Alacant acull amb èxit la primera Jornada de Forinvest 2023

Un centenar de professionals assisteixen a la primera trobada de Forinvest a Alacant en el qual s’han abordat les perspectives econòmiques globals i les oportunitats d’inversió a la regió, de la mà d’entitats com Ibercaja, Santander i Mapfre i els exemples innovadors de Districte Digital Comunitat Valenciana, Nunsys o Accenture.

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, al costat del president de la CEV, Salvador Navarro, han apuntat a la baixada de tipus, la inflació i l’estabilitat reguladora com a claus per a la recuperació econòmica en un context com l’actual.

València, 2 de març 2023.- Forinvest 2023 ha arrancat oficialment hui però no en la seua seu habitual de Fira València sinó en l’històric edifici de Casa Mediterrani d’Alacant, que ha acollit hui la seua primera jornada de Forinvest en el que és l’extensió del certamen a les tres capitals de la Comunitat Valenciana i que tindrà continuïtat els pròxims 8 i 9 de març en Fira València i el 24 de març a Castelló.

La jornada de hui s’ha celebrat amb un rotund èxit amb més d’un centenar d’assistents, tots ells professionals del sector econòmic-empresarial, en una intensa jornada en la qual s’ha analitzat el context econòmic actual, les perspectives per a aquest 2023 i en el qual s’ha posat en valor Alacant com a ecosistema tecnològic innovador on invertir.

El director general de Casa Mediterrani, Andrés Perelló, ha donat oficialment la benvinguda als assistents per a donar pas al fet que el conseller d’Hisenda i Model Econòmic i president de Forinvest, Arcadi España, inaugurara oficialment la Jornada. Espanya va posar en valor acciones com la celebració de la Jornada Forinvest a Alacant com un exemple de “situar a Alacant en el lloc que li correspon”.

Tipus i inflació, el cavall de batalla

En la primera de les Taules Redones previstes es van abordar algunes de les perspectives econòmiques més immediates de la mà d’experts com la directora del Servei d’Estudis de Banc Santander, Concepción Sanz; el cap d’Anàlisi Econòmica i Financera d’Ibercaja, Santiago Martínez; i el director de Mapfre Gestió Patrimonial, Juan Pérez. Tots ells van coincidir a assenyalar la inflació i la pujada de tipus com dos de les grans variables del context econòmic actual i la posterior evolució a mitjà termini.

En aquest sentit, van coincidir a dibuixar un panorama “millor de l’esperat” a tenor del que s’esperava en el segon semestre del passat any amb l’eixida de la pandèmia i la guerra d’Ucraïna. Per a aquests experts, el repte és “l’adaptació a un escenari de tipus d’interés alts” encara que albiren una progressiva desescalada en els valors de la inflació. “Fins i tot enguany podem parlar de desinflación en energia i que pròximament es veurà reflectit també en els aliments, per un efecte base de baixada”, van explicar. A més, van apuntar que uns tipus d’interés al 3% “pot entrar dins del normal” perquè en aqueixos nivells “no danya la inversió de les empreses”.

Alacant, ecosistema innovador

A continuació, Alacant va ser protagonista de la Taula Redona en la qual es van analitzar les oportunitats d’inversió que s’obrin en el potent ecosistema digital alacantí, de la mà de Mila Shycheva, responsable de Diversificació de Districte Digital Comunitat Valenciana, al costat de Nieves Lozano, Technology Life Sciences Lead d’Accenture Ibèria, així com l’especialista en Cloud de la signatura tecnològica Nunsys, Sonia Calvo.

Moderat per Rufino Selva, director Adjunt SPTD-Districte Digital, les participants van destacar el potencial d’Alacant “per les seues infraestructures que ens connecten amb tota Europa, per les diferents iniciatives públic-privada que faciliten l’arribada d’empreses i la capacitat per a retindre el talent”, entre altres factors.

Els empresaris reclamen estabilitat reguladora

Per a finalitzar la Jornada, els presidents de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE) i de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Antonio Garamendi i Salvador Navarro, respectivament, han dialogat amb la periodista María Pomares sobre els principals reptes als quals s’enfronten les empreses en l’actual context socioeconòmic, sobre com es pot impulsar un desenvolupament econòmic sostenible en un context macroeconòmic i geopolític cada vegada més complex, o de quina manera el diàleg social pot ajudar el creixement i a generar ocupació.

Els representants empresarials van posar el focus en la necessitat que l’Estat (govern central, autonòmics i les diferents administracions locals) enfortisquen la seguretat jurídica i l’estabilitat reguladora per a millora de l’economia i empresarial. En aquest sentit, van criticar que Espanya “continue sent dels països amb major càrrega impositiva” a les empreses i que “encara no s’ha arribat als nivells previs de la pandèmia”. Per a això, van alertar de l’escenari d’inflació i tipus alts, “que suposen un problema per a les empreses” i els efectes que pot tindre sobre la demanda.

Tant Garamendi com Navarro van posar també en valor la labor de les organitzacions empresarials en el diàleg social, com els “240 convenis pactats en la Comunitat Valenciana o els nou milions de treballadors que actualment disposen de conveni en vigor en el conjunt de l’estat” i van discrepar de la forma en la qual es va aplicar el salari mínim, “sense comptar amb els empresaris”. Tots dos van mostrar la seua preocupació en la “falta d’agilitat” en l’aplicació dels PERTES i la manca d’infraestructures, amb les conseqüències de la falta de competitivitat que implica. Garamendi va reclamar, en aquest sentit, fórmules per a millorar l’economia del país basada en “la lleialtat institucional, l’estabilitat i seguretat jurídica i la moderació”.

La jornada ha sigut clausurada pel director general de Districte Digital Antonio Rodes, que ha volgut posar en valor que el “impuls modernitzador, d’innovació i de digitalització del sud de la Comunitat Valenciana per part de la Generalitat està funcionant”.

Què és Forinvest

Al llarg de les seues 15 edicions, Forinvest s’ha consolidat com el fòrum de networking i coneixement més rellevant en el qual traslladar a la societat la cultura financera, a través de les grans empreses i entitats financeres i asseguradores d’Espanya així com els CEOs de moltes startups que van aconseguir llançar el seu negoci en Forinvest i convertir-se en grans empreses. En aquest sentit, Forinvest ha reunit al llarg d’aquests 15 anys a més de 3.000 ponents i convocar a més de 80.000 visitants i prop de 2.000 expositors amb presència en alguna de les edicions celebrades de Forinvest.

La jornada de Forinvest Alacant compta com event partners amb CaixaBank, Santander, Sabadell, Ibercaja, la Generalitat Valenciana a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Casa Mediterrani i Districte Digital. Mapfre és l’asseguradora oficial, Iryo transport oficial i compta amb la col·laboració de nombroses empreses, associacions i col·lectius professionals.

  • info
    https://forinvest.feriavalencia.com/
Desplaça cap amunt