La cita de disseny emergent Saló nude compleix el seu vinté aniversari el setembre vinent en Fira Hàbitat València

El Saló nude ha llançat ja la seua convocatòria per a rebre propostes de participació, que seran valorades per un jurat format pels professionals Nacho Lavernia, Eli Gutiérrez, Antonio Serrano, Enric Pastor i Marisa Santamaría.

València, 5 maig 2022.- Torna el Saló nude. L’espai exclusiu per al disseny emergent i que reuneix en cada convocatòria de Fira Hàbitat València a dissenyadors novells, escoles de disseny, empresaris i mitjans de comunicació celebrarà una nova convocatòria del 20 al 23 de setembre en Fira València i en el marc de Fira Hàbitat València. Serà un any molt especial per a nude ja que celebrarà el seu vinté aniversari i per a això, al costat de la seua convocatòria en Hàbitat, també participarà en les celebracions previstes per la World Design Capital València 2022.

Saló nude 2022

Per a la convocatòria del pròxim mes de setembre, el Saló nude ha obert ja el termini per a la inscripció dels projectes que posteriorment seran seleccionats per a estar en la cita d’Hàbitat. Els interessats hauran d’inscriure’s abans del 17 de juny a través de la web www.nudegeneration.com. Una vegada inscrits, els projectes hauran de remetre’s per correu entre el 10 i 17 de juny amb data límit d’arribada a les oficines de Fira València el 23 de juny.

La participació està oberta a estudiants, joves dissenyadors – creadors internacionals, així com escoles de disseny, noves empreses editores i productores i galeries que presenten projectes compatibles amb l’esperit d’aquest Saló i les condicions d’aquest. Podran participar tots aquells objectes i equipaments inclosos dins del món de l’hàbitat: mobiliari, il·luminació, tèxtils per a la llar, cuines, banys, revestiments ceràmics.

Una vegada rebudes totes les candidatures, un jurat d’experts en l’àmbit del disseny serà l’encarregat d’avaluar les qualitat i innovació de les propostes enviades. El jurat estarà format, en aquesta ocasió, per:

• Antonio Serrano Bulnes, dissenyador industrial i director creatiu de l’editora d’objectes de disseny Mad Lab. Consultor de disseny d’empreses i institucions públiques i privades. Ha exercit la docència durant els últims 25 anys.

• Eli Gutiérrez, disenadora cosmopolita nascuda a València. Entre els seus clients figuren: Blacktone by JMM, Cartoixa de Sevilla, Chevalier Edition, Cimenterie de la Tour, Gancedo, Geelli, Madlab, Missana, NT Forest, Signorini Rubinetterie entre altres. Des de 2020 és professora en el Mater de Disseny de Producte en la Universitat Cardenal Herrera CEU a València.

• Enric Pastor, periodista especialitzat en disseny i interiorisme que ha desenvolupat la seua carrera en grups editorials com a Unitat Editorial i Condé Nast. Fins a 2021 ha sigut director d’AD España, marca global d’interiorisme i disseny amb edició print i digital, xarxes socials i esdeveniments. La seua labor actual se centra en la consultoria estratègica aplicada al disseny i a la comunicació d’empreses i professionals, amb un focus especial en les tendències que afecten la manera en què vivim els espais.

• Marisa Santamaría, investigadora, docent i divulgadora de tendències globals del disseny. Col·labora amb marques com: Rimadesio, Poltrona Frau, Simon Electric, Cosentino, Camper, Andreu World, Porcelanosa, BTicino, Siematic, entre altres. Directora estratègica de Xarxa de Disseny del Fòrum de Marques Canviades de nom Espanyoles (Leading Brands of Spain). Imparteix classes en IE University architecture&Design, IADE, Politècnic de Milà POLI.Design, Universitat Nebrija.

• Nacho Lavernia (Lavernia&Cienfuegos·Design). Ha format part de diferents equips professionals: Caps i Mans (1979-1984), La Nau (1984-1989) i Gimeno i Lavernia (1989-1994). En 1995 va fundar, amb Alberto Cienfuegos, l’estudi LAVERNIA&CIENFUEGOS I ASSOCIATS, que treballa per a empreses internacionals com Unilever, Delhaize, Zara, Puig, Philip Morris, Nivea, Oriflame, Natura, RNB, Nong Fu, Kose, Henkel, Kao Corporation, RNB. Ha sigut professor de disseny en el CEU S. Pablo i en la Universitat Politècnica de València. Va rebre el Premi Nacional de Disseny 2012.

Impulsor del disseny ‘made in Spain’ des del 2002

El Saló nude va nàixer l’any 2002 en el marc de per aquell llavors Fira Internacional del Moble de València (FIM) com un projecte amb continuïtat en el temps i pensat per a complir quatre objectius:

• Ser plataforma del disseny
• Ser eina de servei al sector hàbitat
• Crear fòrums de trobada entre els dissenyadors novells i la indústria
• Difondre els valors de la cultura del disseny de l’hàbitat

En els seus estands van debutar dissenyadors hui dia consagrats com Héctor Serrano, Alberto Martínez, Miguel Herranz, José Manuel Ferrero, Odosdesign, Culdesac, Stone Design, Javier Herrero, Luis Eslava, Isaac Piñeiro, EnBlanc, La Mamba – Omelette o l’holandesa Marre Moerel.

  • info
    https://www.nudegeneration.com/
    https://www.feriahabitatvalencia.com/
Desplaça cap amunt