L’artesania valenciana: innovació i tradició en Funermostra 2023

La fira internacional de referència del sector funerari renova la seua participació amb el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana, oferint tallers artesanals que aportaran noves solucions per al sector funerari en revisar objectes i fusionar innovació amb la tradició. Una resposta clau a la redefinició de com afrontem el comiat dels nostres sers estimats en la societat actual.

Del 18 al 20 d’octubre de 2023, Fira València es convertirà en l’epicentre del sector funerari amb la celebració de Funermostra, la fira de referència de productes i serveis funeraris a nivell internacional. En este esdeveniment tan significatiu, el Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana renova la seua col·laboració, consolidant la seua presència i oferint tallers artesanals que prometen revisar i reinventar objectes funeraris, aportant així innovadores solucions per al sector.
“La societat actual demanda una redefinició en la forma en què afrontem el duel i ens acomiadem dels nostres sers estimats. Els elements utilitzats en estos moments tan difícils han d’adaptar-se als desitjos expressats en vida o a les necessitats dels afins en estos moments sensibles”, assegura Beatriz Colom, directora del certamen, que afig que l’artesania, en combinar modernitat i tradició, compleix tots els requisits per a respondre a estes noves necessitats.
El Centre d’Artesania de la Comunitat Valenciana s’integra activament en Funermostra 2023 amb la intenció de brindar tallers artesanals que exploren la revisió d’objectes funeraris i plantegen noves perspectives i elements per a este àmbit. Estos tallers brindaran als visitants l’oportunitat de participar activament en la creació d’idees fresques i enfocaments que puguen marcar la pauta en el sector funerari.
En este context, Funermostra es presenta com l’espai ideal on convergeixen la modernitat i la tradició, oferint solucions integrals que respecten els valors i desitjos dels individus en estos moments tan significatius.
Ceràmica, vidre i art floral
Els dies 18 i 19 d’octubre de 2023, Fira València serà l’epicentre del talent artesanal. Funermostra enriquirà l’experiència dels visitants amb tallers artesanals que exploraran la revisió i la reinvenció d’objectes funeraris, presentant així innovadores solucions per al sector.
El dimecres 18, Juan Payá, mestre de les vidrieres donarà vida al vidre a través de les seues mans expertes. Les seues creacions van més enllà de simples finestres; són expressions artístiques que juguen amb la llum i el color. Per part seua, Eugenia Boscá, una destacada ceramista, tractarà la ceràmica des d’un punt de vista modern i avantguardista. Així mateix, la ceramista Myriam Jimenez portarà la ceràmica a un nivell superior amb el seu innovador enfocament i la seua habilitat per a experimentar amb formes i textures.
Eixe mateix dia, a la vesprada, Rafael Mora Esteve, portarà un trosset del seu taller a Funermostra. Les flors també tindran protagonisme en este espai gràcies a la participació de Manuel Joaquín Carrión, un hàbil artesà que transforma flors en obres d’art. La seua habilitat per a treballar amb la naturalesa i crear arranjaments florals únics és veritablement excepcional.
El dijous 19 l’espai artesà comptarà amb paper, fusta i ceràmica. Bufona Balaguer demostrarà que el paper pot ser un mitjà artístic sorprenent mentre que Arturo Mora, consumat coneixedor de la ceràmica, mostrarà com fer peces de ceràmica adaptades al sector. Xavier Soro és un mestre en la fusteria, que transformarà fusta en peces d’art. L’últim a participar serà l’artesà José Luis Camarena, pintor de ceràmica amb un estil distintiu i elegància.

Desplaça cap amunt