El guanyador del Goya al Millor curtmetratge de ficció 2022, Tòtem Lloba, entre els curts que projectarà el Saló del Còmic de València

Tòtem Lloba, guanyador del premi Més ben curt de ficció Goya 2022, dirigit per Verónica *Echegui, serà projectat en el festival de cinema del Saló del Còmic, València *Fantastic, que tindrà lloc entre el 25 i el 27 de febrer als cinemes ABC *Park (València), com a avantsala del Saló del Còmic de València (4-6 de març en Fira València). Així mateix, l’esdeveniment sortejarà 100 entrades dobles per a l’estrena de *The Batman (4 de març). L’actriu Claudia Riera, la nominada a l’Oscar Carolina Giménez i l’humorista Juan Luis Cano, es troben entre els convidats al Saló.

València, 18 de febrer de 2022.- El Saló del Còmic de València, que se celebrarà del 4 al 6 de març en Fira València, projectarà del 25 al 27 de febrer als cinemes ABC *Park el cicle València *Fantastic. Es tracta d’una Selecció Oficial de 16 curtmetratges i dos llargmetratges, amb entrada a preus reduïts gràcies a un acord de col·laboració amb la cadena de cinemes. A més, l’esdeveniment sortejarà 100 entrades per a dues persones per a l’estrena de *The Batman, el 4 de març, entre aquelles persones que hagen comprat en línia el seu tiquet en línia per al Saló del Còmic.

Així mateix, el Saló comptarà amb la visita d’actors, actrius i personalitats del món audiovisual que participaran en xarrades i diversos continguts.

Projeccions del cicle València *Fantastic

A més de la cinta guanyadora Tòtem Lloba, el cicle albergarà les projeccions del curt *Yalla del cineasta *Carlo D´*Ursi i el llargmetratge d’animació *Gora *Automatikoa, de David Galán Galindo (Orígens Secrets), tots dos nominats en els Goya 2022.

Dins de la programació de projeccions també destaca El meu adorat *Monster, un documental sobre una pel·lícula maleïda, que compta entre altres testimoniatges amb els d’Álex de l’Església, Santiago Segura i Alaska. Presentarà la cinta el seu director Víctor *Matellano, a qui acompanyarà l’actor Javier *Botet. Durant les projeccions del Festival se sortejaran entrades per al Saló del Còmic.

Actors, actrius i professionals del cinema convidats al Saló

Respecte als convidats i convidades que assistiran al Saló del Còmic entre el 4 i 6 de març, en Fira València, es troben, a més de l’esmentat Javier *Botet, Claudia Riera i Gonzalo Deu, (tots dos actors de la sèrie L’internat els cims), William Miller (Àguila Roja, Isabel, *Warrior *Nun i *The 100), David *Hayter, guionista i productor executiu (guionista de *Watchmen, de *Sack *Snyder i de X-*men 2) qui intervindrà en directe des de Los Angeles, així com Bernard *Bullen, actor que, recentment, ha encarnat al pare de *Bobba *Fet, en la sèrie de Disney *The *Mandalorian, de l’univers *Star *Wars.

Una altra destacada presència és la d’Elisa Peña (@*Elisawaves), actriu (Verónica, de Paco Plaza), actriu de doblatge (El joc del Calamar) i creadora de contingut en *Twitch participant en continguts amb audiències milionàries, com *Minecraft i el *reality creat per *Ibai Plans, *Disaster Xefs.

Altres convidats són el director Miguel Ángel Vivas (El teu fill, *Inside), el valencià i dues vegades guanyador del Goya, Pablo Llorens (L’enigma del xic croqueta), l’actor David Pareja (Doctor *Portuondo, Els Favorits de Mides i Verí), Paco Sáez, gran artista de storyboard i també guanyador d’un Goya, per Madrid 2120, l’humorista Xavi Castillo (Pot de *Plom), la divulgadora de l’art dels *VFX al cinema, nominada als Oscar (amb l’equip de Free Guy), Carolina Giménez (Prometheus, la trilogia del *Hobbit i *Eternals), Paco Hernández “De tot un *Paaco”(en el *top 100 de *influencers de la revista Forbes), el director Óscar Martín (Amic) i la productora Elena Muñoz.

El Saló també acollirà una mostra de diversos *podcasts i vídeo *podcasts com el conduït pel còmic Juan Luis Cano, Les Cames ens són del cos (conegut també per haver sigut part del duo Goma-escuma) i el d’Elena Merino, Elemental, juntament amb David de Santiago, responsable de #*videpodcast de la plataforma en Movistar+.

Tota la programació d’activitats pot ser consultada en la pàgina web del Saló del Còmic de València, www.saloncomicvalencia.com.

Scroll to Top