Els reptes tecnològics en la prevenció, la salut mental, l’ergonomia o el paper de les mútues seran protagonistes en Laboralia 2023

Avanç dels continguts de les jornades tècniques que se celebraran en el marc de Laboralia, els pròxims 15 i 16 de febrer en Fira València.

Les Jornades estaran organitzades per INVASSAT, l’Associació de Mútues AMAT i l’Institut de Biomecànica de València.

València, 19 gener 2023.- Laboralia, el certamen de la Prevenció, Benestar i Seguretat Laboral que celebrarà en Fira València els pròxims 15 i 16 de febrer la seua desena edició, ha avançat alguns dels continguts que centraran bona part de les Jornades Tècniques i xarrades que se celebraran en el marc de la fira.

Aquestes trobades abordaran aspectes clau en el desenvolupament de la prevenció com són les noves aplicacions tecnològiques i la seua evolució futura, la salut mental, els últims avanços en solucions ergonòmiques o quin serà el paper d’organismes com les mútues en la seua relació amb l’INSST.

Les jornades estaran organitzades i impulsades per institucions amb un paper molt actiu en el desenvolupament de Laboralia. És el cas de l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball), que té previst celebrar dues jornades tècniques matinals durant els dos dies de Laboralia.

Jornades INVASSAT

Així, en la jornada del 15 de febrer, que se celebrarà a l’Auditori Iberdrola de la fira, s’abordarà l’evolució tecnològica i la prevenció de riscos laborals, amb la intervenció prevista de la directora d’Innovació de l’IBV, Mercedes Sanchis; el director de RH de Grup Pikolinos, Gúmer Pérez, el professor universitari Adrián Todolí i Raquel Aliaga, de FEMEVAL.

L’endemà i en el mateix escenari se celebrarà la jornada ‘Reptes en Prevenció de Riscos Laborals’, amb la participació prevista del president de MESSES Global, Manuel Bestratén, la doctora en Dret Ruth Vallejo i José Ignacio Lijarcio, de l’INTRAS.

Jornades AMAT i IBV

Per part seua, l’Associació de Mútues d’Accidents de Treball (AMAT) també organitzarà dues sessions tècniques. En aquest cas se celebraran al llarg del 16 de febrer, la primera de les quals a partir de les 12.30 hores i a l’Auditori Iberdrola per a abordar la salut mental mentre que a partir de les 16.00 hores i a la Sala Castelló de Laboralia se celebrarà la jornada en la qual s’analitzarà el paper de les mútues col·laboradores amb la Seguretat Social en el marc de la nova estratègia espanyola SST 2023-2027.

En aquesta segona jornada està prevista que s’analitzen variables com les activitats preventives a desenvolupar per les MCSS en aquesta estratègia, la seua relació amb el PGAP o la figura dels sindicats i l’empresa en aquesta nova relació.

Mentrestant, l’Institut de Biomecànica de València (IBV) no falla en la seua vinculació anual amb Laboralia i tornarà a organitzar una jornada, prevista en la vesprada del 15 de febrer a l’auditori que s’habilitarà dins de la zona expositiva de Laboralia. En aquesta jornada s’analitzaran les diferents accions de sensibilització i formació en la identificació i reducció dels riscos ergonòmics en el treball.

Així, per exemple, està previst abordar les noves tecnologies aplicades a la sensibilització i formació en la identificació de riscos ergonòmics; la integració de l’enfocament de gènere en l’adequació ergonòmica de llocs de treball; el manual d’identificació, quantificació i bones pràctiques per a la reducció de riscos ergonòmics en el treball o les accions implementades per les empreses per a la disminució de riscos ergonòmics i el seu impacte sobre l’absentisme.

Totes aquestes jornades, així com el seu desenvolupament posterior estan ja disponibles en la pàgina web oficial de Laboralia: https://www.laboralia.es/agenda/. La cita tornarà al calendari firal els pròxims 15 i 16 de febrer en Fira València en el seu format habitual i 100% presencial, després de les restriccions dels dos últims anys. La fira, en aquest sentit, reunirà una àmplia oferta dels últims avanços i innovacions tant en EPI’S (equips de protecció indivual) com de sistemes de prevenció i seguretat laboral.

El Comité Organitzador de Laboralia està presidit per la directora general de Treball i Benestar Laboral de la Generalitat Valenciana, Elvira Ródenas i compte entre els seus organismes col·laboradors i impulsors amb l’INVASSAT així com una àmplia representació del món empresarial, associatiu, sindical i institucional així com empreses molt significatives en l’àmbit de la prevenció.

+info
https://www.laboralia.es/

Desplaça cap amunt