Torna DreamHack València 2022, el festival d’esports més gran d’Espanya

• Se celebrarà entre l’1 i 3 de juliol i albergarà competicions d’esports, tornejos LAN, conferències o concursos de cosplay, entre moltes altres activitats
• El festival espera deixar més de 10 milions d’euros a la ciutat de València i generar més de 170 noves ocupacions

València, 28 de juny de 2022.- DreamHack València, el major festival de videojocs i oci digital d’Espanya i part del circuit internacional més important del món, torna a celebrar-se en Feria Valencia entre l’1 i 3 de juliol. L’esdeveniment inclourà competicions d’esports, tornejos LAN, música en directe, meet&greets, zona d’exposició, conferències, concursos de cosplay i moltes més activitats per als amants dels videojocs i la cultura juvenil.

El festival, que compta amb 12 anys d’història, s’ha consolidat com un dels esdeveniments de tecnologia i esports més importants a nivell nacional. De fet, el seu impacte sobre la ciutat de València no ha parat de créixer en els últims anys. La seua última edició en 2019 va suposar la creació de 168 noves ocupacions, un impacte directe en hostaleria i transport de 3,2 milions d’euros i una despesa mitjana per participant durant la seua estada de 187,64 euros, la qual cosa suma una despesa total dels visitants de 4.456.450 euros. Enguany, espera deixar a la ciutat un impacte de més de 10 milions d’euros. A més, l’organització d’aquesta mena d’esdeveniments requereix de molts perfils especialitzats per a posar-los en marxa, per la qual cosa es crearan més de 170 noves ocupacions. L’objectiu per a enguany és aconseguir incrementar la xifra d’assistents en més d’un 15%, fins a arribar als 75.000 assistents.

DreamHack València serà seguit per més de 20 milions de persones de manera en línia, tant a través de les principals plataformes de streaming i televisió en sis idiomes diferents, com dels influencers convidats a l’esdeveniment, els quals arriben a més de 13 milions de persones entre els seus diferents perfils socials. Influencers com el conegut youtuber YoSoyPlex, Bekaesh, l’host més important del freestyle nacional, i figures del món dels esports com Manute estaran en DreamHack València 2022.

Borja Sanjuán, Regidor de l’Ajuntament de València, assenyala: “La celebració de DreamHack és clau per a la ciutat de València. Comptar amb un esdeveniment tecnològic com aquest ens situa com la VLC Tech City que volem ser i ens ajuda a posicionar-nos a nivell nacional i internacional com un pol de referència en els videojocs i en els jocs en línia. El model econòmic en el qual estem treballant, de la mà de la Generalitat, marca una línia estratègica que va molt lligada amb la innovació econòmica i amb la tecnologia, on el gaming i els esports compten amb un paper preponderant i en el qual som bressol de talent”.

Javier Carrión, Director de DreamHack València 2022, assenyala que “La volta de DreamHack a València serà tota una fita per a la ciutat, que ja s’ha convertit en la capital espanyola dels esports. L’impacte econòmic que és capaç de generar aquesta cita a la ciutat de València suposa una important injecció econòmica per al municipi, que es consolida com a destí clau per als amants dels videojocs. Aquesta edició porta les millors competicions tant nacionals com internacionals i s’ha convertit en l’esdeveniment de referència a Espanya del sector del gaming i els esports. Amb 12 anys d’història, DreamHack València sempre ha treballat per estar en l’avantguarda dels esports. Per això, esperem que aquesta nova edició, amb una programació tan completa, es convertisca en una data transcendental per a aquesta indústria a Espanya”.

Activitats en DreamHack 2022

L’edició de DreamHack València d’enguany compta amb una potent aposta pels esports internacionals, incloent l’única parada del Circuit Femení de CSGO a Europa abans de les finals en DreamHack Suècia, amb la presència d’equips com Nigma Galaxy, BIG EQUIPA, CLG Xarxa o FÚRIA, i amb un premi final de 500.000 dòlars, a més d’un torneig independent en el festival que comptarà amb un premi de 100.000 dòlars.

També tindrà lloc l’única parada a Europa de l’Halo Championship Sèries, amb premis de 100.000 dòlars que es repartiran entre els 8 equips que es classifiquen.

Quant a ESL Challenger, DreamHack València també serà l’única parada europea de l’ESL Pro Tour, comptant amb la presència d’equips com Movistar Riders, FÚRIA, MIBR i Outsiders, amb premis de 50.000 dòlars per al guanyador, 20.000 per al segon i 10.000 per al tercer. D’altra banda, se celebrarà l’únic Màster de l’ESL Pro Tour de Starcraft 2 a Europa amb 338.000 dòlars en premis.

Per a la comunitat també hi ha confirmats 9 campionats LAN, que enguany suposaran més de 30.000 euros en premis. Entre els títols d’aquestes competicions estan Valorant i Fortnite Duos, una competició de League of Legends i una altra de CS:GO, encara que no seran aquests els únics jocs que siguen presents.

Un altre dels grans espectacles durant el festival serà la FMS Duples de DreamHack València, un torneig amb 4 parelles de MCs de la Freestyle Màster Sèries, la major lliga de freestyle de parla hispana a nivell mundial, i 4 duples formades per aspirants inscrits a través de la pàgina oficial.

DreamHack València 2022 comptarà amb la participació de múltiples patrocinadors com Movistar, que serà el proveïdor de xarxa oficial 5G; Monster Energy, que comptarà amb els seus propi espai i influencers com Makina i Fesbak; PcComponentes, que que acollirà les finals d’Esports City League i la FMS Duples en el PcComponentes Stage; ROG (Republic Of Gamers) i NVIDIA, que duran a terme el torneig ROG Valorant REFLEX Challenge; MAPFRE, asseguradora oficial de l’esdeveniment; San Miguel, que posarà en marxa la Beer Jam by San Miguel; Hyperloop UPV, que celebrarà una Hackaton i mostrarà en l’esdeveniment el prototip Ignis, el nou vehicle propulsat per dos nous motors d’inducció lineal (LIM) que accelera sense tocar el raïl; ESET, conscienciat als joves gamers sobre la importància de la ciberseguretat; Newskill, que organitzarà un concurs de cosplay; o BENQ, que tindrà un estand propi amb la seua línia de gaming Mobiuz, a més de l’Ajuntament de València, Intel, Deep Gaming, JD Sports o VARTA. La botiga oficial estarà a càrrec de Ramboot Club i entre els expositors estaran Florida Universitària, Comunitat Valenciana, QLASH, Psonríe, ESAT, València Activa, Erazer Medion, Universae, eSportian, Streamion o Mindfuture. A més, seran presents els media partners Esports Bureau, Hobby Consoles i Creative Future Gamers.

Segons explica el director comercial de Fira València, Jorge Fombellida: “Fira València i Encom continuen treballant en estreta col·laboració per a reprendre la normalitat i arrancar una nova i reeixida edició de DreamHack, l’esdeveniment entorn de la cultura digital i del videojoc més rellevant que se celebra al nostre país. Després de la pandèmia reactivem els grans esdeveniments i un d’ells és, sens dubte, la celebració en Fira València de DreamHack”.

Per part seua, José Manuel Plaza, Gerent d’AAPP del Territori a la Comunitat Valenciana, Múrcia, Balears i Aragó de Movistar apunta: “Des de 2013 hem donat suport a la celebració a Espanya de Dreamhack com el gran esdeveniment d’oci digital a Espanya. Com a operador de telecomunicacions, coneixem la importància de donar la millor connectivitat en aquesta mena d’esdeveniments i per això posem a la disposició dels participants i visitants les últimes tecnologies que la garantisquen, com el 5G”.

Sobre DreamHack

DreamHack és una experiència immersiva en l’estil de vida gamer on la comunitat cobra vida. Cada any, milions d’aficionats segueixen les emissions de DreamHack, i els caps de setmana del festival, que dura les 24 hores del dia, ofereixen tot el relacionat amb el gaming sota un mateix sostre. Els assistents gaudeixen de tornejos d’esports professionals, tornejos de jocs amateur i veterans, la famosa festa LAN “porta el teu propi ordinador” (BYOC), el campionat de cosplay, conferències, art, activitats, exposicions, projeccions, música en directe i molt més. La marca DreamHack forma part d’ESL Gaming, l’empresa líder mundial en esports electrònics. Més informació en https://dreamhack.es/

Scroll to Top