selecció per dissenyadors, sinó per peces. En aquest sentit, s’ha donat prioritat a aquells projectes que en el propi saló han fet el salt cap a la indústria, complint així la principal missió del nude: facilitar el pas dels dissenyadors novells cap a la professionalització, i connectar a les empreses amb noves visions i propostes. També s’inclouen alguns dissenys que han sigut autoeditats, com a mostra d’altres camins per a la producció i comercialització de productes de disseny.

Criteris de selecció

Entre els criteris de diversitat, s’ha pretés seleccionar peces de diferents edicions del NUDE, peces de diferents tipologies de producte -més enllà de mobiliari- i peces realitzades per autors de diferent gènere, edat, procedència, etc. Aquests vint-i-sis dissenys ací presentats són una mostra del talent de les últimes generacions i dels nous llenguatges que s’incorporen a la cultura del disseny.

Són una representació del nou ADN del disseny espanyol i internacional, conceptes que s’han tangilibilizado gràcies a aquest saló, únic i pioner al nostre país. Una aposta de Fira Hàbitat València per la cultura del disseny, que revitalitza i aporta noves mirades a la indústria.

Participants i nom de la peça seleccionada:

Estudi Hac / L_05
Stone Designs / By yourself
Javier Herrero /Air chair
Odosdesign / Ensombra
Luis Eslava/ María USB
Yonoh /Nenúfar
Miguel Herranz / Mikado
Discoh / Àloe
Héctor Serrano / Air Stool
Enblanc / Franciscà
Nadadora / TAB
La Mamba / Circular Mirror
LaSelva Studio / Atles
Alberto Arza + Joanrojeski / Citrus Esprai
Sputnik / Santorini
Marre Moerel / Roos
Quatre Cuatros /Asterisc
CuldeSac / Fulla
Alberto Martínez, Raki Martínez, Héctor Serrano / La Siesta
Vicent Clausell + Eloy Quero / Pedra
We llaure Forms / Eclipsi
Sebastián Alos / El plato de las tostadas+ poster
Achodoso / In-tube
Borja García, Joaquín García i Esther Tornero / Taburete Ciutadà
Muka / Silla “Reves “

Impulsor del disseny ‘made in Spain’ des del 2002

El Saló nude va nàixer l’any 2002 en el marc de per aquell llavors Fira Internacional del Moble de València (FIM) com un projecte amb continuïtat en el temps i pensat per a complir quatre objectius:

• Ser plataforma del disseny
• Ser eina de servei al sector hàbitat
• Crear fòrums de trobada entre els dissenyadors novells i la indústria
• Difondre els valors de la cultura del disseny de l’hàbitat

Precisament el Saló ha convocat ja les bases de participació de la seua pròxima edició en Fira Hàbitat València, que se celebrarà del 20 al 23 de setembre en Fira València, en una convocatòria que es convertirà en l’epicentre de la celebració de la capitalitat mundial de disseny amb múltiples activitats entorn del disseny i un aparador de prop de 100.000 metres quadrats amb les confluència dels sectors d’hàbitat al costat de tèxtils per a la llar (Home Tèxtils Premium by Textilhogar) i el moble i equipament per a la cuina (Espai Cuina SICI).

https://www.wdcvalencia2022.com/es/

inici consorci

https://www.nudegeneration.com/

https://www.feriahabitatvalencia.com/

Scroll to Top