FIMMA – Maderalia 2022 explorarà l’ús de la fusta i nous materials en l’arquitectura contemporània

La biennal de materials i tecnologia (29 març – 1 abril) programa en la seua Agenda d’Activitats les ‘Jornades Arquitectura i Nous Materials’ amb continguts entorn del *contract, disseny, arquitectura, fusta i nous materials.

Aquest cicle de conferències comptarà amb la participació d’estudis de disseny i arquitectura, cadenes hoteleres, empreses de construcció industrialitzada i arquitectes de prestigi com Teresa Sapey o César Ruiz Larrea.

València, 21 febrer 2022.- Mancant poc més d’un mes perquè òbriga les seues portes, FIMMA – Maderalia ultima els detalls d’una edició en la qual de nou comptarà amb un ambiciós programa d’activitats i conferències. Dins del mateix destaca amb nom propi les ‘I Jornades Arquitectura i Nous Materials’, un cicle de conferències que es desenvoluparan en les vesprades del 29, 30 i 31 de març durant el desenvolupament de FIMMA – Maderalia (29 març a l’1 d’abril).

En aquestes jornades s’abordarà l’ús dels nous materials en l’arquitectura contemporània i especialment com s’adequa un material tan tradicional com la fusta en les propostes més actuals. A més, les Jornades abordaran el ‘boom’ que està vivint la construcció industrialitzada a través, precisament, de la presència de la fusta i aquests nous materials.

Habitatges industrialitzats i fusta

Les Jornades se celebraran les vesprades de les tres primeres jornades de FIMMA – Maderalia a partir de les 16.00 hores i en un espai tan significatiu com la Zona de Conferències del Tailor{H}otel del Nivell 3 Pavelló 2 de Fira València. En la primera jornada del dimarts 29 de març, les Jornades s’inauguraran amb un simposi monogràfic entorn de la industrialització en fusta i la seua aplicació tant en habitatge residencial com en complexos hotelers i turístics.

I ho farà amb la intervenció de professionals que formen part de signatures referents en aquest sector. És el cas d’Ángel Alfocea, de la constructora especialista en habitatges modulars Wes; Unai Gorroño, de la signatura Egoin, especialista en solucions estructurals en fusta; Paloma Gómez, de l’empresa d’habitatges modulars EcotechHouse; i Pere Linares, de la signatura especialitzada en cases de fusta eficients HouseHabitat.

A més, també està prevista la participació en aquesta primera jornada d’Eduardo Guitérrez, de l’estudi d’arquitectura ON-A, d’actualitat per ser l’encarregat de la remodelació de l’entorn del *Nou Camp Nou de Barcelona; i Rocío Pina, representant de la iniciativa Beyome, que explora nous models d’habitatge.

Disseny i arquitectura en el *contract

La segona jornada del cicle de conferències entrarà de ple en el negoci del contract i la importància dels materials, sistemes i processos en aquest. Per a això, les Jornades comptaran amb la participació de, per exemples, cadenes hoteleres i arquitectes de primer nivell. És el cas de Pilar Rodríguez, de la cadena NH Hotels i Iker Llano, de *Intur Hotels; mentre que també participarà Hilario Salvador, de la signatura de desenvolupament de projectes hotelers *Indeco.

Completarà la llista de participants en aquest segon dia de Jornades el dissenyador Juan Rachal, de l’estudi d’arquitectura i interiorisme Juanfri-Ranchal i la mediàtica dissenyadora i arquitecta italiana establida al nostre país Teresa Sapey, de l’estudi Teresa Sapey + Partners.

Sostenibilitat i funcionalitat

Ja en la tercera i última jornada d’aquest simposi, previst per a la vesprada del dijous 31 de març, s’abordaran les relacions entre indústria i medi ambient a través de l’ús de la fusta. Per a això, la Jornada comptarà amb la participació de Bruno Sauer, del Consell per a l’Edificació Sostenible a Espanya; Pablo Narváez, de l’entitat certificadora *PEFC; Enrique Jiménez, de la signatura de projectes tècnics i construccions IC-10; Vicente Buyo, de la signatura de cases de disseny modulars Modular Projects i la signatura alemanya de paviments sostenibles Ter Hürne.

La guinda a aquesta tercera jornada serà la participació de l’arquitecte César Ruiz Larrea, de l’estudi RuizLarrea. Es tracta d’una de les figures més prominents de l’arquitectura espanyola a través de les seues conegudes promocions d’habitatges mediambientalment sostenibles i que l’any passat va ser nominat als prestigiosos premis Mies van der Rohe per Carabanchel 34, una promoció de 25 habitatges protegits amb el certificat ‘Passivhaus’.

+info

https://fimma-maderalia.feriavalencia.com/

Desplaça cap amunt