Disseny, tendències i digitalització seran protagonistes del ‘Fòrum WDC2022’ de l’agenda de conferències d’Hàbitat

La fira programa una completa agenda de conferències, xarrades i taules redones com a complement a la seua oferta expositiva. El ‘Fòrum WDC2022’ abordarà una visió global del disseny de la mà de destacats professionals del sector.

València, 5 de setembre 2022.- Tot està ja llest en Fira Hàbitat València. La fira de referència per a l’hàbitat ‘Made in Spain’ i aparador internacional per a la indústria espanyola ha configurat ja un potent programa de conferències que complementarà l’oferta de més de 600 signatures i marques internacionals presents del 20 al 23 de setembre en Fira València.

Enguany, les jornades, taules redones, conferències i xarrades se centralitzaran en el denominat ‘ForoWDC2022’, en homenatge a la celebració aquest any de València com a Capital Mundial de Disseny, i en un espai exclusiu situat en el Nivell 3 de Fira València i dissenyat pel reconegut interiorista valencià Pepe Cosín.

El ‘Fòrum WDC2022’ tindrà com a denominador comú la reivindicació del disseny com a estratègia global de negoci vàlida, de present i futur per a tots els sectors que engloben la cadena de valor de l’hàbitat, especialment com a dissenyadors, botigues, prescriptores, indústria, distribuïdors, etc… En un any tan especial per al disseny, el Fòrum aposta per posar en valor la creativitat i la innovació com a motor del canvi en el sector, especialment, a través de diferents estratègies de digitalització.

Agenda diària

El ‘Fòrum WDC2022’ donarà el tret d’eixida el dimarts 20 presentant al món totes les activitats i el que suposa la celebració de València com a Capital Mundial de Disseny, per a continuar amb una jornada que analitzarà les claus per a triomfar en mercats d’Orient Mitjà, de la mà d’estudis internacionals de disseny i prescripció.

La reconeguda investigadora del disseny Marisa Santamaría ens revelarà les claus del seu ‘Atles del Disseny a Espanya’ mentre que la jornada vespertina conclourà amb la presentació que l’històric dissenyador Vicent Martínez farà de la seua mostra monogràfica exposada en la mateixa fira.

Ja en la jornada del dimecres, l’agenda es comprimeix amb un bon nombre d’activitats i conferències, com la taula redona d’Andreu World entorn de la publicació del seu estudi ‘Treballar ben assegut. Good design is good business’ o la taula de treball internacional entorn de les noves tendències entre la ceràmica i el disseny, amb la presència, entre altres, d’Ana Illueca, impulsora de la iniciativa ‘ADN Ceràmic’.

També el dimecres, una signatura de referència com Actiu organitzarà en el marc del Fòrum un col·loqui entorn del disseny i el contract i la capacitat de transmetre emocions. A la vesprada, el plat fort del Fòrum serà el diàleg que entaularan dos professionals de referència en el món de l’hàbitat com Mariví Calvo (LZF Lamps) i l’arquitecta Lola Rúa. A continuació, se celebrarà l’esperada conferència de la dissenyadora, arquitecta i interiorista italiana Mónica Armani, una de les dissenyadores del moment i que ha iniciat una interessant col·laboració amb Gomarco.

El dijous 22 de setembre, Hàbitat arriba al seu equador amb una intensa jornada en el Fòrum WDC2022 que obrirà la presentació del projecte sostenible de les empreses Zumex i Lowpoly per a continuar amb la presentació dels resultats del laboratori de tendències Future-A de la investigadora Pepa Casado.

Les dones continuen sent protagonistes amb la jornada ‘Women in Office Design’ moderada per Soledat Berbegall d’Actiu, que antecedirà a la conferència del reconegut arquitecte amb base en Chicago Juan Carlos Baumgartner. A la vesprada s’abordarà de la mà del grup ‘Innodesign’ les noves perspectives ‘més enllà del disseny’ per al sector, amb la participació de professionals com Mara Pardo, Miguel Lozano, Ramón Prous i Mar Vera. Els tèxtils per a la llar i les tendències del futur seran els encarregats, per part seua, de tancar la penúltima jornada de la fira.

Arribats a l’última jornada -i no per això menys interessant- l’agenda del Fòrum WDC2022 d’Hàbitat s’obrirà a les 10.00 amb una presentació ja clàssica com la dels resultats de l’Observatori de Tendències de l’Hàbitat (OTH), a càrrec dels instituts tecnològics de la fusta i moble (Aidimme), ceràmica (ITC) i tèxtil (Aitex).

La digitalització cobrarà el seu protagonisme aquest divendres amb tres conferències entorn de l’estratègia digital en els sectors de l’hàbitat. És el cas de la plataforma digital ODS d’Aidimme i la conferència d’Alberto Torres, de Portobello Street, entorn de com aplicar el denominat ‘big data’ al sector del disseny.

Finalment, el Fòrum WDC2022 finalitzarà amb la xarrada de Rubén Manceras, de la signatura Product Hackers, en la qual parlarà sobre com abordar el creixement digital en el sector de l’hàbitat i passar del canal físic de venda al canal digital.

Més enllà del Fòrum

Però enguany, coincidint amb les celebracions de València com a Capital Mundial de Disseny, Hàbitat serà el fil conductor de moltes més celebracions. En aquest sentit, destaca la posada en marxa durant els dies de fira de l’exposició ‘Vicent Martínez, un present continu. La memòria, el recent i l’inèdit’, que abordarà la prolífica obra del considerat com el pare del disseny valencià modern i que se situarà en el Distribuïdor del Nivell 3.

A més, cal no oblidar una nova edició del saló de joves talents del disseny, Saló nude, que enguany situarà als prop de vint estudis i centre de disseny seleccionats també el mateix Nivell 3 de Fira València. A més, com és sabut, nude celebra enguany els seus 20 anys de trajectòria amb una exposició retrospectiva que tindrà les seues portes obertes en el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) de València fins al 16 d’octubre. Durant la setmana de fira podrà ser visitada aquesta exposició, que té previst celebrar una taula redona el dimarts 20 en el propi CCCC.

També cal recordar que en el marc d’Hàbitat i durant els dies 21 i 22 se celebrarà en el Centre d’Esdeveniments de Feria Hábitat Valencia el Fòrum Internacional de Disseny Interior (FIDI) així com el ‘afterwork’ d’Hàbitat totes les vesprades a partir de les 19.00 hores en l’Àgora València en ple centre de la ciutat i les diferents activitats previstes per la pròpia organització de la València World Design Capital 2022 entorn del millor de la cultura urbana i del disseny.

L’agenda completa està disponible de manera en línia en https://www.feriahabitatvalencia.com/programa-de-actividades-fhav-2022/

Fira Hàbitat València és la principal fira de l’hàbitat ‘made in Spain’ i s’ha posicionat ja com el certamen més representatiu, internacional i influent del sector al nostre país, amb un ampli aparador de moble, il·luminació, decoració, entapissat i descans. En la seua última edició, va acollir un total 32.796 visitants professionals, un 15% dels quals procedents de 70 països.

Hàbitat ha obert ja el registre gratuït d’entrades per a professionals de l’hàbitat, que poden descarregar-se ja el seu accés directe a la fira a través del següent enllaç: https://n9.cl/13a20

  • info
    https://www.feriahabitatvalencia.com/
Desplaça cap amunt