El pimentó més picant del món, persianes fotovoltáicas i un gos robot, aquestes han sigut algunes de les novetats de les fires del ‘sector verd’ i del bricolatge

Sostenibilitat, innovació, eficiència energètica i molt verd. Iberflora, Eurobrico, Ecofira, Efiaqua i Eco Chemical Solutions presenten aquests dies una àmplia gamma de novetats que busquen, entre altres coses, ser més sostenibles i plantar-li cara al canvi climàtic.
Feria Valencia tancarà les portes d’aquests cinc certàmens demà dijous 6 d’octubre a les 18 hores.
València, 5 octubre 2022.- Llavors que atrauen papallones, ocells i abelles, un gos robot capaç de rastrejar grans col·lectors d’aigües residuals, unes persianes fotovoltáicas que estalvien l’energia equivalent a la càrrega de cinc telèfons mòbils o un refinat parany que atrapa massivament els mosquits del jardí. Aquestes han sigut algunes de les novetats i innovacions que s’han presentat aquests dies en les cinc fires del ‘sector verd’ i el bricolatge, que van obrir les seues portes dimarts passat 4 d’octubre i que se celebraran fins demà 6 d’octubre a les 18 hores.
El medi ambient, la sostenibilitat i l’eficiència energètica han sigut els eixos en els quals s’han mogut les innovacions de les empreses participants en Iberflora, Eurobrico, Ecofira, Efiaqua i Eco Chemical Solutions. Però no han sigut les úniques línies d’actuació. També s’han pogut veure productes com el pimentó més picant del món segons l’escala Scoville o 12 varietats noves de tomaques, entre les quals destaca la tomaca blava, totes dues de Rocalba. Per part seua, l’empresa SBM ha llançat un parany antimosquits d’última generació sense insecticides i amb una tecnologia que combina tres factors d’atracció: estímuls visuals, físics i un atraient exclusiu.
En Iberflora també s’ha pogut veure l’Illa de Suro Natural unes estructures que formen sistemes d’aiguamolls artificials i que són una eina molt útil en la lluita contra el canvi climàtic ja que generen biodiversitat, restauren els paísajes i, a més treballen amb suro ecològic de surera amb un sistema d’economia circular. També li planta cara a l’emergència climàtica la gespa artificial de Corvigrass amb Pureti Techgrass gràcies a un mètode d’aplicació avantguardista que aconsegueix convertir en óxigeno el diòxid de carboni. És a dir, que un camp de futbol amb aquesta gespa equivaldria a una hectàrea d’arbres adults.
Hotels per a insectes i ferreteria del futur
Al món de la ferreteria i el bricolatge també ha arribat l’interés per la sostenibilitat. Entre les novetats en aquesta línia podrem trobar productes com l’Hotel per a insectes EASY-BUG, que ajuden a la pol·linització i protegeixen flors i plantes, o la Malla Trellinet Bio que manté la planta vertical per a afavorir el seu creixement feia a dalt, 100% biocompostable ja que està fabricada amb materials orgànics. En aquesta mateixa línia, però amb l’objectiu posat en l’estalvi d’energia, trobem la llanterna LED solar recarregable o la bomba de calor aerotérmica INVERTER per a climatització amb refrigerant ecològic.
També destaquen per la seua fabricació amb productes reciclats el panell FN Acústic, una lleugera placa composta en la seua majoria de botelles reciclades que absorbeix les ones sonores i redueix la reverberació dels sorolls o les persianes fotovoltaiques Solargaps que s’instal·len en l’exterior de l’edifici i serveixen com un escut tèrmic que ajuda a mantindre una temperatura ambiental confortable. També s’han presentat uns localitzadors de la marca Kuik, que garanteixen el lliurament de paqueteria sense que siga necessari que el destinatari es trobe en el seu habitatge en el moment del lliurament.
D’altra banda, un espai destacat dins de l’exposició comercial i d’obligada visita per al visitant d’Eurobrico és la posada en escena de la Ferreteria del futur 4.0. En ella poden conéixer de primera mà la tecnologia més avançada per a organitzar un establiment i que funcione amb èxit. Una de les presentacions que més èxit ha tingut ha sigut la de Neopro, en la qual s’ha parlat d’alternatives de futur per al sector de ferreteria i que ha penjat el cartell de complet.
Èxit en la convocatòria del ‘Hackaton’ per a innovar en la gestió hídrica
Per part seua, les fires del medi ambient estan mostrant aquests dies el seu vessant més innovador i disruptiva. En aquest sentit, més de mig centenar d’estudiants universitaris i de formació professional estan participant en el primer ‘Hackaton’ organitzat per Efiaqua, a la recerca d’idees innovadores i solucions per a millorar la gestió eficient de l’aigua de manera que es fomente la sostenibilitat apostant per la digitalització, la descarbonització del servei i neutralitat de carboni. Demà es donarà a conéixer el grup guanyador, que rebrà una beca de formació i renumerada en les empreses patrocinadores del ‘Hackaton’, les signatures expositores Facsa, Global Omnium, Dam, Acciona Aigua i SAV, empreses expositores d’Efiaqua.
Per part seua, el món municipal ha protagonitzat hui les jornades d’Ecofira i Efiaqua, en les quals s’han debatut les experiències de sistemes de recollida ‘porta a porta’ o els diferents models de digitalització en els municipis de la Comunitat Valenciana de la mà de consistoris d’Alacant, Castelló, València, Catarroja, Meliana, Alzira, Pedreguer o Orxeta. Mentrestant, en Eco Chemicals Solutions by Quimacova, Fira València i la patronal Quimacova han signat hui el conveni de col·laboració entre totes dues entitats amb la presència del director general de la institució firal Enrique Soto i el president de l’organització empresarial del sector químic, Miguel Bordeus.

Desplaça cap amunt