Els últims avanços i solucions químiques per a la gestió de residus i aigües es mostren la setmana vinent en Feria Valencia

• Els certàmens Ecofira, Efiaqua i el nou saló Eco Chemical Solutions by Quimacova reuniran de dimarts 4 a dijous 6 d’octubre l’oferta de 158 signatures i marques sobre més de 10.000 metres quadrats de superfície expositiva.

• Additius químics que eliminen el CO₂ de l’atmosfera, detergents no corrosius o alertes digitals que detecten el Covid 19 o la pigota del mico en aigües residuals, entre les novetats dels salons.

• Al costat de les fires s’ha programat una completa agenda amb més d’un centenar de conferències, taules redones i jornades tècniques i una forta presència institucional.

València, 28 setembre 2022.- Feria Valencia acollirà la setmana vinent, des del 4 al 6 d’octubre, la celebració de manera conjunta d’una nova edició d’Ecofira, la veterana Fira Internacionals de les Solucions Mediambientals i Transició Ecològica que enguany compleix 19 edicions, al costat d’Efiaqua, la Fira de la Digitalització i Descarbonització de l’Aigua que arriba a la seua sisena edició. Com a novetat, a aquesta dupla s’uneix enguany el nou saló Eco Chemicals Solutions by Quimacova (EChS), la nova fira del sector químic que mostrarà els últims avanços d’aquest sector en sostenibilitat i economia circular.

Les tres fires (Ecofira, Efiaqua i EChS) mostraran una oferta de 96 expositors directes i 158 signatures i marques expositores sobre una superfície prevista de més de 10.000 m², els corresponents al pavelló N2P1 de Feria Valencia.

A la celebració conjunta d’aquests tres certàmens mediambientals se’ls unirà també la convocatòria d’Iberflora, la fira Internacional de Planta, Flor, Paisatgisme, Tecnologia i Bricojardín, i Eurobrico, el saló internacional de Bricolatge, que se celebraran en el Nivell 3 de Feria Valencia per a conformar una oferta global entre les cinc fires de més de 650 signatures i marques del sector ‘verd’ i del bricolatge.

Avanços en solucions mediambientals

Les empreses expositores mostraran les seues últimes propostes en solucions en matèria mediambiental, en àmbits tant en la gestió de residus urbans i industrials com en la gestió eficient i digital de l’aigua o les propostes sostenibles del sector químic.

Precisament, del nou saló Eco Chemical Solutions by Quimacova arriben solucions tan innovadores com nous additius químics que eliminen el CO₂ de l’atmosfera o envasos anomenats ‘intel·ligents’ revaloritzats i reutilitzats. A més, també destacaran proposades com a càpsules de detergents d’origen vegà amb zero residus i no corrosius o una nova generació de productes químics per a tractament d’aigües i que són biodegradables, sense metalls i amb micoorganismos naturals per al control de les olors.

Per part seua, des d’Ecofira es mostraran avanços com la posada en marxa de plantes completes de recollides de residus 100% digitalitzades, nous sistemes de detecció de plàstics foscos en plantes de reciclatge, els últims avanços en reciclatge tèxtil o nous sistemes magnètics de subjecció de contenidors, entre altres.

Mentrestant, en Efiaqua la digitalització en la gestió i el tractament de l’aigua serà la gran protagonista de les novetats. Com, per exemple, els nous sistemes d’alertes digitals que permeten detectar virus com el del Covid19, la pòlio o la pigota del mico en aigües residuals o eines digitals capaces de mesurar, valorar i aconsellar la millor estratègia perquè les empreses reduïsquen les seues emissions i avancen en el seu procés de descarbonització.

Més d’un centenar de jornades, conferències i taules redones

El visitant professional que acudisca la setmana que ve a Feria Valencia tindrà a la seua disposició no sols l’àmplia oferta comercial i expositiva de les signatures presents en els tres salons sinó una contundent programació de conferències, jornades tècniques i taules redones d’assistència gratuïta i que abordaran els aspectes més rellevants del moment a través dels diversos escenaris i auditoris habilitats.

Així, a la Sala de Conferències d’Ecofira es desenvoluparan una jornada matinal organitzada per REDIT al voltant l’economia circular i el seu model essencial per a una indústria sostenible. A més, se celebraran les Jornades Oficials Ecofira pròpiament dites en les quals està prevista una alta presència institucional com la consellera d’Agricultura Mireia Mollà o directors generals del ram de diverses CCAA i que abordarà el nou marc regulador de la Llei de Residus, l’experiència del sistema de recollida porta a porta o els nous sistemes integrats de gestió de residus.

Jornades i ‘Hackaton’

Per part seua, Efiaqua ha programat unes completíssimes Jornades Tècniques en les quals s’abordaran diferents aspectes d’actualitat per al sector com l’impacte dels PERTE’s en l’aigua, els processos de descarbonització i sostenibilitat en el sector o la digitalització en la gestió de l’aigua. Aquestes Jornades, que es desenvoluparan en l’escenari Efiaqua del pavelló, estan patrocinades per Telefónica Tech i comptaran amb una àmplia participació institucional, com la pròpia consellera Mireia Mollà, el director general de l’Aigua, Teodoro Estrela o la directora general del Desenvolupament Rural, Isabel Bombal.

A més, també participaran en les Jornades els presidents de les tres diputacions de la Comunitat Valenciana (Alacant, Castelló i València), el president de la FVMP, Rubén Alfaro o representants dels consistoris de les tres capitals valencianes. L’agenda d’Efiaqua es completa amb la II Jornada organitzada per Tecnoaqua i AEAS entorn dels microplàstics i que se celebrarà el 4 d’octubre en la Sala d’actes de Fira València.

També, en l’àmbit d’Efiaqua s’ha convocat un ‘Hackaton’ entre els estudiants per a fomentar la innovació i digitalització en el sector. Els tres equips guanyadors accediran a una beca de pràctiques retribuïdes en Facsa, Global Omnium, Dam, Acciona Aigua i SAV.

Finalment, el nou saló EChS també ha programat una intensa agenda de conferències que, en aquest cas, es complementa amb un programa de demostracions empresarials a càrrec d’empreses expositores. Així, de la mà dels millors especialistes del moment s’abordaran aspectes com l’ecodisseny, la descarbonització, la responsabilitat ampliada del productor, la legislació mediambiental o l’estratègia de productes químics per a la sostenibilitat a través de casos d’èxit de sostenibilitat i taules redones reptes innovadors en el sector químic. Les jornades també comptaran amb la presència del conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent.

Entrades en línia gratuïtes per a professionals

Les entrades per a accedir als tres salons estan ja disponibles de manera en línia a través la pàgina web oficial. El registre és gratuït per a professionals mentre que en taquilla tindran un cost de 20 euros. L’horari de la fira serà de 9.00 a 19.00 hores el dimarts i dimecres i el dijous fins a les 18.00 hores.

Desplaça cap amunt