Iberflora presenta a Vivers seu 50 aniversari de la mà de l’Ajuntament de València

L’alcalde de València, Joan Ribó i el vicealcalde, Sergi Campillo han participat en l’acte de presentació, acompanyats pel president d’Iberflora Raúl Ferrer i el director de l’certamen, Miguel Bixquert.

La fira internacional de planta i flor, paisatgisme, tecnologia i Bricojardí celebra el seu mig segle de 5 a el 7 d’octubre en Fira València.

València, 29 de setembre 2021.- Els Jardins de Vivers de València han acollit avui la presentació dels actes commemoratius de l’50 aniversari d’Iberflora, així com les principals dades i claus de la propera edició d’aquest certamen, que se celebrarà de l’5 a l’ 7 de l’proper mes d’octubre en Fira València. L’acte de presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de València i actual president del Patronat de Fira València, Joan Ribó, que ha estat acompanyat pel vicealcalde de el consistori, Sergi Campillo, pel president de l’Iberflora, Raúl Ferrer i el director de l’ mateix, Miguel Bixquert.

Iberflora com “fira de referència mundial”

En la seva intervenció, Ribó ha destacat la seva “capacitat per emprendre, engegar nous projectes i adaptar-se a moment, que l’han convertit en la fira de referència més enllà de les nostres fronteres”. El primer edil ha assistit a l’esdeveniment, que ha tingut lloc als Jardins de Vivers, on es va celebrar la primera edició d’aquest “esdeveniment que va apostar pel sector de la planta i la jardineria, quan no era, ni de bon tros, un sector punter “.

Ribó ha recordat el mig segle d’història d’Iberflora, lligat a la ciutat de València, “una època de canvis, creixements i també de crisi”. Així, s’ha referit a la seva “consolidació com a fira de referència mundial” al certamen de 2002, “després de més de 30 anys d’experiència”, quan va rebre 31.000 visites, un 40% més que en l’edició anterior, i “va iniciar un nou període d’expansió que es va mantenir fins a 2007, moment en el qual gràcies a la seva base sòlida, va poder resistir la crisi econòmica dels anys posteriors “.

L’alcalde també ha posat en valor l’impuls que s’ha donat a l’assistència de professionals en horts urbans durant l’última dècada, “una iniciativa que està d’acord amb el govern de la ciutat”, i ha assenyalat la posada en marxa de ” iniciatives orientades a promoure l’agricultura urbana, amb projectes compartits i la promoció de mercats de venda directa “des de l’Ajuntament.

L’any passat, en plena pandèmia, ha prosseguit Joan Ribó, Iberflora va llançar la seva primera fira digital, oferint servei a professionals, expositors i visitants a través de l’app, i entre els propers 5 i 7 d’octubre tornarà a Fira València, “el lloc on es va convertir en un gran esdeveniment i on es va consolidar com a referent “.

Per la seva banda, el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha qualificat a Iberflora com “una fira referent per la seva gestió i la seva capacitat per emprendre i per haver popularitzat l’interès, no només per les flors o l’horticultura, sinó per la infraestructura verda en majúscules “. En aquest sentit, “València el 2015 va decidir agafar el testimoni” a través de “polítiques de ciutat i projectes i accions estratègiques incorporades a una agenda urbana dissenyada amb criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”.

Campillo ha al·ludit a al Pla València Verda, l’aposta per la renaturalització d’espais, l’ampliació de la xarxa d’escoles a tots els barris i la preparació de la candidatura per ser la Capital Verda Europea l’any 2024, que compta “entre els seus fortaleses amb Iberflora, que ens ha posat al mapa de la internacionalització i la sostenibilitat “.

“La casa comuna de tot el sector”

Per la seva banda, el president d’Iberflora, Raúl Ferrer, ha agraït a l’Ajuntament de València la seva participació a l’acte, però també la seva aposta per Iberflora, que va néixer de la mà i que va celebrar la seva primera edició precisament en Vivers, a escassos metres de la històrica ubicació de l’antiga Fira de Mostres Internacional de València. “Sempre recordem que Iberflora és la casa comuna de tots els professionals de sector, un punt de trobada i també un reactivador de l’activitat econòmica”, ha declarat Ferrer.

Mentrestant, Miguel Bixquert, director d’Iberflora, ha fet un recorregut per la història de l’certamen, que va néixer el 1971 de la mà de l’Ajuntament de València, amb la conformació i la primera reunió de Comitè Organitzador d’Iberflora, presidida per l’alcalde de València. Ha explicat també les dades de el sector, que ha tingut el 2020 i 2021 els millors exercicis dels últims 30 anys. “La fira serà un reflex de el bon moment que està passant el sector”, ha assenyalat.

El director de l’certamen ha destacat que ara per ara el protagonista de les fires és el visitant. “Actualment, es fan fires amb valor afegit, amb activitats paral·leles i formació enfocada a ells”, ha dit. “La pandèmia ha canviat tot. Això segur. Però el nostre sector ha estat un dels més beneficiats perquè hem passat molt de temps a casa cuidant el nostre espai i les nostres plantes “, explica. Bixquert, a més, ha informat que la fira, que serà la primera que se celebri després de la pandèmia, completarà tres pavellons i tindrà un total de 33.000 metres quadrats de superfície expositiva, unes xifres que li auguren un notable èxit de convocatòria.

Llistat d´expositors

www.iberflora.com

Desplaça cap amunt