Agranes gurmet amb estrela, formatges i un rostidor, una proposta experiencial única per a Mediterrània Gastrònoma 2022

Caneló de mel de flor del taronger, pimentó rostit al forn de llenya, bacoreta marinada i praliné d’all rostit, gyozas de parpatana de tonyina roja, brases i la millor carn… Les propostes de les barres gurmet de Mediterrània Gastrònoma 2022 estaran acompanyades de la millor varietat de formatges i un rostidor en viu i en directe. La fira de referència, líder del sector, se celebrarà del 13 al 15 de novembre en Feria Valencia.
València, 8 de novembre de 2022.- Tres estreles Michelín i quatre sols Repsol. Les Barres Gurmet de Mediterrània Gastrònoma venen trepitjant molt forta en 2022. Caneló de mel de flor del taronger, pimentó rostit, bacoreta marinada i praliné d’all rostit, gyozas de tonyina roja, blanquet de magret d’ànec amb bolets de temporada i foie. Les propostes són moltes i totes d’alta cuina.
Les xefs de Talaia (1* 1 ⃝), Llenç (1* 1 ⃝) i Casa Pepa (1* 2 ⃝) estaran al capdavant de tres de les barres, que oferiran una oferta gastro única que al comensal no podrà oblidar. La quarta enguany serà especial. No estarà a càrrec d’un xef concret, sinó que la portarà l’associació Dones en Gastronomia, un moviment d’esperit col·laboratiu que pretén impulsar la visibilitat de la dona en aquest sector. Cada dia seran diverses les xefs que presentaran els seus plats en aquesta barra.
D’aquesta manera, la zona experiencial de Mediterrània Gastrònoma es mourà per les tres províncies de la Comunitat de la mà de grans dones cuineres i empresàries. Castelló (Talaia), València (Llenç) i Alacant (Casa Pepa) estaran representades, difonent l’excel·lència d’o la nostra gastronomia, dels seus professionals i els nostres productes. Un elenc femení al 100% que no deixarà a ningú indiferent.
Un rostidor en viu i en directe
En 2022 Mediterrània Gastrònoma fa un pas al capdavant i suma a la seua zona experiencial un rostidor efímer amb un menú parrillero de carn, que també inclourà embotits artesans i verdura i que estarà a càrrec de Sergio Giraldo de Cimbell. Desenes de graelles i olor a fumat, a carn i a brases conquistaran la pròxima edició de Mediterrània Gastrònoma, la fira gastronòmica del Mediterrani, que se celebra en Feria Valencia del 13 al 15 de novembre.
Aquesta iniciativa, al costat de la jornada de graella amb els millors rostidors d’Espanya, serà una manera de posar en valor aquest mètode de cuina que cada dia guanya nous adeptes, entre els quals es troben reconeguts professionals de l’alta cuina. Serà el lloc en el qual catar la millor carn, els millors talls i la millor cocció.
Tota aquesta oferta estarà acompanyada d’una zona de formatges a càrrec de la Pleta, amb desenes de varietats de tots els territoris d’Espanya. Una proposta a la qual els quesoadictos no podran resistir-se.
El certamen que compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través de la seua marca Aliments d’Espanya, de les diputacions d’Alacant i València i de Visit València. Mediterrània Gastrònoma està organitzada per Feria Valencia, amb el suport de les principals associacions sectorials i l’ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.

Scroll to Top