El disseny inunda els carrers de València coincidint amb la celebració d’Hàbitat i la Capital Mundial del Disseny

Feria Hábitat Valencia se suma a la celebració del disseny al carrer amb el World Design Street Festival, un gran festival que aglutina les activitats també de la València Disseny Week, Miradors de l’Horta, Obert València, Openhouse i la Setmana de la Mobilitat de l’Ajuntament de València.

Feria Hábitat Valencia, a més, celebrarà cada vesprada en la ‘Àgora València’ de la Plaça de l’Ajuntament la festa ‘HábitatOFF’ oberta a visitants, expositors i professionals de l’hàbitat que siguen a la ciutat.

València, 21 de juliol 2022.- En un any especial per al disseny el que se celebra que València és Capital Mundial del Disseny, Feria Hábitat Valencia no roman aliena a això i, al costat de totes les activitats que se celebraran en el recinte firal del 20 al 23 de setembre, se suma se suma a la celebració del disseny al carrer amb el ‘World Design Street Festival’.

Es tracta d’un gran festival que obri el disseny a la ciutadania amb una infinitat d’activitats, conferències, exposicions, ‘showrooms’ i cocktails obertes als milers de professionals que visitaran al setembre Fira Hàbitat València i que suposen un al·licient perquè València es convertisca durant aqueixa setmana en el gran punt de trobada mundial del sector.

Obrir el disseny a la ciutat

El ‘World Design Street Festival’ és la celebració de València Capital Mundial del Disseny 2022 al carrer, amb l’objectiu d’obrir el disseny a la ciutadania. Una activitat que pretén promoure el disseny i els seus protagonistes amb entusiasme i compromís, fomentar l’orgull local, i festejar la designació de la ciutat com a Capital Mundial del Disseny, al mateix temps que es fa didàctica de la importància del disseny en la vida de les persones.

Al costat de la celebració de Feria Hábitat Valencia el ‘World Design Street Festival’ aglutinarà les activitats de la València Disseny Week de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, la iniciativa Miradors de l’Horta, el festival d’arquitectura Openhouse i la Setmana de la Mobilitat de l’Ajuntament de València. A més, coincidint amb Hàbitat s’inaugurarà el pròxim 22 de setembre en el CCCC la mostra ‘Jaime Hayón: Infinitament’, produïda pel Consorci de Museus i que mostrarà una selecció dels treballs més emblemàtics del creador, incloent peces mai abans presentades al nostre país.

València Disseny Week

Dins d’aquesta programació de disseny als carrers de València destaca la ‘València Disseny Week’, una iniciativa impulsada per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i molt vinculada a cada edició d’Hàbitat. Enguany es se celebrarà del 20 al 23 de setembre de 2022, i comptarà amb un programa divers, que inclourà des d’exposicions a xarrades, jornades, tallers, inauguracions i presentacions, amb diferents continguts i enfocaments.

Entre aquestes activitats, i després del positiu acolliment de 2021, es potencien les ‘Design Walks’, rutes per estudis de disseny de la Comunitat Valenciana, l’objectiu de la qual és donar visibilitat als processos de treball i organitzatius. A més, com en anys anteriors, el programa inclourà esdeveniments ‘Destacats VDW2022’, que es diferencien de la resta pel seu volum i impacte, en termes d’abast, emplaçament, necessitats de producció o rellevància de l’entitat que els organitza.

‘HabitatOFF’, de la fira a la Plaça de l’Ajuntament

Una de les activitats més destacades en el marc de la celebració del disseny als carrers de València seran les festes ‘HabitatOFF’, que cada vesprada portarà la bullícia de Fira Hàbitat València al centre de la ciutat, concretament a la flamant nova instal·lació Àgora València.

Situada en plena plaça de l’Ajuntament de València, l’espai ja s’ha convertit en una icona del paisatge urbà de l’àrea, atraient la curiositat de la ciutadania i actuant com a altaveu del disseny. En aqueix espai, dissenyat per Miguel Arraiz i amb el desenvolupament tècnic de l’estudi d’interiorisme Cosín Estudi, Fira Hàbitat València celebrarà cada vesprada a la finalització de la fira una gran festa de celebració del disseny amb música i dj’s en directe oberta a tots els professionals que estiguen durant aqueixa setmana en la fira.

Fira Hàbitat València és la principal fira de l’hàbitat ‘made in Spain’ i s’ha posicionat ja com el certamen més representatiu, internacional i influent del sector al nostre país, amb un ampli aparador de moble, il·luminació, decoració, entapissat i descans. En la seua última edició, va acollir un total 32.796 visitants professionals, un 15% dels quals procedents de 70 països. Hàbitat ha obert ja el registre gratuït d’entrades per a professionals de l’hàbitat, que poden descarregar-se ja el seu accés directe a la fira a través del següent enllaç: https://n9.cl/13a20

  • info
    https://www.wdcvalencia2022.com/es/
    https://www.valenciadissenyweek.com/
    https://www.feriahabitatvalencia.com/
Desplaça cap amunt