Els materials del futur i l’I+D del sector, a escena en dos espais inèdits de FIMMA + Maderalia 2024

L’Institut Tecnològic AIDIMME impulsa la posada en marxa de les àrees ‘Essencials Passarel·la Innovació’ i ‘FIMMA Future’, que mostraran tecnologies, materials, processos d’I+D, productes innovadors i disruptius en el marc de la pròxima edició de FIMMA + Maderalia, del 14 al 17 de maig de 2024.

L’Institut Tecnològic també organitzarà durant FIMMA + Maderalia i en el marc de la iniciativa ‘València Open Wood’ visites a edificis històrics com el Palau de la Generalitat on la fusta és protagonista.

València, 10 abril 2024.- FIMMA + Maderalia 2024 continua sumant nous espais de tendències i innovació. La Biennal de Materials, Tecnologia i Solucions per als sectors del Moble, Fusta i Contract comptarà en la seua pròxima edició, del 14 al 17 de maig en Fira València, amb dos àrees exclusives en les quals es mostraran tecnologies, materials i productes innovadors i disruptius, al mateix temps que difondrà la seua I+D per als sectors de referència, a través de xarrades i jornades tècniques d’un clar perfil pràctic.

Es tracta dels espais ‘Essencials Passarel·les Innovació’ i ‘FIMMA Future’, dos iniciatives disruptives que compten amb l’impuls i la coordinació de l’Institut Tecnològic AIDIMME, que participa activament en una aposta dona cobertura a un ampli segment de la cadena de valor dels sectors representatius del certamen. Des de materials i les seues matèries primeres, els productes i els seus processos productius en el tangible, fins a les normatives industrials que emparen la qualitat i seguretat dels béns durant el seu ús, la legislació d’obligat compliment, els assajos i certificacions de laboratori, l’I+D, o la formació entre altres continguts.

‘Essencials Passarel·la Innovació’

Esta àrea expositiva, que se situarà en el Pavelló 3 del Nivell 3 de FIMMA + Maderalia, representarà la innovació en producte que les empreses expositores mostraran en la fira sobre la base d’una selecció de prop d’un centenar de components, elements o productes finals que estan o estaran disponibles en breu el mercat.

Els elements seleccionats i exposats disposaran d’una fitxa tècnica, la ubicació de l’estand de l’expositor i una assistència tècnica d’AIDIMME per a resoldre qualsevol dubte que li sorgisca al visitant. En este sentit AIDIMME ja ha obert el procés de recepció de propostes a través del seu correu maderalia@aidime.es.

‘FIMMA Future’

Pel seu costat, una altra de les iniciatives d’AIDIMME en FIMMA + Maderalia serà el nou espai ‘FIMMA Future’. Se situarà en el Pavelló 1 del Nivell 2 de la biennal i mostrarà els nous processos de fabricació mitjançant les tecnologies d’addició de capes -comunament conegudes com a impressió 3D- per a produir productes o parts amb geometries increïbles i tant en metall com en polímers.

‘FIMMA Future’ apostarà per tecnologies aplicables a la indústria i productes presents ja en sectors com l’aviació, aeronàutica, automoció, naval, o, en este cas, sector del moble, fusta i fusteria.

València Open Wood

A més, dins del programa impulsat per l’Institut Tecnològic en la fira, destaquen les visites guiades a edificis emblemàtics on la fusta és un actor de referència. Així, a través de la iniciativa ‘València Open Woord’, AIDIMME ha programat visites a sengles immobles històrics com són la Facultat de Teologia ‘Sant Vicent Ferrer’ de València, de finals del segle XVIII, i el Palau de la Generalitat Valenciana, que data dels inicis del segle XV.

Estes visites, els horaris definitius de les quals es confirmaran pròximament i es podran consultar a través de la web de la fira, es complementaran amb altres tantes visites a edificis més contemporanis i on la fusta continua jugant un paper clau en la seua configuració.

Participació molt activa d’AIDIMME

La posada en marxa d’estes tres iniciatives no seran les úniques propostes de valor d’AIDIMME amb motiu d’una edició tan especial com la del 40 aniversari de FIMMA + Maderalia. En este sentit, l’Institut Tecnològic -històricament lligat a la fira des del seu naixement com AIDIMA- també tindrà una part activa en totes les activitats relacionades amb la construcció amb fusta com, per exemple, en les xarrades que els seus tècnics impartiran en l’àrea de la ‘Casa Hàbitat Mediterrani’.

En esta zona està prevista es realitzen ponències molt tècniques entorn de la investigació de l’entorn forestal -com el projecte ‘WoodForest Satellite’- la rehabilitació d’edificis o l’obra nova on la fusta siga part principal. Estes xarrades es complementaran amb explicacions pràctiques en format taller sobre tots aquells aspectes relatius a la normativa, com el Codi Tècnic de l’Edificació, els assajos que avaluen la idoneïtat dels materials i productes, i els desenvolupaments, com la nova generació de taulers CLT que impulsa el projecte AVANCLT.

Durant FIMMA + Maderalia també se celebrarà l’Assemblea General de la Plataforma Tecnològica Forestal Espanyola i les seues Indústries Derivades (PTFOR), que actualment presidix AIDIMME, i aprofitarà per a presentar l’Agenda Estratègica d’Investigació PTFOR per als pròxims anys.

Què és FIMMA + Maderalia?

FIMMA + Maderalia és la Fira Internacional de Materials, Tecnologia i Components per al Moble, Interiorisme i Projectes Contract, que celebrarà en 2024 la seua 40 edició en Fira València. En la seua última convocatòria va acollir una oferta de 396 expositors directes i 844 firmes i marques representades i va rebre la visita de 35.942 professionals de 60 països, la qual cosa va suposar un increment del 10% respecte a l’anterior edició.

+info
https://fimma-maderalia.feriavalencia.com/

Desplaça cap amunt