Disseny per a millorar la salut i el benestar de les persones i les llars

• Feria Valencia ha acollit hui l’innovador Fòrum Internacional de Disseny Interior entorn del paper del disseny per a millorar la salut i benestar en les nostres llars i que ha comptat amb la presència del psiquiatre Luis Rojas Marcos i del paleontòleg Juan Luis Arsuaga.
• La Federació Hàbitat d’Espanya reclama mesures per a garantir el subministrament energètic a costos competitius i impulsar la transformació, modernització i creixement de les empreses, en un acte celebrat hui en Feria Valencia.
• Els certàmens Hàbitat, Home Tèxtils Premium by Textilhogar i Espacio Cocina SICI es clausuraran demà després de viure hui una altra jornada d’assistència fluida de visitants professionals i la celebració de múltiples actes i conferències.

València, 22 setembre 2022.- Feria Valencia ha acollit hui un dels punts culminants de l’ampli programa d’actes previstos amb la celebració de Feria Hábitat Valencia, Home Tèxtils Premium by Textilhogar i Espacio Cocina SICI. Organitzat pel Col·legi Oficial de Decoradors i Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana i la València World Design Capital 2022, el Centre d’Esdeveniments de Fira València ha celebrat el Fòrum Internacional de Disseny Interior (FIDI) amb la presència de més de 500 professionals del sector i la presència d’eminències de l’àmbit científic com el prestigiós psiquiatre Luis Rojas Marcos i el paleontòleg Juan Luis Arsuaga. Tots dos han abordat la relació entre disseny i salut des de dos punts de vista diferents. Rojas Marcos establia un paral·lelisme en com influeix un entorn amable i confortable a millorar el nostre estat d’ànim i de salut, que va relacionar com un “un estat de complet benestar físic, mental i social”. En aquest sentit, “la llum, el clima i l’entorn immediat són fonamentals per a la salut”, va explicar i va posar com a exemple com “els mobles faciliten la comunicació” i com la pandèmia ha provocat un major interés en el nostre confort, alguna cosa que el doctor va relacionar amb el concepte de benestar “que és una cosa immediata. La felicitat és alguna cosa del futur, però el confort és hui”, va apuntar.

Per part seua, Juan Luis Arsuaga ha realitzat un recorregut paleontològic en el qual ha demostrat com des de les primeres espècies d’homínids, la bellesa i l’estàtica ha estat intrínsicamente relacionada amb la nostra condició de ser humans. Per al prestigiós paleoantropòleg espanyol, “el disseny i la imatge és en si mateixa una declaració de principis, una forma de llenguatge. En aquest sentit els humans som l’única espècie que detecta la bellesa”. Per al director científic del Museu de l’Evolució Humana de Burgos i un dels majors especialistes mundials en el seu àmbit, “els nostres avantpassats ja adornaven el seu hàbitat més immediat i el seu entorn” per a configurar un entorn habitable en el qual la “funció no impedia l’estètica”.

Al costat de les esperades intervencions d’aquests dos especialistes, el Fòrum es va completar amb sengles taules redones que han comptat amb la participació d’especialistes de diferents àmbits com la periodista i historiadora de l’art Anatxu Zabalbeascoa, l’arquitecte Juli Capella, la neurobióloga Mara Dierssen, Ana Lluch catedràtica de Medicina en la Facultat de Medicina de la Universitat de València i l’arquitecta Benedetta Tagliabue, que han aprofundit en la influència dels materials a través del temps i el benestar i efectes dels espais en la salut de les persones. El Fòrum ha sigut inaugurat pel president de la Diputació de València, Toni Gaspar.

La Federació Hàbitat d’Espanya reclama mesures per a garantir el subministrament energètic a costos competitius

D’altra banda, la Federació Hàbitat d’Espanya (FHdE), ha demanat hui a les administracions públiques ajudes per a garantir el subministrament elèctric i de gas a costos internacionals competitius i mesures que faciliten la transformació, modernització i creixement del sector. La FHdE ha fet balanç i ha presentat el seu full de ruta per a 2023 en el marc de Feria Hábitat Valencia. Al costat dels representants de la Federació i de les seues huit entitats membre, a la presentació han assistit el director general d’Indústria, Gal Gutiérrez, encarregat de clausurar l’acte; la secretària autonòmica d’Indústria, Empar Martínez i el catedràtic, José Pla Barber, autor de l’anuari.

El president de la Federació Hàbitat, José Ramón Revert, enfront del context actual internacional, ha demanat durant el seu discurs que les Administracions Públiques aprofundisquen en les mesures energètiques en el marc de les possibilitats establides per la comunitat europea per a garantir el subministrament de gas i electricitat a costos internacionals competitius, acompanyades amb mesures auxiliars de suport als sectors gas intensius més castigats. Per part seua, el director general d’Indústria, Gal Gutiérrez, ha felicitat la Federació per “la iniciativa d’haver agrupat a tot un sector de manera global perquè d’aquesta manera guanyen en coneixement i força en tots els seus moviments”. Un sector caracteritzat pel seu dinamisme i obertura a l’exterior com s’ha posat de manifest aquests dies durant la celebració de Fira Hàbitat, a València. La Federació Hàbitat d’Espanya en el seu conjunt ha reclamat facilitats en l’accés de la Indústria als Programes Transversals Ministerials i PERTES d’Economia Circular, Descarbonització i Cicle Integral de l’Aigua i, negociant amb Brussel·les, l’augment dels límits actuals en ajudes d’Estat. De cara als pròxims tres anys, la Federació demana que s’incentive la inversió en modernització de la Indústria mitjançant la lliure amortització d’equips, maquinària, tecnologies i instal·lacions, compensant en la mesura del possible ingressos fiscals amb préstecs europeus, com a mesura anticrisi, facilitant un major autofinançament.

Aprofitant la major exposició a Espanya del sector, la Federació ha presentat de manera oficial, el MED Hàbitat – Anuari 2021. Un document que posa de manifest el treball i els assoliments que el sector ha aconseguit en el passat exercici, així com les amenaces i els reptes als quals s’enfronta per a continuar creixent de manera competitiva. Enfront dels desafiaments del futur més immediat, José Pla Barber, autor de l’anuari, defineix 3 grans eixos estratègics: Reestructuració i resiliència de la cadena de valor, Digitalització i Indústria 4.0 i Sostenibilitat mediambiental i social. L’anuari, ha sigut desenvolupat amb la col·laboració de l’empresa Jori & Armengol.

Demà, última jornada de Fira a l’espera de Patricia Urquiola

Els certàmens han viscut hui una altra intensa jornada de treball repleta d’actes, presentacions i presència de personalitats, com la famosa dissenyadora internacional Mónica Armani, que ha presentat una nova línia de matalassos, o els televisius Miki Nadal i l’actor Pablo Puyol, que s’han atrevit a realitzar una demostració de cuina en viu. A nivell d’afluència de públic, Feria Valencia ha viscut de nou la que ja és la seua tercera jornada d’una assistència molt destacada de professionals tant nacionals com internacionals que fa, fins i tot, anticipar que es milloren les previsions d’ocupació de l’organització.

Demà divendres, els certàmens romandran oberts fins a les 18.00 hores, amb el que els professionals que no hagen assistit a Feria Valencia encara tindran oportunitat de visitar l’oferta de les més de mil marques presents i exposicions tan rellevants com el monogràfic del dissenyador valencià Vicent Martínez o la disruptiva mostra de disseny jove Saló nude. Demà divendres també està prevista la celebració de presentacions com la de l’Observatori de Tendències de l’Hàbitat i l’esperada presència en l’estand d’Andreu World de l’arxiconeguda dissenyadora asturiana establida a Milà Patricia Urquiola, un dels talents creatius del disseny internacional més rellevants de les últimes dècades.

GALERIA D’IMATGES HÀBITAT
GALERIA D’IMATGES HOME TÈXTILS PREMIUM BY TEXTILHOGAR
GALERIA D’IMATGES ESPAI CUINA SICI

Agenda divendres 23 de setembre

Fòrum WDC2022 | Distribuïdor Nivell 3

10.00 h. Presentació ‘Quadern de Tendències Hàbitat 22/23: sostenibilitat, salut i digitalització com drivers de canvi en l’hàbitat’
• Cristina Revert (Institut Tecnològic AIDIMME)
• Lutzía Ortiz (Unitat de Disseny de Producte en ITC)
• Malen Segarra, (Dissenyadora industrial i tèxtil. Representant d’OTH en AITEX)
11.00 h. Presentació Plataforma Digital ODS’
• Institut Tecnològic AIDIMME
12.00 h. Conferencia ‘Disseny basat en dades’
• Alberto Torres
• David González
13.00 h. Conferencia ‘Creixement digital en el sector. Del canal físic al digital‘
• Rubén Manceras (Product Hackers)
Plaza Cocina | N3P4
11.00 h. Presentació IV edició Antalia Decora. Nova edició del concurs de disseny de la marca dirigit a estudiants de disseny d’interiors per a premiar el talent.
• Organitza: Antalia Cuines
• Participa: Ximo Roca
13.00 h. Lliurament dels Premis ECSICI2022 de reconeixement empresarial.
Agenda expositors Feria Hábitat Valencia
15.00 h.- Estand ANDREU WORLD | N3P2 Estand B11 | Presentació col·lecció Ory by Patricia Urquiola, amb la presència de la pròpia dissenyadora Patricia Urquiola.

Agenda expositors Espai Cuina SICI
• 9.30 h.- Estand ANTALIA | N3P4 B46 | Healthy Breakfast
• 10.30 h.- Estand ANTALIA | N3P4 B46 | Cuinant amb el xef
• 13.30 h.- Estand ANTALIA | N3P4 B46 | Cuina amb l’equip
• 12.00 a 13.30 h- Estand COSENTINO | N3P4 D45 | Llançament de la 17a edició Cosentino Design Challenge i lliurament de premis de la 16a edició.
• 16.00 h.- Estand ANTALIA | N3P4 B46 | Resolució del sorteig de la Thermomix TM6
• 18.00 h.- Estand ANTALIA | N3P4 B46 | Acomiadada

Scroll to Top