Hàbitat 2022 descobreix el ‘Atles de la Cultura del Disseny a Espanya’

La investigadora i divulgadora del disseny Marisa Santamaría revelarà el “ahir, hui i demà” del disseny al nostre país el pròxim 20 de setembre en Fira Hàbitat València.

La conferència de Marisa Santamaría forma part de l’agenda de conferències, xarrades i jornades previstes dins de la programació de Fira Hàbitat València i que se celebraran en el Nivell 3 de Feria Valencia durant la setmana de fira.

València, 27 juny 2022.- Com ha evolucionat el disseny a Espanya? Quin ha sigut el seu paper en la modernització del nostre país? Es pot parlar d’un disseny ‘made in Spain’? A aquestes i altres preguntes dona resposta el treball de la investigadora i divulgadora del disseny Marisa Santamaría, que a través de la seua obra ‘Atles de la Cultura del Disseny a Espanya’ dibuixa un complet panorama del que ella mateixa defineix el “ahir, hui i demà” del disseny al nostre país.

Segons l’autora “Atles és un projecte en constant evolució que reflecteix, a través del disseny, la realitat canviant del context del segle XXI i la seua interacció amb la societat i la cultura espanyoles”. A través d’ell es constata que “cal tindre en compte que el disseny és hui una eina estratègica primordial per a afrontar les noves dimensions i desafiaments d’un futur incert”.

En el marc de l’agenda d’activitats d’Hàbitat

Les conclusions d’aquest treball es revelaran el pròxim 20 de setembre en una conferència prevista a les 16.00 hores en Fira Hàbitat València, dins de l’agenda prevista de jornades, conferències i xarrades que se celebraran en el marc de la celebració d’Hàbitat, del 20 al 23 de setembre en Fira València.

En la seua intervenció, Santamaría traçarà unes coordenades clares i concises de l’avanç i evolució transcendent del disseny espanyol actual, especialment des de l’enfocament dels nous talents i les perspectives dels futurs emergents. A més, presentarà les conclusions del treball de recerca Atles de la Cultura del disseny a Espanya, realitzat durant dos anys amb el suport del Ministeri de Cultura i Esports.

Perfil de Marisa Santamaría

Investigadora, docent i divulgadora de tendències globals del disseny i arquitectura, Marisa Santamaría col·labora amb marques com: Rimadesio, Poltrona Frau, Lladró, Simon Electric, Cosentino, Camper, Andreu World, Jung, Porcelanosa, BTicino, Siematic, Danish Design + entre altres.

És assessora de la Societat Estatal Acció Cultural Espanyola, PICE i Arquitectura i Disseny i imparteix classes d’anàlisis de tendències del disseny global en: IE University Architecture&Design, IADE, Politècnic de Milà POLI.Design i Universitat Nebrija.

Conferenciant -també presentadora, moderadora i conductora de congressos i xarrades especialitzades- en empreses, institucions culturals, i corporacions, com Interihotel, Madrid Design Festival, València Capital Mundial del Disseny, TedX Taipei, TedX UNebrija, Mitjana Lab Prado, Design Hub Barcelona, Museu Nacional Thyssen Bonemisza, entre altres.

Escriu sobre tendències del disseny i arquitectura en mitjans nacionals des de fa 15 anys, col·laboradora d’El País “El Viatger”, Condé Nast Traveler, Icon Design i AD Espanya.

La seua conferència se celebrarà en el marc d’una àmplia agenda de xarrades i jornades que està estructurant Fira Hàbitat València i que se celebrarà en el marc de la fira. En aquesta agenda participaran signatures internacionals de primera nivell així com els vertaders protagonistes de l’evolució actual de l’hàbitat, des de dissenyadors fins a creadors, fabricadors, prescriptores i institucions. A més, Hàbitat ja ha programat diverses exposicions com la que recorrerà l’obra del dissenyador valencià Vicent Martínez.

Fira Hàbitat València és la principal fira de l’hàbitat ‘made in Spain’ i s’ha posicionat ja com el certamen més representatiu, internacional i influent del sector al nostre país, amb un ampli aparador de moble, il·luminació, decoració, entapissat i descans. En la seua última edició, va acollir un total 32.796 visitants professionals, un 15% dels quals procedents de 70 països.

  • info
    https://www.feriahabitatvalencia.com/
Desplaça cap amunt