El mercat del vehicle d’ocasió augmenta i s’electrifica

La Fira del Vehicle Selecció Ocasió ha obert hui les seues portes en Fira València amb més de 2000 cotxes en oferta i una presència cada vegada més important de cotxes elèctrics i híbrids d’ocasió.

Les vendes de vehicles de més de deu anys dupliquen a les de nous en la Comunitat Valenciana mentre que l’escalada del preu dels carburants duplica la demanda en línia dels elèctrics d’ocasió, segons ha posat d’evidència hui la patronal de concessionaris GANVAM en la seua Jornada Professional celebrada en Fira València.

València, 6 maig 2022.– La decimoncuarta edició de la Fira del Vehicle Selecció Ocasió ha obert hui les seues portes en Fira València ratificant les bones expectatives d’un mercat a l’alça, especialment per al vehicle d’ocasió de més de deu anys i els nous models elèctrics que ja es troben en aquest segment del mercat. Així, el saló de Fira València ha posat a la venda més de 2000 cotxes d’ocasió, seminuevos, gerència o quilòmetre zero procedents de 32 marques oficials i 38 expositors directes, gran part d’ells pertanyents als grans grups de concessionaris de la Comunitat Valenciana. La cita torna a registrar els números anteriors a la pandèmia amb més de 45.000 metres quadrats de superfície expositiva i descomptes que oscil·len entre els 6.000 i 10.000 euros de mitjana sobre preus de mercat.

El doble d’usat que de nous

El certamen arriba en un moment idoni del mercat i, en aquest sentit, la caiguda de les matriculacions, a conseqüència de la crisi dels semiconductors i els efectes de la guerra a Ucraïna, està provocant que les vendes de vehicles de més de deu anys dupliquen ja a les de nous a la Comunitat Valenciana. Segons dades de l’Associació Nacional de Venedors de Vehicles (GANVAM), durant el primer trimestre es van vendre a la regió un total de 29.652 unitats d’aquesta antiguitat, enfront de les 14.305 unitats de models nous matriculats en aquest període.

Aquestes dades -donades a conéixer hui en la jornada professional organitzada per Ganvam en el marc de la Fira del Vehicle Selecció Ocasió de València, amb la participació de la Cap Provincial de Trànsit, Pilar Fúnez– evidencien que empreses i alquiladoras, al no tindre cotxes nous, no estan renovant flota i, per tant, deixen de nodrir amb vehicles usats joves al mercat de segona mà. De fet, les alquiladoras van reduir en un 42% les seues vendes de vehicles usats, mentre que les empreses ho van fer en més d’un 22%. D’aquí ve que aquest buit en l’oferta desplomara un 51% les operacions amb usats d’entre 1 i 3 anys en el primer trimestre, llastrant un 5% el conjunt de les vendes d’usats en la Comunitat en el que va d’any; una tendència a la baixa que es mantindrà al llarg de l’exercici, amb una previsió de tancament d’unes 216.300 unitats aproximadament (-1%).

Augmenta l’interés per l’elèctric

D’altra banda, com coincidint amb la invasió de Rússia a Ucraïna, els carburants han aconseguit màxims històrics, la demanda en línia de vehicles d’ocasió elèctrics es duplica respecte a l’any passat. Així, encara que amb la bonificació aplicada pel Govern li la reeixit controlar de moment l’escalada dels carburants, l’interés pels models electrificats a la Comunitat Valenciana ha passat de concentrar un 2,1% a un 4,7% en l’últim any. No obstant això, aquest interés xoca amb la realitat de l’oferta. I és que els valencians no estan disposats a pagar més de 20.000 euros per un usat elèctric, la qual cosa explica que, encara que les seues vendes hagen crescut un 58% en el que va d’any, a penes representen encara el 0,6% del mercat d’ocasió de la Comunitat.

Obri el Pavelló d’Activitats

Mentrestant, la Fira viurà a partir de demà els seus ‘dies grans’, amb les jornades del dissabte i diumenge i l’obertura del Pavelló d’Activitats, situat en el Pavelló 4 del Nivell 3 i en el qual destacarà la celebració de la primera edició del ‘Old School Tuning Xou 2022’, en esdeveniment entorn del tunning i que també comprendran exposicions, circuits tipus ‘Scalextric’ o exhibicions d’acrobàcies sobre rodes –‘stunt’- tant de moto com cotxe o quad en un circuit especial habilitat en el pavelló.

Entrades ja disponibles

Les entrades es poden adquirir ja a través de la pàgina web oficial de la fira amb un preu especial de tres euros, que suposa un descompte de dos euros sobre la compra en taquilla.

Desplaça cap amunt