Compte arrere per a la primera fira del sector químic de la Comunitat Valenciana

El saló Eco Chemical Solutions by QUIMACOVA ha constituït el seu Comité Organitzador, encapçalat pel president de la patronal del sector, Miguel Bordeus, i que comptarà amb una forta presència institucional i empresarial.

La cita se celebrarà del 4 al 6 d’octubre sota el paraigua d’Ecofira i al costat d’Efiaqua, Eurbrico i Iberflora amb l’objectiu de mostrar les solucions mediambientals implementades pel sector químic.

València, 16 juny 2022.- Comença el compte arrere per a la celebració d’Eco Chemical Solutions by Quimacova (EChS), la primera fira del sector químic de la Comunitat Valenciana. La nova cita firal del sector químic impulsada per la patronal autonòmica del sector, QUIMACOVA, i Fira València ha fet ja els seus primers passos amb la constitució del seu Comité Organitzador i l’articulació del que serà la seua capacitat i objectius expositius.

En aquest sentit, el passat 3 de juny es va celebrar oficialment la primera reunió del Comité Organitzador del certamen, que està presidit pel president de QUIMACOVA, Miguel Bordeus, i que compta amb una àmplia representació empresarial i institucional. Així, també s’integren en el mateix Jesús Carretero (QUIMACOVA), Dolç Adrià (Col·legi de Químics de la Comunitat Valenciana), José Pío (CSIC), Salvador Navarro (CEV – CV), Silvia Cerdà (directora general d’Indústria, Energia i Mines), Empar Martínez (secretària autonòmica d’Economia), Olivia Estrella (Agència Valenciana de la Innovació), Juan Antonio Labat (FEIQUE), Gonzalo Berenguer (REDIT), Joan Piquer (director general de Qualitat Ambiental) i Esteban Cuesta (Fira València).

En aquesta primera trobada es va fixar l’objectiu d’ECHS de crear un esdeveniment que “mostre el que el sector químic està treballant per a oferir solucions transversals en el marc del ‘Green Deal’”, va apuntar Miguel Bordeus, que va assenyalar que “les empreses portem temps en aquesta línia i el que volem és que la fira siga el punt d’inflexió adequat per a visibilitzar-lo davant la societat”.

El certamen naix també amb la plena implicació dels representants empresarials. De fet, el president de la patronal autonòmica CEV – CV, Salvador Navarro, va ser present en el Comité i va mostrar el seu “ple suport” al naixement d’ECHS. “És el moment de fer aquest tipus de fires perquè és important traslladar a la societat que aquest sector també és verd i responsable amb el medi ambient, la sostenibilitat i l’economia circular”, va indicar.

Sostenibilitat i economia circular

Durant el Comité es van establir les bases d’una primera edició en la qual l’objectiu és visibilitzar el que les empreses del sector ja estan fent en l’àmbit de la sostenibilitat i l’economia circular. A més, s’ha apostat per enfortir les sinergies amb Ecofira ja que la complementa des del punt de vista industrial, es va apuntar.

ECHS s’estructurarà entorn de tres grans àrees o zones, estructurada en una amb la presència d’estands de les empreses participants, al costat d’una àrea especialitzada en el qual s’impartirà un cicle de conferències i jornades relacionades amb el sector químic. Complementarà ECHS altra tercera zona en la qual tindran cabuda una selecció de les millors innovacions del sector que també participaran en Eco Chemical Solutions by QUIMACOVA 2022.

+info
https://ecofira.feriavalencia.com/eco-chemicals/

Desplaça cap amunt