El Saló nude de talents emergents en disseny llança la convocatòria de 2024

Este espai exclusiu entorn del disseny nacional i internacional i amb més de 20 anys de trajectòria se celebrarà en el marc de la pròxima edició de Fira Hàbitat València, del 30 de setembre al 3 d’octubre.

El Saló s’obri a dissenyadors internacionals emergents, estudiants i escoles de disseny, que poden ja inscriure’s fins al 17 de juny i participar en el procés de selecció a càrrec d’un jurat professional.

València, 26 març 2023.- El Saló nude 2024 ja està en marxa. Fira Hàbitat València ha convocat una nova edició, la vintena, del Saló nude, el marc expositiu de trobada entre els joves dissenyadors internacionals, el sector professional de l’hàbitat (productors i distribuïdors) i la societat en general. Una cita que enguany complix la seua vintena edició -encara que va arrancar en 2002- i que s’ha convertit per mèrits propis no sols en la principal convocatòria del seu sector al nostre país sinó un referent en el disseny europeu i iberoamericà.

Nude, en este sentit, planteja un escenari on descobrir tendències i explorar en les innovacions que estan tenint lloc en l’hàbitat a través de la mirada creativa i inquieta del talent emergent i que s’estructura en una zona d’Estudis Disseny amb dissenyadors emergents; zona d’Escoles de Disseny i Àgora nude, un espai dedicat a xarrades i taules redones entorn del disseny i la seua cultura. En 2024 se celebrarà en el marc de Fira Hàbitat València, del 30 de setembre al 3 d’octubre i coincidint, així mateix, amb la celebració de Textilhogar Home Tèxtils Premium i Espai Cuina SICI.

Obert el termini d’inscripció

La participació està oberta d’una banda a dissenyadors-creadors internacionals
emergents, estudiants de disseny en el seu últim any de carrera, així com escoles de disseny i universitats. D’altra banda, també s’obri a noves empreses editores, productores i galeries que presenten projectes compatibles amb l’esperit d’este Saló i les condicions d’este.

Quant als treballs, podran participar tots aquells objectes i equipaments inclosos dins del món de l’hàbitat: mobiliari, il·luminació, tèxtils per a la llar, cuines i banys, amb un màxim de quatre projectes per estand seleccionat.

Els aspirants hauran d’inscriure’s abans del pròxim 17 de juny a través de la web www.nudegeneration.com a través de la fitxa d’inscripció en línia, on s’afegirà una explicació detallada, així com el material gràfic necessari per a la seua comprensió, tant dels projectes individuals com del disseny expositiu que es projecta per a la seua presentació en l’estand.

Una vegada conclòs el termini de la inscripció en línia, un grup d’experts en disseny es reunirà en Fira València per a triar, d’entre els projectes presentats quins estudis de disseny i quin producte formaran part del Saló nude 2024. Este comité d’experts estarà encarregat d’avaluar els projectes que per les seues característiques representen millor l’esperit del Saló.

Una vegada realitzada la selecció, el certamen farà públic el llistat final dels participants en un saló que s’ha convertit amb el pas dels anys en l’autèntic viver del disseny espanyol. En l’edició del passat any, el Saló nude va acollir la presència de 18 estands seleccionats procedents la Comunitat Valenciana, Orense, Barcelona, Madrid, Eivissa, Astúries, Bizkaia, Murcia i fins i tot de Finlàndia, Mèxic i el Perú.

Al llarg de la seua trajectòria, pels seus estands han passat dissenyadors hui dia consagrats com Héctor Serrano, Alberto Martínez, Miguel Herranz, José Manuel Ferrero, Odosdesign, Culdesac, Stone Design, Javier Herrero, Luis Eslava, Isaac Piñeiro, EnBlanc, La Mamba – Omelette o l’holandesa Marre Moerel.

  • info
    https://www.nudegeneration.com/
    https://www.feriahabitatvalencia.com/
Desplaça cap amunt