Ecofira establix les bases de la seua pròxima edició amb un fort suport de l’administració

València, 12 d’abril de 2024.- El comité organitzador d’Ecofira ha establit les bases per a la celebració de la seua pròxima edició i destaca el sòlid suport per part de l’administració pública. En una reunió, celebrada en el Centre de Visitants del Parc Natural del Desert de les Palmes de Castelló, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, va destacar la importància d’un certamen com Ecofira en el qual potenciar la participació i la visibilitat dels 22 parcs naturals existents en la Comunitat Valenciana.
Per a la consellera, Ecofira, Fira de la Capitalitat Verda del Medi Ambient, que se celebrarà del 12 i al 14 de novembre en Fira València, suposarà “una magnífica oportunitat per a posar en valor els parcs naturals valencians, així com una cita on les empreses i organismes públics donen a conéixer els últims avanços en gestió mediambiental eficients i la promoció de pràctiques sostenibles”. Per primera vegada, els parcs naturals de la Comunitat Valenciana seran presents en ECOFIRA, oferint una oportunitat única per a destacar el seu valor i promoure el turisme sostenible a la regió. Esta iniciativa reforça el compromís d’ECOFIRA amb la conservació del medi ambient i la promoció de l’entorn natural.
D’altra banda, Jorge Blanco, director general d’Educació i Qualitat Ambiental, així com també vicepresident del certamen, va assegurar la presència de les diputacions de les tres províncies com una mesura que busca impulsar l’atracció de visitants de tota la Comunitat Valenciana. A més, buscarà promoure la presència dels 12 consorcis de residus de la Comunitat per a fomentar la col·laboració i l’intercanvi de bones pràctiques en la gestió de residus.
Per part seua, el comité organitzador d’Ecofira va establir diferents comissions de treball amb l’objectiu d’enfortir tant la seua exposició comercial com el d’elaborar un interessant programa congressual on la innovació tinga un paper destacat. Així mateix, va decidir recuperar els seus Premis Ecofira amb els quals reconéixer la innovació de les empreses del sector i les bones pràctiques aplicades en l’administració pública. Estos premis s’entregaran durant un afterwork que tindrà lloc durant la segona jornada d’Ecofira, un esdeveniment que facilitarà un ambient propici per al networking i l’intercanvi d’idees i coneixements entre els assistents.
ECOFIRA es consolida com l’epicentre de la capitalitat del medi ambient, oferint un espai privilegiat per a la innovació i l’intercanvi d’idees entorn de la sostenibilitat. No en va, la cita coincidirà en dates de celebració amb Efiaqua, la Fira de la Capital Verda de l’Aigua; Eco Chemical Solutions by QUIMACOVA, la primera fira del sector químic en la Comunitat Valenciana, que exhibirà els últims avanços en sostenibilitat i economia circular. I, completant este potent conjunt, se celebrarà la segona edició d’Energy Global Expo & Congress que busca posicionar-se com la fira d’Energies i Transició Energètica. Totes elles establixen sinergies entre els seus visitants i proporcionaran una visió integral de solucions mediambientals i energètiques per a impulsar un futur sostenible.

  • Info: https://ecofira.feriavalencia.com/
Desplaça cap amunt