Forinvest 2024 arranca amb el repte de la Intel·ligència Artificial Generativa per a impulsar la productivitat empresarial

• El president de Microsoft España, Alberto Granados, dibuixa un futur marcat per la Intel·ligència Artificial Generativa en la ponència estrela de La Nit de les Finances, avantsala d’una sorprenent edició de Forinvest amb més de 200 ponents.

• Granados, a més, va ser un dels guardonats en els XVII Premis Forinvest, que van ser entregats hui també a Grup Gimeno, Universal Pictures, l’empresa Jenealogía i Enrique Granados.

• Més de mig miler de personalitats de l’àmbit polític, econòmic i empresarial s’han donat cita en una Nit de les Finances inaugurada per la consellera Ruth Merino i que ha sigut clausurada per l’alcaldessa de València, María José Catalá.

València, 5 març 2024.- La dessetena edició de Forinvest ha arrancat esta vesprada amb l’impuls dels reptes de la intel·ligència artificial i les infinites capacitats que aporta ja a l’economia mundial, tal com va posar en evidència Alberto Granados, president de Microsoft España. Granados ha sigut esta vesprada el ponent convidat en La Nit de les Finances, l’acte que servix d’avantsala a la celebració dels sis fòrums de Forinvest demà dimecres i dijous i que ha reunit esta nit en el Centre d’Esdeveniments de Fira València a mig miler de personalitats del món polític, financer i empresarial.

En la seua intervenció, el president de Microsoft -que recentment va anunciar al costat del seu CEO global i el president del Govern d’Espanya una inversió al nostre país pròxima als dos mil milions d’euros- va dialogar amb la periodista i presentadora de la gala Susana Lluna i va posar en evidència la importància de “un fenomen únic, semblança al naixement de la impremta i que va transformar l’economia a nivell mundial”. Granados va explicar que la clau és que “portem molts anys intentant parlar amb els ordinadors i ara són ells els qui ens parlen” en una oportunitat que suposen que les empreses “puguen replantejar-se els seus models de negoci”. En este sentit, el president de Microsoft España va aventurar que “en molt poc temps el 90% dels esborranys de documents que es generen estaran fets per Intel·ligència Artificial Generativa (IAG)”, i va citar que “el repte ara no és buscar solucions com tradicionalment havia fet la informàtica, sinó buscar un problema perquè la IAG”.

De fet, Alberto Granados no parla en genèric de la IAG sinó que parla de “copilots” que, per exemple, en l’àmbit de l’empresa pot incrementar de manera exponencial la “creativitat i la productivitat” en àmbits com el sector del màrqueting, vendes, contact center o jurídic, “en general de tot aquell escenari que manege grans volums d’informació”. El màxim responsable de Microsoft no va voler eludir els perills que suposa la IAG va animar a “perdre la por” i apostar per la ciberseguretat per a generar codis i entorns segurs.

Ruth Merino inaugura La Nit de les Finances

Prèviament a la ponència d’Alberto Granados, la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública i que enguany s’estrena al capdavant del Comité Organitzador de Forinvest, Ruth Merino, va ser l’encarregada d’inaugurar els actes de La Nit de Les Finances. En la seua intervenció, Merino ha defés “la inspiració que desprén Forinvest, que és un poderós motor per a impulsar el creixement i la productivitat del teixit empresarial i financer”.

En este sentit, Ruth Merino ha apel·lat a actuar “establint polítiques fiscals que donen suport i confiança; una política fiscal que no ofegue ni espante, sinó que abrace les inversions; una burocràcia fàcil i àgil, amb rampa per a prendre impuls, així com una política que desplegue accions per a retindre el talent, millorant la connexió entre universitats i empreses, formant un capital humà capaç de prendre les millors decisions i que siga un generador de valor”.

XVIII Premis Forinvest

La Gala de la Nit de les Finances també va acollir el lliurament dels XVII Premis Forinvest, que han reconegut la trajectòria empresarial, la sostenibilitat i la innovació en l’àmbit empresarial. En este sentit, el mateix Alberto Granados va arreplegar de mans de la consellera d’Hisenda, Ruth Merino, el Premi Forinvest atorgat a Microsoft España.

A continuació, Enrique Gimeno, acompanyat per la consellera delegada del grup, Miriam Gimeno, va arreplegar el premi a la Trajectòria Empresarial atorgat al grup d’origen castellonenc Grup Gimeno i que va ser entregat pel secretari autonòmic d’Indústria, Felipe Carrasco.

El president de la Diputació de València, Vicente Mompó, va ser l’encarregat d’entregar el premi Sostenibilitat a l’empresa Jeanología. Teresa Silla, de l’equip directiu d’esta firma va ser l’encarregada de rebre el premi.

D’altra banda, el premi a la Trajectòria del Sector Assegurador va recaure a títol pòstum en la figura d’Enrique Rico, un referent en el món de l’assegurança. Un emocionat Enrique Rico -fill- va rebre el guardó de mans del vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera.

Ja, finalment, el premi Forinvest a la Innovació ha sigut per a la productora nord-americana Universal Pictures. El director d’operacions de Stage Fifty – Universal per al sud d’Europa, Domingo Egea, va arreplegar el guardó de mans de l’alcaldessa de València, María José Catalá.

Clausura a càrrec de Maria José Catalá

Precisament la primera autoritat del consistori valencià va ser l’encarregada de clausurar oficialment La Nit de les Finances. En la seua al·locució, María José Catalá, va recordar que “València torna a ser una ciutat orgullosa dels seus empresaris i aliada dels empresaris” i va apostar per “l’estabilitat i seguretat jurídica perquè la inversió, el talent i la innovació troben a València i en la Comunitat el millor lloc per a desenvolupar-se”.

L’alcaldessa de València va apostar perquè tots els sectors productius i administració estiguen “alineats a nivell fiscal i alineats per a fer més àgil la relació entre l’administració i sector privat”.

Comencen els fòrums: del finançament autonòmic al ‘streaming’

Finalitzada amb èxit la gala de La Nit de les Finances, demà dimecres dona inici oficialment i de manera simultània els sis fòrums que componen el programa de Forinvest, amb ponències i taules de treball tan destacades com la prevista en el Fòrum Forinvest i que reclamarà obertament un model de finançament autonòmic “just i equitatiu” i que “faça costat al sistema productiu”. Esta taula reunirà la consellera d’Hisenda, Ruth Merino, al costat del president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro, i Francisco Pérez de l’IVIE.

Una altra conferència destacada serà l’esperada intervenció a les 11.00 hores en l’Innovation & Tech Fòrum de l’antic vicepresident executiu de Warner Bros. Roy Button; mentres que en el nou fòrum INCOM d’Innovació Audiovisual es debatrà, entre altres qüestions, del futur de les televisions públiques de la mà de les autonòmiques valenciana, andalusa, madrilenya, i castellanomanxega.

Al migdia està previst el diàleg amb el Premi Ortega y Gasset de Periodisme, Diego Miralles, en el tradicional esmorzar ‘Networking Lunch’, mentres que a la vesprada, entorn de les 16.30 l’ex olímpic Fernando Romay parlarà amb Mapfre sobre la denominada ‘generació sènior’.

Forinvest, davant la seua 17a edició

Forinvest és l’esdeveniment líder que fusiona economia, finances i tecnologia en un mateix espai. Amb una destacada trajectòria, este certamen s’ha consolidat com a punt de trobada clau per al desenvolupament financer i la innovació, convocant a experts, líders empresarials, inversors i professionals destacats que busquen accelerar la innovació, construir relacions duradores, identificar oportunitats i generar negocis. Forinvest suposa un punt de trobada empresarial en el qual s’oferixen perspectives de futur a les empreses perquè puguen prendre les decisions estratègiques més encertades.

Al llarg de les seues edicions, Forinvest s’ha consolidat com el fòrum de ‘networking’ i coneixement més rellevant en el qual traslladar a la societat la cultura financera i innovadora. En este sentit, ha reunit al llarg d’estos anys a més de 3.500 ponents i ha convocat a més de 85.000 visitants i prop de 2.000 expositors en alguna de les setze edicions celebrades fins a la data.

Forinvest compte com ‘Event Partners’ amb CaixaBank, Banc Santander, Banc Sabadell, Ibercaja, Mapfre, Gellify, F-Secure i la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF) mentres que Iryo és el transport oficial. La cita compta amb el suport de l’empresariat i diferents col·lectius professionals.

  • Info
Desplaça cap amunt