Proteïnes vegetals i una nova generació de probiòtics, tendències en el sector nutracéutico per a l’alimentació del futur

Nutraceuticals Europe Summit & Expo 2022 ha obert hui les seues portes en el Centre de Convencions Internacional de Barelona – CCIB amb 107 signatures i marques expositores de 15 països i un visitant altament especialitzat i internacional a la recerca de les últimes innovacions en el sector d’ingredients funcionals, ‘novell foods’ i producte acabat.

València, 15 juny 2022.- El Centre de Convencions Internacional de Barcelona – CCIB ha obert hui les seues portes a la cinquena edició de la cita professional per excel·lència al nostre país focalitzada en els ingredients funcionals, ‘novell foods’ i producte acabat, Nutraceuticals Europe Summit & Expo 2022. La cita, organitzada per Fira València, ha rebut des de primeres hores de la jornada una notable afluència de professionals del sector l’alimentació, suplements dietètics, sector farmacèutic o de l’àmbit de la indústria cosmètica altament especialitzat i amb un perfil internacional, que han abarrotat els pavellons del recinte a la recerca de les últimes innovacions d’un sector en expansió a la calor del ‘boom’ que està registrant el segment de l’alimentació saludable, productes dietètics i sector nutricional en general. Un bon exemple d’això està sent el notable creixement del 20% que han registrat les vendes de productes de dietètica i nutrició en farmàcies, segons les últimes dades de l’informe ‘Pharmalive’ de la ‘Alliance Healthcare’.

Nutraceuticals, en aquest sentit, irromp com un fòrum d’innovació i de tendències on es mostren els últims avanços del sector i que marquen el camí en l’alimentació del futur. Entre aquestes novetats, estan destacant de manera important els avanços en el desenvolupament de noves proteïnes vegetals així com la nova generació de probiòtics, destinats a millorar tant el rendiment físic com la qualitat de vida dels usuaris. Per exemple, en la fira es mostren exemples com a polpa de baobab per a la intolerància alimentària, chitosán d’origen vegà o cúrcuma per a dietes d’aprimament, proteïna de pésol alternativa a la soja, extracte de llúpol que millora els trastorns de la menopausa o un compost d’algues marines que milloren la memòria i al capacitat cognitiva.

En la fira també estan destacant entre les novetats dels expositors els anomenats ‘gummies’ o aliments funcionals en forma de llepolia que faciliten la ingesta d’aquesta mena de components. En aquesta línia diverses empreses expositores estan mostrant col·lagen per a millorar les articulacions en l’àmbit ‘sènior’ o fins i tot una nova forma de llepolies amb capacitat relaxant. A la calor de l’alimentació vegana també s’estan presentat components que milloren la textura, color i composició de les ‘carns artificials’ així com innovacions més cridaneres com una proteïna d’insecte destinada a batuts proteics i alimentació esportiva.

Millora dels símptomes de la Covid19

A més, Nutraceuticals 2022 s’està complementant amb un complet programa de conferències i demostracions, Seminar Theatre, en els quals les empreses expositores estan tenint la possibilitat de divulgar d’una forma didàctica els seus avanços. En aquesta primera jornada s’han presentat avanços com a diferents aplicacions del folato o vitamina B9 en la millora de la salut cardiovascular o la fertilitat tant en homes com dones, els últims estudis entorn de la proteïna vegetal de pésol, la posada en el mercat d’un nou component que ajuda a millorar la qualitat del somni a través d’una mescla botànica natural o nova plataforma de garbellat per a l’obtenció de nous ingredients d’origen natural amb propietats naturals.

Una de les presentacions que més expectació ha causat han sigut els últims estudis entorn de les propietats de la palmitoiletanolamida, abreujada com PEA, una amida d’àcid gras endògena que presenta accions antiinflamatòries i analgèsiques i que s’ha demostrat recentment les seues propietats curatives enfront del SARS – Cov2.

Horaris

El certamen té caràcter professional i romandrà obert demà en el CCIB de Barcelona (zona Fòrum) en horari ininterromput de 9.30 a 17.30 hores.

Desplaça cap amunt