Forinvest revela els guanyadors dels seus ‘Premis Forinvest 2024’

Grup Gimeno (Trajectòria Empresarial), Universal Pictures (Innovació) Jeanología (Sostenibilitat), Enrique Rico (trajectòria empresarial sector assegurador) i Alberto Granados, president de Microsoft, (premi Forinvest) són els premiats d’enguany.

Els guardons s’entregaran dimarts que ve 5 de març en el marc de la gala de La Nit de les Finances de Forinvest 2024.

València, 1 març 2024.- Ja es coneixen els Premis Forinvest 2024. El gran esdeveniment d’economia, finances, assegurances i tecnologia disruptiva ha revelat els guardonats dels seus premis anuals, que seran entregats en la gala de La Nit de les Finances del pròxim dimarts 5 de març, una multitudinària trobada de networking que reunix els protagonistes del sector econòmic, financer, empresarial i polític en Fira València i que suposa l’avantsala de les dos intenses jornades de conferències de Forinvest, el 6 i 7 de març.

Al fil dels grans eixos temàtics de l’edició d’enguany, Forinvest ha volgut reconéixer en els seus Premis variables com la innovació, la sostenibilitat i la capacitat de lideratge, aspectes tots ells recognoscibles en les empreses i personalitats guardonades.

D’esta manera, els Premis Forinvest 2024 són els següents:

Premie Trajectòria Empresarial: Grup Gimeno

Grupo Gimeno és un grup empresarial d’origen familiar, nascut amb el propòsit d’oferir servicis urbans a la ciutadania, el turisme i la indústria. Actualment, centra els seus esforços a donar resposta a alguns dels principals desafiaments de la transformació dels entorns urbans i el desenvolupament sostenible. Opera en sectors com la gestió de l’aigua, la gestió mig ambiental, l’energia i telecomunicació, els facility servicies, les infraestructures i logística, el turisme i oci, entre altres. Després de 150 anys d’història, compta actualment amb més de 40 empreses i té presència en tot el territori nacional, gràcies a un equip humà de més de 6500 persones.

Premi Innovacion: Universal Pictures

Fundada en 1912 i responsable algunes de les pel·lícules més taquilleres de tots els temps, és un dels ‘Top 5’ de Hollywood i on Steven Spielberg va forjar èxits com a Tauró (1975), E.T., l’extraterrestre (1982), i Parc Juràsic (1993). Actualment lidera els principals projectes de sostenibilitat i noves tecnologies en el món audiovisual, que al costat del seu partner estratègic Stage Fifty a Europa permetrà el desenvolupament i la construcció d’instal·lacions i estudis de primer nivell d’abast internacional. A Espanya, en este sentit, permetrà atraure grans produccions i crear centenars de llocs de treball dins del sector turístic i audiovisual.

Premie Sostenibilitat: Jeanología

Fundada en 1994 gràcies a la passió de José Vidal i el seu nebot Enrique Silla, naix amb la innovació i els valors humans com a pilars fonamentals. Després de molts anys d’experiència en consultoria i acabat de peça, apareix Jeanologia, fabricadora de tecnologia, oferint solucions tèxtils sostenibles i creant nous models operacionals. Actualment lidera la transformació de la indústria tèxtil mitjançant el desenvolupament de tecnologies disruptives com la tecnologia làser, ozó, e-Flow, SmartBox i H2Zero, les quals són capaços de millorar la productivitat, reduir el consum d’aigua i energia i eliminar residus i emissions nocives, garantint zero contaminacions.

Premie Trajectòria Empresarial Sector Assegurador: Enrique Rico

Nacido a Alcoi el 28 de maig de 1937, Sr. Enrique Rico Ferrer va entrar a formar part d’Unió Alcoiana Segurs el 14 d’abril de 1959 i va ser nomenat director general en 1972, conseller en 1975 i conseller delegat en 2002. Va ser en 2019, després de la seua jubilació, quan va ser nomenat vicepresident de l’entitat; càrrec que va ostentar fins a la seua jubilació definitiva del Consell d’Administració, al juny de 2022. Professor Mercantil des de 1955, Censor Jurat de Comptes i Auditor de Comptes, ha ocupat així mateix diversos càrrecs i responsabilitats, tant a nivell sectorial com a nivell empresarial. Va exercir com a vocal del Comité Directiu d’UNESPA, va presidir URVEA (Unió Valenciana d’Entitats Asseguradores) i ha sigut vocal de la Junta Consultiva d’Assegurances. Va formar part del Ple de la Corporació Municipal de l’Excm. Ajuntament d’Alcoi com a tinent d’alcalde d’Hisenda, en els anys 70. En 1976 va ser triat vocal del Ple de la Cambra de Comerç i Indústria d’Alcoi, institució de la qual va ser vicepresident entre 1978 i 1991 i que va presidir, durant els anys d’expansió de la institució, entre 1991 i 2018.

Premi Forinvest: Alberto Granados, president Microsoft España.

Alberto Granados és president de Microsoft Espanya des de juliol de 2021, liderant un equip de més de mil professionals enfocat a ajudar a les empreses i organismes públics espanyols en els seus projectes de transformació digital i innovació sostenible. Compta amb més de 30 anys d’experiència professional en la indústria tecnològica, desenvolupada en gran part en Microsoft, companyia a la qual es va unir en 1995. Abans d’ocupar la presidència de la subsidiària espanyola de la companyia, ocupe el càrrec de vicepresident de la divisió de Digital Transformation Partenariats de Microsoft Corporation, amb responsabilitat global sobre els projectes estratègics de digitalització de grans organitzacions multinacionals a Europa, Àsia i Llatinoamèrica. Dins de l’organització internacional de Microsoft ha ocupat altres responsabilitats directives, com les de vicepresident de Vendes, Màrqueting i Operacions d’Àsia-Pacífic i director de l’àrea de Grans Empreses en Microsoft Llatinoamèrica. En la seua etapa prèvia en Microsoft España va liderar diferents divisions, com a director de Servicis de Consultoria, director de Solucions Empresarials o director de Grans Empreses.

Granados va estudiar Informàtica en la Universitat Politècnica de Madrid i ha realitzat estudi de postgrau en IESE -Universitat de Navarra-, INSEAD, MIT Sloan School of Management, Saïd Business School (Universitat d’Oxford) i Harvard Business School. És president de Forética (organització referent en sostenibilitat i responsabilitat social empresarial a Espanya) i del Consell Empresarial Espanyol per al Desenvolupament Sostenible, i ha col·laborat com a assessor del Cambridge Institute for Sustainability Leadership.

El president de Microsft Espanya serà, a més, el ponent principal de la gala de La Nit de les Finances, el 5 de març, i participarà l’endemà de l’obertura dels respectius fòrums amb una xarrada entorn de com impulsar la competitivitat empresarial amb la intel·ligència artificial.

Accedix ací a tot el programa complet del Forinvest 2024.

Forinvest, davant la seua 17a edició

Forinvest és l’esdeveniment líder que fusiona economia, finances i tecnologia en un mateix espai. Amb una destacada trajectòria, este certamen s’ha consolidat com a punt de trobada clau per al desenvolupament financer i la innovació, convocant a experts, líders empresarials, inversors i professionals destacats que busquen accelerar la innovació, construir relacions duradores, identificar oportunitats i generar negocis. Forinvest suposa un punt de trobada empresarial en el qual s’oferixen perspectives de futur a les empreses perquè puguen prendre les decisions estratègiques més encertades.

Al llarg de les seues edicions, Forinvest s’ha consolidat com el fòrum de ‘networking’ i coneixement més rellevant en el qual traslladar a la societat la cultura financera i innovadora. En este sentit, ha reunit al llarg d’estos anys a més de 3.500 ponents i ha convocat a més de 85.000 visitants i prop de 2.000 expositors en alguna de les setze edicions celebrades fins a la data.

Forinvest compta com ‘Event Partners’ amb CaixaBank, Banc Santander, Banc Sabadell, Ibercaja, Mapfre, Gellify, F-Secure i la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF) mentres que Iryo és el transport oficial. La cita compta amb el suport de l’empresariat i diferents col·lectius professionals.

  • Info
    https://forinvest.feriavalencia.com/
Desplaça cap amunt